«Όσοι ξέρουν ποδόσφαιρο ξέρουν τον Ολυμπιακό!»

Ακόμη μία μεταγραφή της, κατά το φετινό καλοκαίρι, παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Βλάντιμιρ Βάις, τον 24χρονο Σλοβάκο, τον οποίο «σύστησε» στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στο πάνελ κάθισαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Γιάννης Βρέντζος, ο Sports Director του συλλόγου μας, κ. Πιερ Ισά, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Π.Α.Ε. κ. Κώστας Καραπαπάς και φυσικά ο νεαρός ακραίος μεσοεπιθετικός, Βλάντιμιρ Βάις.

Ο κ. Καραπαπάς παρουσίασε τους παρευρισκομένους και έδωσε τον λόγο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Α.Ε κ. Βρέντζο, ο οποίος επεσήμανε:

«Σήμερα παρουσιάζουμε τον Βλάντιμιρ Βάις. Μία πολύ σημαντική μεταγραφή, αφού είναι ένας παίκτης οποίος παρά το μικρό της ηλικίας του έχει σημαντικές παραστάσεις από σημαντικά πρωταθλήματα. Θέλω να τον καλωσορίσω».

Ο Πιερ Ισά με την σειρά του πήρε το λόγο, τονίζοντας: «Καλησπέρα σας. Καλωσορίζουμε τον Βλάντιμιρ Βάις στην οικογένεια του Ολυμπιακού μας. Μιλάμε μαζί του τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά τον παρακολουθούσαμε εδώ και αρκετό καιρό και είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για την προοπτική να έρθει στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι είναι διεθνής και θα πρέπει να αναφέρουμε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους μιλάμε έχουν δείξει ενδιαφέρον να είναι στον Ολυμπιακό. Του ευχόμαστε καλή τύχη και είμαστε σίγουροι πως έχει την ποιότητα ώστε να κάνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να τον αγαπήσουν».

Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι του Τύπου προχώρησαν σε ερωτήσεις προς τον ποδοσφαιριστή.

Για το αν πήρε πληροφορίες για τον Ολυμπιακό, ο Βλάντιμιρ Βάις επεσήμανε: «Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο ξέρουν τον Ολυμπιακό. Φυσικά και πήρα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για να αποφασίσω να έρθω στον Ολυμπιακό, αλλά δεν χρειαζόταν να ρωτήσω πολλά. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για εμένα χάρηκα, αλλά περίμενα να τελειώσει το συμβόλαιό μου με την Πεσκάρα. Συζήτησα με τον πατέρα μου αρκετά και αποφάσισα εν τέλει να έρθω στον Ολυμπιακό και είμαι χαρούμενος για αυτή μου την απόφαση».

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό, τη νέα περίοδο, ο Σλοβάκος διεθνής παίκτης τόνισε: «Ως νεαρός ποδοσφαιριστής έχω παίξει σε αρκετά πρωταθλήματα. Κάποιες φορές μπορεί να μην είναι καλό αυτό, αλλά μου έχει δώσει εμπειρίες. Και αν αναρωτιέται κανείς το γιατί, πριν από 4 χρόνια υπέγραψα συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι και δύο ημέρες μετά άλλαξε ο προπονητής και η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για εμένα. Δεν ήθελαν και να με πουλήσουν. Αναγκαστικά προχώρησα σε αλλαγή ομάδων, για να έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι. Πέρυσι έληξε το συμβόλαιό μου και πλέον είμαι χαρούμενος γιατί είχα εγώ τη δυνατότητα να επιλέξω που θα αγωνίζομαι. Το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι σημαντικό για τον κόσμο και τα θέλουμε, φυσικά. Για εμένα θα είναι σημαντικό να προχωρήσουμε και στο Champions League. Είναι η καλύτερη διοργάνωση, έχω αγωνιστεί σε αυτή με τη Ρέιντζερς και ελπίζω ότι φέτος θα έχω τη δυνατότητα με τον Ολυμπιακό να κάνω μία καλή παρουσία εκεί».

Για το αν έχει δει σε βίντεο αγώνες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του Ολυμπιακού εκεί, ο Σλοβάκος ακραίος σημείωσε: «Ναι φυσικά έχω παρακολουθήσει αρκετά βίντεο από την περσινή σεζόν, έχω δει ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι και λίγο… τρελοί, με την καλή έννοια. Για παίκτες σαν εμένα είναι δύσκολο να έχω σε κάθε ματς την ίδια απόδοση. Μου αρέσει πολύ η ντρίμπλα και όπως είναι γνωστό αυτή δεν πιάνει πάντα. Άλλες φορές περνάω τρεις παίκτες, άλλες μπορεί να μην καταφέρνω να περάσω κανέναν. Εγώ όμως δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό και προσπαθώ για το καλύτερο και δεν το βάζω κάτω. Ελπίζω ο κόσμος να με αγαπήσει και να με βοηθήσει γιατί είναι σημαντικό και για εμένα».

Για το τι του είπε ο πατέρας του για τον Ολυμπιακό και για τις άλλες προτάσεις που είχε, ο Βάις τόνισε: «Δεν θέλω να σχολιάσω άλλες προτάσεις που είχα. Ο πατέρας μου είπε εξαρχής ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κλαμπ, παίζει διαρκώς στο Champions League ή στο Europa League. Στο τέλος, όμως η απόφαση ήταν δική μου και αυτό μου είπε και ο πατέρας μου και να κοιτάξω να είμαι εγώ χαρούμενος. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα ότι θέλω να έρθω εδώ, στον Ολυμπιακό και όχι μόνο δεν μετανιώνω για την απόφασή μου αυτή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τον κ. Μίτσελ και την άποψη που έχει για τον προπονητή του Ολυμπιακού, εξήγησε:«Ελπίζω να έχουμε μία καλή συνεργασία, είναι σημαντικό το ότι με επέλεξε. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω τον προπονητή και την ομάδα. Δεν είχα ποτέ προβλήματα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Θεωρώ και ελπίζω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία, για το καλό της ομάδας».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται και για το τι μπορεί ο κόσμος του Ολυμπιακού να περιμένει από εκείνον, ο Βάις είπε πως: «Πάντα ο προπονητής αποφασίζει. Στην Πεσκάρα έπαιζα ως μεσοεπιθετικός, αριστερά και δεξιά και στην καριέρα μου έχω δημιουργήσει περισσότερα γκολ από όσα έχω βάλει. Για εμένα δεν έχει σημασία πως θα βοηθήσω την ομάδα, αλλά να το κάνω. Δεν με νοιάζει το αν θα το βάζω εγώ το γκολ ή αν θα το δημιουργώ».

Για όσους τον συγκρίνουν με τον Κέβιν Μιραλάς, ο νεαρός εξτρέμ τόνισε: «Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσω για τον κόσμο του Ολυμπιακού να είμαι ισάξιος, αν όχι καλύτερός του και να με αγαπήσουν».

Κλείνοντας, έγινε και μία ερώτηση, μεταγραφικού χαρακτήρα προς τον κ. Βρέντζο, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι ήμουν εκτός Ελλάδας. Το μόνο που μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσουμε είναι ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστούν οι Σαλίνο, Ολαϊτάν, Σάμαρης και Ντε Βισέντι. Υπάρχουν αρκετά μέτωπα στα οποία συζητάμε και μέσα σε αυτά είναι και ο Αμαλφιτανό. Έχουμε κάνει μία πρόταση την οποία η Μαρσέιγ δεν έχει αποδεχθεί, ενώ από την πλευρά του ποδοσφαιριστή υπάρχει συμφωνία».

Αμέσως μετά ο κ. Βρέντζος παρέδωσε τη φανέλα στον Βάις, με το νούμερο 79 και ο ποδοσφαιριστής ξεναγήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι του γηπέδου στο οποίο θα αγωνίζεται πλέον. Ακολούθως, ο νεαρός εξτρέμ μετέβη και στον χώρο όπου πωλούνται τα εισιτήρια διαρκείας.