«Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν αξίζει τη φανέλα»

klo_7716
Τρεις ημέρες πέρασαν για τον Ολυμπιακό στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Μόλις τρεις ημέρες μετά τη «σέντρα» στο βασικό στάδιο του «χτισίματος» του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, ο προπονητής κ. Μίτσελ δίνει το στίγμα του για την ομάδα του σήμερα και του αύριο. «Όποιος δεν αγωνίζεται και δεν θέλει να το κάνει, δεν αξίζει να φοράει αυτή τη φανέλα και αυτά τα χρώματα», τονίζει ο Ισπανός τεχνικός! Μεταξύ άλλων μιλάει και για ποδοσφαιρικά και μεταγραφικά θέματα, ενώ δεν παραλείπει να… αστειευτεί και με την ακατάσχετη ονοματολογία σε ότι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδα μας.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του κ. Μίτσελ στο επίσημο site του Ολυμπιακού:

Πώς κυλούν οι πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Βλέπουμε ότι δίνετε έμφαση στη φυσική κατάσταση.

Δεν μου αρέσουν πολύ οι προετοιμασίες. Υποφέρω λίγο στις προετοιμασίες. Όταν ήμουν παίκτης αλλά και τώρα που είμαι προπονητής. Είναι μία περίοδος για να προετοιμαστούμε καλύτερα και να ετοιμάσουμε πράγματα ενόψει της νέας σεζόν. Καταλαβαίνω ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να σταματήσουν. Τους ζητάμε μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε να τους έχουμε έτοιμους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Βλέπουμε ότι δίνετε έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς σας ή θέλετε ειδικά τώρα να δώσετε έμφαση;

Αν έλεγα το δεύτερο θα μιλούσα άσχημα για τον προηγούμενο προπονητή και δεν θέλω να το κάνω. Πιο πολύ είναι η ιδέα της δουλειάς μας. Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη εβδομάδα δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση και από την 2η με την μπάλα και το κομμάτι της τακτικής. Επίσης στο τακτικό κομμάτι δουλεύουμε και παράλληλα στη φυσική κατάσταση. Έτσι θα καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές ότι όσο πιο κουρασμένοι είναι μέσα στον αγώνα, τόσο πιο πολύ θα πρέπει να κρατήσουμε την κατοχή της μπάλας.

Πώς φαντάζεστε τον Ολυμπιακό σε σχέση με αυτά που είδαμε πέρσι;

Δεν θέλω να συγκρίνω τις δύο ομάδες. Δεν είναι μία αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη ομάδα της Ελλάδας με διαφορά από τις υπόλοιπες. Το ξέρουν και στην Ευρώπη αυτό. Για αυτό θα πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να το δείξουμε και στην Ευρώπη και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί την επόμενη φορά. Θέλουμε δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα και αυτό ψάχνουμε.

Μπορεί μία ελληνική ομάδα να γίνει όπως η Μπράγκα ή η Πόρτο και να φτάσει τόσο ψηλά;

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου βλέπουμε αρκετά παραδείγματα, όπως ο Πούσκας που ήταν προπονητής έφτασε ψηλά στην Ευρώπη. Η εθνική Ελλάδας πήρε το Ευρωπαϊκό. Είναι θέμα θέλησης να το πιστέψεις. Ποιος είπε σε εκείνες τις ομάδες ότι δεν θα φτάσουν τόσο ψηλά. Δεν πρέπει να μείνει μόνο στα λόγια, πρέπει να το προσπαθήσεις και να το κάνεις.

Με την πείρα που έχετε, βλέπετε ότι υπάρχει πίεση στον Ολυμπιακό; Από τον κόσμο, τον Τύπο. Σας αρέσει αυτή η λέξη.

Από την πείρα μου ως ποδοσφαιριστής δεν θυμάμαι τίποτα. Πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό που είναι τώρα. Η λέξη πίεση είναι από τις λέξεις που μου αρέσουν πολύ. Δεν μπορώ να μην ζω με αυτή τη λέξη. Αγωνίζομαι για τα πάντα. Κανείς δεν μπορεί να σου πει να μην αγωνίζεσαι. Να μην μείνει μόνο στα λόγια, γιατί κανείς δεν μπορεί να μας πει πώς θα το κάνουμε. Ο κόσμος ζητάει πολλά, η Π.Α.Ε. το ίδιο, αλλά και εμείς πρέπει να ζητάμε πολλά από τον εαυτό μας για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Είμαι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται συνέχεια, το ψάχνει και το θέλει. Κι όποιος δεν θέλει να το κάνει, ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο δεν αξίζει να φοράει αυτή τη φανέλα και αυτά τα χρώματα. Ομάδες πολύ πιο μικρές από εμάς έφτασαν πολύ ψηλά στην Ευρώπη μόνο και μόνο επειδή το πίστευαν. Αν αυτό είναι πίεση, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το γεγονός ότι έχετε την ευχέρεια να είστε από πέρσι και έχετε μία άποψη για τους παίκτες, μπορείτε να μας πείτε μια άποψη για τους νέους; Πώς βλέπετε να δένει η χημεία μιας παλιάς ομάδας με τους καινούριους;

Πιστεύω ότι είναι πολύ σωστό που ήρθα πιο νωρίς στην ομάδα γιατί έχω καταλάβει πώς είναι η ομάδα, πώς είναι η κοινωνία γύρω από τον Ολυμπιακό. Η ανάλυση που έκανα είναι σίγουρα πιο σωστή από αυτά που θα θέλω να κάνω φέτος. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και πράγματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Την περσινή σεζόν καταλάβαμε ότι υπάρχουν παίκτες που δυσκολεύονται να παίζουν για αυτή την ομάδα. Όχι για τις ικανότητές τους, αλλά το μυαλό τους έφταιγε. Να αντέχουν την πίεση μέσα στον ανταγωνισμό και να μπορούν να ζουν και να δουλεύουν υπό αυτή την πίεση. Όταν θα το καταλάβουν, θα γινόμαστε καλύτεροι. Τα λέω όλα αυτά, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είμαι ξερόλας, αλλά όχι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου.

Από πέρσι είχατε πει ότι θα θέλατε όσο το δυνατόν μικρότερο ρόστερ. Τώρα είστε με 29 ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί για κάποιες μεταγραφές. Πότε θα καταλήξετε στο ποιοι τελικά δεν θα συνεχίσουν στις επίσημες υποχρεώσεις; Κι αν φυσικά ισχύει αυτό που είπατε για το μικρό ρόστερ.

Είναι αλήθεια, αλλά σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ξέραμε ότι θα δουλεύαμε με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα επηρεάσει τη δουλειά μας στις βάσεις που θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Είναι μία δουλειά που δεν πάει χαμένη. Αναμφίβολα ο πρόεδρος και η διοίκηση ξέρουν ότι δεν θέλουμε πάνω από 23-24 παίκτες. Σίγουρα αυτό σημαίνει ότι περισσεύουν έξι-επτά παίκτες και είμαστε σε συζητήσεις για να έρθουν κι άλλοι. Αυτό όμως είναι μέσα στη δουλειά μας το καλοκαίρι. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε το πλάνο που έχουμε για την ομάδα, να δούμε το τωρινό ρόστερ, την αγορά και πρέπει να κοιτάξουμε επίσης αν οι παίκτες θέλουν να μείνουν εδώ ή να πάνε σε άλλες ομάδες. Υπάρχει μία αλήθεια που οι παίκτες που θα μείνουν στο ρόστερ, θα είναι αυτοί που θα μείνουν στον Ολυμπιακό.

Θέλετε να μας πείτε, τι άλλο περιμένετε για να κλείσετε το παζλ του Ολυμπιακού. Μην μας πείτε ονόματα, αλλά τελικά ως θέσεις.

Με πίεσες (γέλια). Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ερώτηση. Για να μην πούμε πολλά πράγματα. Θέλουμε ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις και πάνω από ένα παίκτη σε κάποιες θέσεις. Αυτό το λέμε από τον Απρίλιο και το ξέρει ο πρόεδρος. Αυτή είναι η ιδέα που έχουμε και είναι απόφαση της διοίκησης από εδώ και πέρα.

Στον Βλαχοδήμο δώσατε τη δυνατότητα τη σεζόν που μας πέρασε, αλλά τώρα είναι δανεικός. Θέλουμε τη γνώμη σας για αυτό το θέμα.

Να το πούμε πρόβλημα; Νομίζω το πρόβλημά του δεν είναι οι ικανότητές του, αλλά αν μπορεί να περάσει τις ικανότητές του μέσα στο γήπεδο. Ο Βλαχοδήμος είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ καλές ικανότητες στο τεχνικό κομμάτι και τη φυσική κατάσταση. Είναι επίσης ένα πολύ καλό παιδί. Θα του κάνει πολύ καλό να παίξει μία χρονιά σε άλλο πρωτάθλημα. Θα φύγει αυτή η πίεση που είχε πάνω του και όταν γυρίσει θα είναι πολύ καλύτερος παίκτης. Του εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα που θα παίξει, γιατί αν πετύχει σημαίνει ότι ήταν σωστή απόφαση γιατί εμείς θέλουμε να γίνει καλύτερος. Έπαιζε πολύ καλά μέχρι που θεωρούσε ότι έπρεπε να παίζει βασικός. Αυτό σημαίνει πίεση.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς Έλληνες παίκτες. Σε τι επίπεδο βρίσκονται;

Σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, η βάση και το σώμα της ομάδας πρέπει να είναι Ελληνες παίκτες. Είναι αυτοί που θα πρέπει να μας εκπαιδεύουν εμάς και όλους όσους έρχονται στον Ολυμπιακό. Το έχω πει από την αρχή ότι ο Αβραάμ και ο Μανιάτης είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες στα αποδυτήρια. Και ελπίζουμε να έχουμε και άλλους παίκτες. Όπως νιώθαμε και εμείς όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, οι ντόπιοι παίκτες νιώθουμε ότι είμαστε λιγότεροι από τους υπόλοιπους. Όμως είναι ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ καλές ικανότητες και αν περάσουν αυτή την καλοσύνη που έχουν στους υπόλοιπους τομείς της ομάδας θα γίνουν πολύ καλά.

Ποιος θα είναι ο Ολυμπιακός του Μίτσελ; Περισσότερο θεαματικός, πιο πολλά γκολ; Πώς τον ονειρεύεστε;

Φτάσαμε σε ένα σημείο που το πρωτάθλημα ήταν σχεδόν σίγουρο. Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τα στατιστικά στα γκολ και στις νίκες. Στο ελληνικό πρωτάθλημα εκτός από δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, ήταν νίκες με μηδέν παθητικό. Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε το κύπελλο που το καταφέραμε. Ήταν μεγάλο σοκ ο αποκλεισμός με την Λεβάντε. Αντί να το πάρουμε για αρνητικό, αν και ήταν μία ήττα που μας στενοχώρησε πολύ, μας έδειξε αυτή η ήττα τον δρόμο ότι ήταν ένα καλό μάθημα για τη νέα χρονιά. Έχω μία προσωπική ιδέα για το πώς θέλω τον Ολυμπιακό, αλλά πιστεύω έχω και μία ιδέα για το πώς θέλει ο κόσμος τον Ολυμπιακό. Θέλω να περάσω αυτή την ιδέα στους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι με απλές ασκήσεις και ιδέες μπορούν να γίνουν καλύτεροι παίκτες και να το πιστέψουν. Θέλω αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν να νιώθουν και να θέλουν να γίνουν βασικοί παίκτες, για να γινόμαστε όλοι μια καλύτερη ομάδα. Όχι να έρθουν εδώ για να τελειώσουν την καριέρα τους ή απλά για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Είμαστε Ολυμπιακός, δεν πρέπει να απογοητεύουμε τον κόσμο.

Ο Τσόρι είναι τέτοιος παίκτης; Γιατί τον είδαμε και επιθετικό και στον άξονα. Μπορεί να γίνει ο Ολυμπιακός πιο επιθετικός με τον Τσόρι;

Θα κάνει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό και θα δώσει κι άλλες λύσεις. Θα δώσει τον χαρακτήρα του. Πρέπει να έχουμε παίκτες που θα καταλαβαίνουν τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα.

Ο Μασάντο έχει δεχτεί πολύ κριτική. Του δώσατε μία νέα θέση στο δίτερμα. Κάτι σαν αμυντικό χαφ. Είναι μία θέση που θέλετε να τον δοκιμάσετε;

Σε αυτή τη θέση έχουμε ήδη τρεις παίκτες, Φέισα, Μασάντο και Σάμαρη. Βλέπουμε το σύστημα αν παίζουμε με δύο αμυντικά χαφ ή με έναν. Εξαρτάται από το σύστημα. Ο Μασάντο είναι ένας από αυτούς.

Ποια συστήματα έχετε στο μυαλό σας; Το 4-3-3, το 4-2-3-1;

Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνω σημασία στο σύστημα. Πιο πολύ θέλω να κάνουν οι ποδοσφαιριστές αυτό που θέλουμε εμείς μέσα στο γήπεδο και στην επίθεση και στην άμυνα. Δεν σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές παίζουν στην ίδια γραμμή. Θέλουμε να πάρουν πρωτοβουλίες, προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Να αποφασίσουν και εκείνοι με τον τρόπο τους πώς θα αλλάξουμε το σύστημα. Τι σύστημα υπάρχει στα στημένα και στα κόρνερ και στα φάουλ και βάζουν πολλά γκολ οι ομάδες; Πιο πολύ από το σύστημα είναι μία ιδέα του παιχνιδιού που θέλουμε να κάνουμε.

Πρέπει να υπάρχει μία βάση όμως.

Την έχουμε αυτή την βάση. Είναι στην ιδέα που θέλουμε όταν έχουμε π.χ. την κατοχή να ανοίγουμε την μπάλα, να παίζουμε πιο ανοικτά. Αυτές οι ιδέες δεν έχουν να κάνουν με το σύστημα. Στην άμυνα να είμαστε οργανωμένοι, στις θέσεις μας και να κλέβουμε την μπάλα. Όλες οι προπονήσεις μας έχουν να κάνουν με αυτή την ιδέα. Εσείς δεν μπαίνετε στις προπονήσεις στο Ρέντη, αλλά τώρα θα το δείτε κι εσείς. Να μην τα πείτε όμως στους αντιπάλους σας.

Σας ακούσαμε να φωνάζετε συνέχεια γκολ. Έχετε καταλάβει ίσως τι ζητάει ο κόσμος.

Είναι αλήθεια, το καταλαβαίνουμε αυτό. Παίζει και ο αντίπαλος όμως και αυτό επηρεάζει το παιχνίδι μας. Τα γκολ είναι γενικά αποτελέσματα από το παιχνίδι που παίζεις. Δεν μπορείς να βάλεις το τέταρτο γκολ πριν από το πρώτο. Θεωρώ πώς ο κόσμος αν βλέπει ότι παίζουμε καλά και κερδίζουμε με 2-0, θα είναι ευχαριστημένος.

Υπάρχουν γραμμές που ενδεχομένως να αποκτηθούν δύο ποδοσφαιριστές. Είναι η γραμμή κρούσης αυτή από τη στιγμή που ο Τζιμπούρ αποχωρεί. Υπολογίζεται για την κορυφή και τον Ντομίνγκεζ;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λύσεις στην επίθεση, αλλά η αγορά προσφέρει λύσεις και ψάχνουμε αναγκαστικά στην αγορά. Δεν θα πούμε όχι ποτέ σε κάτι που πιστεύουμε ότι θα προσφέρει στην ομάδα. Είναι ανοικτή η αγορά και θα την εκμεταλλευτούμε όπως κάποιες άλλες ομάδες εκμεταλλεύονται την αγορά με τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Μπορεί και να φύγουν άλλοι παίκτες δικοί μας, αλλά θα είναι προσφορές που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Σας αλλάζει τα σχέδια που είχατε στο μυαλό σας η εξέλιξη με τον Τζιμπούρ;

Όχι, γιατί το σχέδιό μας έρχεται από τον Απρίλιο. Κανείς εδώ δεν είναι ουσιαστικά υποχρεωτικός να μείνει. Μόνο η ομάδα είναι υποχρεωτική. Και οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν και παίζουν εκεί που πιστεύουν και θέλουν να παίζουν. Αν μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός παρακολουθεί έναν παίκτη, δεν εξαρτάται μόνο από τους παίκτες που έχεις ήδη. Θα έλεγες άσχημα πράγματα για την υπόλοιπη ομάδα. Δεν εξαρτάσαι μόνο από έναν παίκτη. Τον Απρίλιο είχαμε δώσει το πλάνο μας στην ομάδα, από εκεί και πέρα αποφασίζει η ομάδα τι θα γίνει με το θέμα Τζιμπούρ. Μόνο υπάρχει μία αλήθεια. Έχουμε 29 παίκτες και θα πρέπει να δουλεύουμε με αυτούς τους παίκτες.

Ήσασταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Τώρα ως προπονητής αισθάνεστε ότι πρέπει να είστε και ψυχολόγος;

Είναι το πιο σημαντικό. Σε αυτό το επίπεδο που είμαστε, στην ελίτ του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι καινούριο στις προπονήσεις, κάτι το τρομερό. Δουλεύεις στο ψυχολογικό κομμάτι. Περνάει πολλή ώρα για να έχεις μία ειδική σχέση με τον ποδοσφαιριστή. Προσπαθώ να έχω μία καλή σχέση με τους παίκτες, για να βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος που θέλετε να δείτε στα φιλικά που ακολουθούν; Και τι θα συμβεί στο δεύτερο στάδιο στην Γερμανία;

Τα δύο φιλικά ματς είναι μία συνέχεια στη δουλειά μας. Δεν ψάχνουμε μόνο το αποτέλεσμα, αν και είμαστε Ολυμπιακός. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να κοιτάμε το θέαμα και το αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους παίκτες που κάνουν τόσο μεγάλη προσπάθεια στη φυσική κατάσταση, να δείξουν σε μία εβδομάδα ότι είναι κοντά σε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι αν περάσουν την ιδέα που θέλουμε και κάνουν τα πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση. Θέλουμε να δείξουν θέληση οι παίκτες. Ελπίζω η δεύτερη αποστολή στην Γερμανία να είναι μικρότερη στο νούμερο. Ελπίζω να έχουν έρθει και οι νέοι παίκτες, γιατί οι δύο εβδομάδες στην Γερμανία θα είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Είναι το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο πρέπει να δουλέψουμε και επίσης έχουμε πιο δυνατά φιλικά όπως με Χοφενχάιμ και Στουτγκάρδη. Και τελειώνει αυτό το στάδιο με ένα σημαντικό φιλικό με την Λίβερπουλ. Σε αυτά τα ματς θέλουμε να δείξει η ομάδα αυτά τα στοιχεία που θέλουμε να περάσουμε στα ματς του πρωταθλήματος.

Σε αυτά τα ματς φαντάζομαι θέλετε την ομάδα που θα έχετε στις 17 Αυγούστου στο πρωτάθλημα.

Ελπίζω να έχουμε το 90% από τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε. Το να είσαι πρωταθλητής στην προετοιμασία δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι να κάνουμε μία καλή δουλειά και να νικάμε για να το συνηθίσουν οι ποδοσφαιριστές.

Για παράδειγμα έχετε δέκα παίκτες στον άξονα συν άλλοι δύο που θα έρθουν βάσει ρεπορτάζ. Είναι αυτή η θέση όπου θέλετε να μειωθούν οι ποδοσφαιριστές;

Προφανώς από εκεί θα μειωθούν, ναι. Όταν λέμε θέλουμε κι άλλους παίκτες στην ομάδα, σημαίνει ότι από τους 29 κάποιοι θα φύγουν. Και βλέποντας την ομάδα που θα έχουμε, θα πρέπει να χτίζουμε και τον τρόπο παιχνιδιού. Πέρσι παίζαμε με τρία χαφ και με τέσσερα χαφ. Παίζαμε με δύο επιθετικούς μαζί με έναν μεσοεπιθετικό. Οι αγώνες ξεκινούν με έναν τρόπο και τελειώνουν με άλλον τρόπο. Σίγουρα μου αρέσουν πάρα πολύ τα χαφ σε μία ομάδα. Πιστεύω ότι είναι η βάση μίας ομάδας.

Έχει περάσει αρκετός καιρός με τον Μπόατενγκ, αλλά δεν έχετε πάρει θέση.

Δεν ένιωθα απογοητευμένος, αλλά εκνευρισμένος. Ο παίκτης δεν ήταν ειλικρινής μαζί μου. Σαν αθλητής μπορεί να καταλάβω την κίνησή του, αλλά σαν άνθρωπος δεν την καταλαβαίνω. Είναι το πρόβλημά του όμως. Όποιος δεν θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό, δεν θα παίζει. Για αυτό καλύτερα που έφυγε.

Ένα σχόλιο για τον Βάις και για τους πιτσιρικάδες που έχετε εδώ.

Για εμάς θα είναι βασικό εργαλείο ο Βάις, θέλουμε να παίξουμε από τα πλάγια. Νεαρός παίκτης με πολύ ταλέντο. Επίσης αν και είναι νεαρός παίκτης και έχει διεθνή εμπειρία, είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει στην ομάδα. Ελπίζω και θέλω ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Σήμερα με ρώτησαν για τους νέους παίκτες και η απάντησή μου είναι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά τους. Όταν λέω ότι θέλω να έχω μικρό ρόστερ, εννοώ ότι θα μπορώ να υπολογίζω και αυτούς τους παίκτες. Μπορεί να υπολογίζω και αυτούς που είναι εδώ, αλλά και όσοι είναι στο Ρέντη που δεν χωρούσαν στο αεροπλάνο. Είναι καλοί παίκτες και θέλουν να βελτιωθούν.

Χτυπήσατε τις πόρτες της Πριμέρα Ντιβιζιόν για παράδειγμα για την περίπτωση του Βερδού. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται το «όχι» που αποσπάσατε; Στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

Ήδη έχουμε φέρει έναν παίκτη από το πορτογαλικό πρωτάθλημα, το αγγλοιταλικό πρωτάθλημα, το ισπανικό. Θα έρθουν κι άλλοι παίκτες. Στο θέμα του Βερδού θέλω να είμαι διακριτικός. Θέλω να πω όμως ότι δεν ήταν δική του απόφαση να μην έρθει. Ο ίδιος θα ήταν πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να είμαι διακριτικός σε αυτό το θέμα, γιατί μερικές φορές στον ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει μόνο το επαγγελματικό, αλλά και το οικογενειακό κομμάτι. Δεν είναι το θέμα της κρίσης που περνάει η Ελλάδα, αλλά θα παίξει στην Ισπανία που δεν περνάει και τα καλύτερα.

Στον κόσμο φάνηκε ότι ο Βερδού χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό για να πάρει καλύτερη πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Ο ποδοσφαιριστής είχε φτάσει σε μία συμφωνία με εμάς, είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.

Ποιον παίκτη θα θέλατε πολύ στον Ολυμπιακό.

Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Δεν είναι εύκολη απάντηση, γιατί οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι στις καλύτερες ομάδες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι παίκτες που έχουν έρθει και θα έρθουν, είναι εδώ γιατί θέλουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Πρέπει να καταλάβουμε πώς δεν μπορούν να έρθουν στην ομάδα οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, αλλά πολύ καλοί παίκτες που θα μας κάνουν καλύτεροι. Ο Ιγκουαΐν είναι στην αγορά. Κι αν ο Μέσι δεν βρει τη θέση του με τον Νεϊμάρ, μπορεί να έχουμε τις πιθανότητές μας.

Με έναν Μίτσελ και έναν Καρεμπέ στα χαφ, κλείνει ο Ολυμπιακός τις θέσεις στα χαφ.

Θα ήταν να πέσουμε κατηγορία, στην ηλικία μας τώρα.

Έχει περάσει από το μυαλό σας να παίξετε με την Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Μακάρι και αν ήταν στη φάση των «8» ακόμα καλύτερα. Υπογράφουμε; Αν γίνει θα σου κάνω το τραπέζι στο σπίτι μου στην Μαδρίτη.

Olympiacos.org