Τους κάνει πλάκα…και το απολαμβάνει

mas

 

Με το τέταρτο φετινό χατ-τρικ του Μήτρογλου(!), που έφτασε τα 9 τέρματα σε 6 ματς, τα δύο γκολ του Κάμπελ και το γκολ του Μανιάτη, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 6-0 την Βέροια.

«Φρεσκάρισμα» στην 11άδα

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Αντερλετ. Παπάζογλου, Χολέμπας, Μεντζανί και Φουστέρ πήραν τις θέσεις των Σιόβα, Μπονγκ, Ολαϊτάν και Εντινγκά. Ο Μπονγκ ήταν τραυματίας, όπως και οι Σαλίνο, Ντομίνγκες και Μασάντο. Ετσι, το 4-4-1-1 είχε τον Ρομπέρτο στην εστία, με τους Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλά και Μεντζανί στην άμυνα. Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ και Βάις ήταν στο κέντρο, με τον Σαβιόλα πιο μπροστά τους και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο υπηρεσιακός τεχνικός της Βέροιας, Στέφανος Γαϊτάνος (σ.σ. τη Δευτέρα αναλαμβάνει ο Στέφαν Στόικα), δεν υπολόγιζε τους Ορέστες και Γκιγέρμο και παρέταξε τους φιλοξενούμενους με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Αναστασόπουλο, στην άμυνα ήταν οι Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης και Μπάρμπας. Αποστολόπουλος και Οστοϊτς ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Καλτσά, Μπεν και Ντα Κόστα σε μεσοεπιθετικό ρόλο, πίσω από τον Μρντάκοβιτς.

«Καθάρισε» ο Μήτρογλου

Με τη… φόρα των Βρυξελλών, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Εγινε εξαρχής το αφεντικό, απείλησε με τον Φουστέρ (5′) και έφτασε στο γκολ με το εξ’ επαφής πλασέ του Μήτρογλου στο 8′. Σαβιόλα (14′) και Μεντζανί (15′) «άγγιξαν» το 2-0 το οποίο ήρθε, τελικά, με κεφαλιά του Μήτρογλου στο 20′.

Μετά το δεύτερο γκολ οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν το ρυθμό και έτσι η Βέροια, που εξαρχής δεν έδειξε διάθεση να «ταμπουρωθεί» αλλά δεν μπορούσε και να επιτεθεί, άρχισε σιγά-σιγά να επισκέπτεται τα καρέ του Ρομπέρτο. Εχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά στο 26′, είχε μια καλή στιγμή με τον Μρντάκοβιτς (34′) και απείλησε ξανά με τον Ντα Κόστα (36′).

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Σαβιόλα (24′) και τη μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Αργεντινού στο 32′: Το κέρδισε ο Βάις από τον Καλτσά, το απέκρουσε ο Αναστασόπουλος. Τελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού το άστοχο διαγώνιο σουτ του Χολέμπας (33′).

Χαλαρά… μέχρι να μπει ο Κάμπελ

Το… νωχελικό πρόσωπο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, στο οποίο η Βέροια ήταν πιο επιθετική και είχε την καλή στιγμή με την εκτέλεση φάουλ του Καλτσά που απέκρουσε ο Ρομπερτο στο 55′. Ωστόσο, η είσοδος του Κάμπελ αντί του Βάις στο 61′ έδωσε νέα πνοή στους «ερυθρόλευκους».

Ο μεσοεπιθετικός από την Κόστα Ρίκα πέτυχε γκολ στο 63′ με πλασέ (3-0) και έδωσε την ασίστ για το τέταρτο γκολ που ήρθε από τον Μανιάτη στο 71′. Ενδιάμεσα, Φουστέρ και Χολέμπας είχαν και αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τους πρωταθλητές να ανεβάζουν ρυθμούς.

Εκτός του Κάμπελ, ο Μίτσελ «φρέσκαρε» άμεσα την 11άδα, βάζοντας τους Σέποβιτς (66′) και Γιαταμπαρέ (72′) αντί των Σαβιόλα και Μανιάτη, ενώ και ο Στέφανος Γιαϊτάνος έκανε τις δικές του κινήσεις.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε τις προσπάθειες και για άλλο γκολ και τελικά όχι μόνο πέτυχε ένα, αλλά δύο σε ένα λεπτό. Το πρώτο, εντυπωσιακό, με τον Μήτρογλου στο 81′ και το δεύτερο ένα λεπτό μετά με τον Κάμπελ, μετά από πάσα του Μήτρογλου, για να κλείσει εντυπωσιακά το ματς, με τον Καμπαξή να «χαρίζει» αποβολή στον Παπάζογλου στο 87′ (αγκωνιά σε αντίπαλο), ενώ λίγο νωρίτερα ο Μήτρογλου είχε επεισόδιο με τον Αποστολόπουλο.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 8′, 20′, 81′ Μήτρογλου, 63′, 82′ Κάμπελ, 71′ Μανιάτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καμπαξής (Εύβοιας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36′ Μανιάτης, 85′ Μήτρογλου – 68′ Μπάρμπας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλάς, Μεντζανί, Μανιάτης (72′ Γιαταμπαρέ), Σάμαρης, Φουστέρ, Βάις (61′ Κάμπελ), Σαβιόλα (66′ Σέποβιτς), Μήτρογλου.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης (73′ Ζεζίνιο), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Οστοϊτς, Καλτσάς, Μπεν, Ντα Κόστα (83′ Σεντεμέντες), Μρντάκοβιτς (68′ Πλαβούκος).

Πηγή: sentragoal.gr