Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / SUPERLEAGUE / PANTHRAKIKOS - OLYMPIAKOS

Η 12η αγωνιστική της Super League έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τον Πανθρακικό, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν στο γήπεδο της Κομοτηνής και επικράτησε 4-1. Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός είχε αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Αβραάμ και Μπονγκ. Ο Σάμαρης με τον Εντινγκά ήταν στα χαφ. Στις πτέρυγες ήταν οι Βάις και Φουστέρ, ενώ ο «Τσόρι» ήταν πίσω από τον Σαβιόλα.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει άμεσα τα «ηνία». Ήδη στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι παιζόταν πολύ περισσότερο προς την περιοχή του Κουτσόπουλου. Ο Πανθρακικός αμυνόταν στο μισό γήπεδο και η ομάδα μας προσπαθούσε να παίξει αρκετά από τις πτέρυγες. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι του ματς με Παπάζογλου και Φουστέρ από δεξιά. Η μπάλα περνούσε πολύ και από τα πόδια του Ντομίνγκεζ στον άξονα. Από το δεκάλεπτο και έπειτα ο Φουστέρ και ο Βάις άρχισαν να αλλάζουν πλευρές, όπως κάνουν στην πλειονότητα των αγώνων οι ακραίοι του Ολυμπιακού. Ο κ. Μίτσελ όρθιος έδινε οδηγίες. Στο 19’ ο Ιγκόρ έκανε ένα σουτ από μακριά, αλλά ήταν άστοχο.

Ο Ολυμπιακός από νωρίς ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του στο 21’. Ο «Τσόρι» κέρδισε φάουλ λίγο προς τα αριστερά. Ο Σάμαρης το εκτέλεσε και φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή σημάδεψε τον Μανωλά. Εκείνος σηκώθηκε και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για το 1-0! Όμορφη εκτέλεση από τον Σάμαρη, ωραίο τελείωμα με το κεφάλι από τον στόπερ του Θρύλου. Στο 28’ ο Μπαϊκαρά έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά αστόχησε.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο επόμενο δεκάλεπτο και το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ έδωσε στον Πανθρακικό την ευκαιρία να αναθαρρήσει. Λίγο πριν «βγει» το ημίχρονο, στο 42’ ο Κάσες βγήκε από αριστερά, πέρασε στον Τζάνη. Εκείνος πιο δεξιά στον Ιγκόρ, ο οποίος με πλασέ ισοφάρισε. Το σουτ του Βάις στο 45’ ήταν άστοχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο «Τσόρι» Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ πολύ καλά από τον άξονα και λίγο αριστερά και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από την εστία του Κουτσόπουλου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο στο 1-1.

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μία αλλαγή. Στην θέση του Ντομίνγκεζ πέρασε ο Κάμπελ και πήρε θέση στα άκρα, δεξιά, με τον Φουστέρ να έρχεται στον άξονα πίσω από τον Σαβιόλα, πλασιώνοντάς τον. Λίγη ώρα μετά την είσοδό του στο ματς ο Κάμπελ έφτασε σε ένα πολύ ωραίο γκολ! Ο Βάις έκανε σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κάμπελ πήρε την κεφαλιά. Η μπάλα πήρε ύψος και περίεργη τροχιά, ο Κουτσόπουλος προσπάθησε να διώξει την ώρα που εκείνη κατέβαινε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο δοκάρι, να βρει στον πορτιέρο του Πανθρακικού και να καταλήξει στα δίχτυα, για το 2-1, στο 53’.

Λίγη ώρα μετά, μάλιστα, στο 58’, ο Θρύλος έφτασε και σε τρίτο γκολ. Από στημένη φάση και αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από τον Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για τρίτη φορά στο ματς και έδειξε να κλειδώνει τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Στο 75’ ο κ. Μίτσελ έριξε για πρώτη φορά φέτος στο ματς τον Μιγκέλ Τόρες. Ο Ισπανός έκανε ντεμπούτο στην Κομοτηνή, αντικαθιστώντας τον Μανωλά στο 75’ και περνώντας στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σάμαρης έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ στο 82’ και είδε τον Κουτσόπουλο να αποκρούει ενστικτωδώς! Ο Έλληνας μέσος έκανε υπέροχο παιχνίδι και το επισφράγισε με ακόμη μία ασίστ, αυτή τη φορά προς τον Σαβιόλα, στο 88’. Ο Αργεντίνος παρέλαβε μέσα στην περιοχή την σκαφτή πάσα του Σάμαρη και με το «μυτάκι» τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου, για το τελικό 4-1. Το παιχνίδι είχε πλέον «καθαρίσει» για την ομάδα μας, η οποία πλέον στρέφει το βλέμμα της στο ματς της Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου (84’ Χασομέρης), Ιγκόρ (90’+ Ζδράβος), Χρήστου, Μπαϊκαρά, Κάσες (67’ Ζεκίνια), Τζάνης, Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Ζοσέ, Σαρακατσάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (74’ Τόρες), Σάμαρης, Εντινγκά, Φουστέρ, Βάις (62’ Μασάντο), Ντομίνγκεζ (46’ Κάμπελ), Σαβιόλα.

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής
ΣΚΟΡΕΡ: 42’ Ιγκόρ / 21’ Μανωλάς, 53’ Κάμπελ, 58’ Σάμαρης, 88’ Σαβιόλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρ. Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αθ. Θανασακούδης (Μακεδονίας), Γ. Πασχάλης (Ηπείρου)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9’ Ιγκόρ, 29’ Μπαϊκαρά, 38’ Τριανταφύλλου, 58’ Παπαγεωργίου, 83’ Σαρακατσάνος, 86’ Ζεκίνια / –
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –

Πηγή:olympiacos.org