“Ο Μήτρογλου Δεν Πάει Πουθενά Τουλάχιστον Μέχρι Το Καλοκαίρι”

Ο Πιέρ Ισά ξεκαθάρισε πως τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2014 ο Κώστας Μήτρογλου θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Η συνάντηση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας με τους ρεπόρτερ της είχε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.MITROGLOU_ISA_OLYMPIACOS.jpg

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο Πιέρ Ισά συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης και συνεργασίας με τους ρεπόρτερ της ομάδας. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών δίνει μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι, σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν επρόκειτο για συνέντευξη Τύπου του Πιέρ Ισά (σ.σ. είναι, πάντως, στα πλάνα του Νοτιοαφρικανού να δοθεί μία συνέντευξη Τύπου προς το τέλος Ιανουαρίου), αλλά για μία χαλαρή συζήτηση για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μαζί με τον Πιέρ Ισά ήταν ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, και το μέλος του γραφείου Τύπου, Θωμάς Μπίχτας. Η συζήτηση κράτησε περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.

Η ουσία των όσων ειπώθηκαν είναι πως στο μεγάλο λιμάνι δεν προτίθενται να παραχωρήσουν κανέναν παίκτη μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι το πιο “hot” όνομα της ομάδας την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, αλλά όπως τόνισε ξεκάθαρα ο Πιέρ Ισά ο στόχος είναι να παραμείνει ο Έλληνας επιθετικός στον Ολυμπιακό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2014, όπως υπογραμμίστηκε από τον διοικητικό παράγοντα της ομάδας. Επίσης, εξαιρετικά δύσκολα θα γίνει κάποια μεταγραφική προσθήκη τον Γενάρη, καθώς όπως τονίστηκε “… είμαστε φουλ!”. Επίσης, ο κ. Ισά επισήμανε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού βρισκόμαστε ακόμα στο Νοέμβρη. Στον Ολυμπιακό, θέλουν να πέσουν οι τόνοι, καθώς ούτε το Πρωτάθλημα έχει κατακτηθεί ούτε ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ας κωδικοποιήσουμε τα λεγόμενα του Πιέρ Ισά.

Για το αν υπήρξε ραντεβού της διοίκησης του Ολυμπιακού με την αντίστοιχη της Μονακό αυτές τις ημέρες για μεταγραφικά θέματα (για τον Εντινγκά παραδείγματος χάρη, που παίζει με τη μορφή δανεισμού στην πειραϊκή ομάδα), με αφορμή την παρουσία των Μονεγάσκων στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ. “Πολλοί εκπρόσωποι ξένων ομάδων έρχονται στους αγώνες μας και συζητάμε μαζί τους. Δεν ειπώθηκε, όμως, κάτι συγκεκριμένο με τους ανθρώπους της Μονακό. Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε ακόμα για τους παίκτες που αγωνίζονται ως δανεικοί στην ομάδα μας“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Ισά. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πλέον η ανεπίσημη πληροφορία μας από επίσημα χείλη του συλλόγου πως ο Καρλ Μετζανί αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τους Μονεγάσκους. Για τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Αλγερίας, Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, ότι ο Μετζανί πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό επειδή δεν παίζει το τελευταίο διάστημα, δεν θέλησαν να τις σχολιάσουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι της ομάδας. “Είναι προπονητής και σκέφτεται το καλύτερο για την Αλγερία, που δίνει μάχη για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας”, τονίστηκε. Γενικότερα, πάντως, για τους παίκτες που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό ειπώθηκε πως “… με τους δανεικούς θα ασχοληθούμε Απρίλιο-Μάιο. Τώρα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”.

Φάκελος Ρομπέρτο

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Ολυμπιακού είναι αναμφίβολα ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ο φύλακας-άγγελος της ερυθρόλευκης εστίας. Ο κ. Ισά ήταν ξεκάθαρος για την υπόθεση του Ισπανού τερματοφύλακα: είναι γνωστό πως ο Ρομπέρτο αγωνίζεται ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Στο τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός θα συζητήσει με τους “ροχιμπλάνκος” για το τι μπορεί να κάνει ο ελληνικός σύλλογος (και ποια λύση μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες) προκειμένου να διατηρήσει στις τάξεις του τον Ισπανό τερματοφύλακα. Όπως είπε ο Νοτιοαφρικανός αθλητικός διευθυντής, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση ο δανεισμός του Ρομπέρτο, καθώς για παράδειγμα η Ατλέτικο έχει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν δανεικό τερματοφύλακα (σ.σ. Κουρτουά). Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τον 27άχρονο τερματοφύλακα και ο Ρομπέρτο απόλυτα ευχαριστημένος με όσα βρήκε στον Ολυμπιακό. Είναι χαρούμενος εδώ, όπως χαρούμενη είναι και η οικογένειά του. Μεγάλο ρόλο στον εκπληκτικό φετινό Ρομπέρτο παίζει και η υποστήριξη από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο κ. Ισά εξήρε τη δουλειά που γίνεται από όλο το επιτελείο και ιδιαιτερα τον προπονητή τερματοφυλάκων Αλέκο Ράντο. Ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο λόγω της εκπληκτικής δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις και του επίσης εκπληκτικού κλίματος που υπάρχει ανάμεσα στους τερματοφύλακες της ομάδας. Πέρυσι, οι Κάρολ, Μέγκιερι και Γιαννιώτης συνεργάστηκαν υποδειγματικά, ενώ φέτος προστέθηκε στο γκρουπ και ο Ρομπέρτο. Όλοι υποδέχθηκαν τον Ισπανό με εξαιρετικό τρόπο και έχει σημαντική υποστήριξη από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στην ομάδα στη συγκεκριμένη θέση, καθώς στα αποδυτήρια υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και μόνο. Όχι αθέμιτος. Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ρομπέρτο είναι υψηλού επιπέδου. Επίσης, είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει έναν τερματοφύλακα που παίζει καλά με την μπάλα στα πόδια. Τέλος, τονίστηκε πως ό,τι και να γράφεται στον ξένο Τύπο (ισπανικό και πορτογαλικό), ο Ρομπέρτο ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και μαζί της θα μιλήσει ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν για το τι θα γίνει τελικά.

Υπόθεση Μήτρογλου

Επόμενο κεφάλαιο: Κώστας Μήτρογλου! Ο Έλληνας επιθετικός με τα 17 γκολ σε 15 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν βρίσκεται στο επίκεντρο της ερυθρόλευκης επικαιρότητας. Ο Πιέρ Ισά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού να παραχωρήσει τον Μήτρογλου κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Και αυτή είναι η πιο σπουδαία είδηση που βγήκε από τη συνάντησή μας με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει όλους τους καλύτερους παίκτες του για όσο περισσότερο μπορεί. Και στην περίπτωση του Μήτρογλου, ξεκαθαρίστηκε πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο διεθνής σέντερ φορ δεν πρόκειται να αποχωρήσει. “Η ομάδα έδειξε στον Μήτρογλου ότι τον εμπιστεύεται, για αυτό και του ανανέωσε το συμβόλαιο τον περασμένο Γενάρη, σε μία ανύποπτη στιγμή. Είναι το νούμερο ένα στην επίθεση από την έναρξη της φετινής σεζόν, καθώς του εμπιστευτήκαμε τη θέση του βασικού σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Δεν πήραμε άλλον παίκτη στη θέση του γιατί είχαμε τη σιγουριά πως μπορεί να ανταπεξέλθει και μας δικαιώνει για την επιλογή μας. Δικαιώνει, επίσης, τον εαυτό του και το ταλέντο του. Απολαμβάνει αυτό που κάνει, απολαμβάνει που παίζει και σκοράρει, απολαμβάνει που είναι βασικός. Και ανταποδίδει αυτά που του δώσαμε. Έχουμε δεχθει κρούσεις για τον Μήτρογλου, είναι φυσιολογικό αυτό. Θέλουμε, όμως, να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας όσο πιο πολύ γίνεται”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ισά. Για την περιβόητη ρήτρα των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του Μήτρογλου, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2016, υπογραμμίστηκε πως “… αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι ότι ο Κώστας αισθάνεται πολύ χαρούμενος που παίζει στον Ολυμπιακό και εμείς πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε. Αυτό που μετράει για μας είναι η πολύ καλή σχέση που έχουμε μαζί του. Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα αυτή η συζήτηση για τη ρήτρα. Αν έρθει κάποια στιγμή αυτή η ώρα, καλώς. Αλλά δεν έχει κάποιο νόημα για να το συζητάμε τώρα. Μια ρήτρα ενεργοποιείται όταν το θέλει ο σύλλογος και ο παίκτης. Οπότε τώρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα για ενδεχόμενη μεταγραφή, ούτε έχει νόημα να συζητάμε για αριθμούς. Αν ένας σύλλογος θέλει έναν ποδοσφαιριστή, πάει στην ομάδα και τον ίδιο τον παίκτη προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής. Τώρα, δεν υφίσταται κάτι τέτοιο”. Και στη συνέχεια “έσκασε” η είδηση… “Το σίγουρο είναι πως μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον ο Μήτρογλου θα παραμείνει εδώ μαζί μας στον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε και παραπάνω. Αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε τον Ιανουάριο. Όπως και για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή”!

Είναι δεδομένο, όμως, πως ο Μήτρογλου παρακολουθείται από πολλές ομάδες της Ευρώπης. “Δεν είναι μυστικό. Έχουμε ερωτηθεί από πολλά κλαμπ τόσο για τον Μήτρογλου όσο και πολλούς ακόμα παίκτες μας. Σε όλη την Ευρώπη ψάχνουν για καλούς σέντερ φορ. Δεν είναι θέμα γαλλικών ομάδων (σ.σ. ρωτήθηκε συγκεκριμένα για συλλόγους από το Championnat). Παντού αναζητούν καλούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά τηλεφωνήματα για πολλούς παίκτες μας, προφανώς και για τον Κώστα, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν”, υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Πολύτιμος ο ρόλος του Σαβιόλα στην ομάδα

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα μπορεί να μην έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά στον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με την παρουσία του Αργεντινού επιθετικού στην ομάδα. Γιατί δεν βοηθάει μόνο αγωνιστικά, αλλά και στα απαιτητικά αποδυτήρια της ομάδας. “Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του από την προσφορά του. Από το πόσο στηρίζει την ομάδα μέσα στο παιχνίδι, αλλά και τον Μήτρογλου. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο και ο Σαβιόλα στην εξέλιξη του Μήτρογλου. Η προσφορά του, όμως, είναι σημαντική και μέσα στα αποδυτήρια. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που η συμπεριφορά τους πριν από τα μεγάλα ματς λειτουργεί καταλυτικά και ευεργετικά για τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του”, ειπώθηκε συγκεκριμένα. Επίσης, έγινε αναφορά πως σχεδόν σε όλη την καριέρα του 32άχρονου επιθετικού, υπήρχε στήριγμά του στη γραμμή κρούσης. Σπανίως έπαιζε μόνος του στην επίθεση. Στην Μπαρτσελόνα ήταν ο Κλάιφερτ, στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Φαν Νίστελροϊ, στην Μπενφίκα ο Καρντόσο, στη Μάλαγα ο Ρόκε Σάντα Κρουζ. Σε όποια ομάδα απέδωσε καλά είχε έναν παίκτη στο στυλ του Μήτρογλου. Και ο Ολυμπιακός το γνώριζε αυτό το περασμένο καλοκαίρι, για αυτό και κινήθηκε για την απόκτησή του. Και σε μία ομάδα με τόσους νέους παίκτες, όπως είναι ο φετινός Ολυμπιακός, θεωρείται και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ηγέτης και προσωπικότητα, όπως ο Σαβιόλα.

Στις 25 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Είναι μία πραγματικότητα πως ο Ολυμπιακός είναι ό,τι πιο ελκυστικό υπάρχει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, σε διεθνές επίπεδο. Και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, αλλά και σε αυτά εκτός έδρας στο Champions League, πολλοί μάνατζερ και κυνηγοί ταλέντων έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως ειπώθηκε σχετικά “… είναι πολύ φυσιολογικό να έρχονται άνθρωποι για να βλέπουν τους ποδοσφαιριστές μας. Γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν και βρίσκονται στο επίπεδο του Champions League. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ανάμεσα στις 25 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και ως προφίλ και ως σύλλογος, έτσι αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει και όταν οι ποδοσφαιριστές μας φεύγουν στο εξωτερικό, όταν και καταλαβαίνουν το μέγεθος του Ολυμπιακού. Το έχουμε ξαναπεί πως αρκετοί ποδοσφαιριστές όταν πάνε σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό καταλαβαίνουν απόλυτα που ήταν και βρίσκονταν προηγουμένως ποδοσφαιρικά. Είναι πολύ σημαντικό για μας να υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον γιατί άλλες ομάδες έρχονται για να δουν παίκτες μας, που παίζουν σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Και όσοι είμαστε εδώ πρέπει να αντιμετωπίζουμε έτσι το προφίλ της γιατί είμαστε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και προσελκύει το ενδιαφέρον άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων”.

Η τακτική του Ολυμπιακού είναι να ανανεώνει διαρκώς τα συμβόλαια στις αρχές κάθε περιόδου (σ.σ. περιπτώσεις Φουστέρ, Μήτρογλου, Μανιάτη) προκειμένου οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα να έχουν ένα ορίζοντα μπροστά τους και μία προοπτική προκειμένου να μη γίνονται όλα την τελευταία στιγμή. Η τακτική αυτή θα ακολουθηθεί και με άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι της παρούσης. Η διοίκηση αποφασίζει πότε… Πιθανότατα, όμως, το επόμενο καλοκαίρι θα προκύψουν περαιτέρω ανανεώσεις. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο κ. Ισά ήταν κάθετος: “Βλέπουμε παίκτες, αλλά ενόψει Γενάρη είμαστε… φουλ!”.

Ολοκληρωμένη άποψη για όλους τους δανεικούς, ξεχωριστή περίπτωση ο Βλαχοδήμος

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό είναι αυτό των δανεικών. Η ομάδα έχει παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού αρκετούς ποδοσφαιριστές και παρακολουθεί την εξέλιξη και την πορεία τους κάθε Σαββατοκύριακο, σε κάθε αγώνα τους. Από τον πιο νεαρό σε ηλικία μέχρι τον Ράφικ Τζεμπούρ, που είναι και ο μεγαλύτερος. Ο Ολυμπιακός μιλάει με τους παίκτες, τους προπονητές τους, και έχει μία ολοκληρωμένη άποψη για όλους τους δανεικούς, καθώς ανά πάσα στιγμή γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Στόχος της ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους προκειμένου να επιστρέψουν πιο δυνατοί στο μεγάλο λιμάνι (σ.σ. εκφράστηκαν ως παραδείγματα οι δανεισμοί των Μήτρογλου και Σιόβα) και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους στο ρόστερ κατά την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Όπως έκαναν το καλοκαίρι με επιτυχία οι Ανδρέας Σάμαρης και Μάικλ Ολαϊτάν, οι οποίοι κέρδισαν με το σπαθί τους μία θέση στο ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό της φετινής σεζόν. Το ζητούμενο για τους δανεικούς είναι να γίνονται ολοένα και καλύτεροι προκειμένου να φτάσουν κάποια στιγμή το επίπεδο του Ολυμπιακού. Όσοι το καταφέρουν τουλάχιστον. Όσο για το αν υπάρχει η σκέψη να μειωθεί ο αριθμός των παικτών που ανήκουν στο σύλλογο, ξεκαθαρίστηκε πως αυτό που μετράει είναι ο αριθμός που μένει στην πρώτη ομάδα. Γιατί με τόσα πολλά παιχνίδια χρειάζονται 25-28 ποδοσφαιριστές για να ανταπεξέλθει ένας σύλλογος σε όλες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Στο τέλος της φετινής σεζόν θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα: ποιοι πρέπει να παραμείνουν δανεικοί, ποιοι αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους στην ομάδα, ποιοι πρέπει να αποχωρήσουν. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός, απλά θα αποφασιστεί αν ο αριθμός όλων των παικτών που ανήκουν στον Ολυμπιακό θα αυξηθεί ή θα μειωθεί.

Ειδική μνεία από τους δανεικούς έγινε για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος έχει παίξει όλα κι όλα 14 λεπτά με την πρώτη ομάδα της Άουγκσμπουργκ. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη αυτή, για αυτό και τον Γενάρη η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί. Δύσκολα ο Βλαχοδήμος θα παραμείνει στη συγκεκριμένη ομάδα και θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Πιθανότατα, με τον εκ νέου δανεισμού κάπου αλλού, όπου θα παίζει. Όσο για τον Τζεμπούρ, ισχύει ό,τι και για τους άλλους παίκτες που έχουν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού. Μάλιστα, ο κ. Ισά υπογράμμισε πως θα βρεθεί ο ίδιος στην Τουρκία προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον Αλγερινό επιθετικό, ο οποίος έχει βρει τη θέση του στη Σίβασπορ και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ήταν επιθυμία του ποδοσφαιριστή για αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Γενικότερα, πάντως, εκφράστηκε η άποψη πως σχεδόν όλοι οι δανεικοί παίζουν καλά και έχουν αξιοποιηθεί στις ομάδες που παραχωρήθηκαν (πλην της περίπτωσης του Βλαχοδήμου). Και το σημαντικό είναι να αντιληφθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές πως εξακολουθούν να ανήκουν στον Ολυμπιακό. Για αυτό και ο σύλλογος θέλει το καλύτερο για αυτούς και υπάρχει άμεση επαφή και επικοινωνία μαζί τους, καθώς ο Πιέρ Ισά έχει μιλήσει και συνεχίζει να το πράττει με όλους τους δανεικούς ποδοσφαιριστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στόχος 3-4 μεταγραφές από εδώ και πέρα κάθε καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ολική ανοικοδόμηση της ομάδας με 18 μεταγραφές. Όπως ξεκαθάρισε, όμως, ο Πιέρ Ισά από εδώ και πέρα το ζητούμενο είναι τρεις-τέσσερις βασικές προσθήκες κάθε καλοκαίρι. Η βάση παικτών δημιουργήθηκε… Όπως ειπώθηκε συγκεκριμένα “… έγιναν τόσες μεταγραφές για να χτιστεί η ομάδα. Πλέον θα έχετε λιγότερη δουλειά εσείς, αλλά θα έχω λιγότερη δουλειά κι εγώ (σ.σ. γέλια)! Το πλάνο πια είναι τρεις-τέσσερις μεταγραφές σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αλλά η ενίσχυση εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα αν παραχωρηθεί κάποιος βασικός παίκτης με μεταγραφή”.

Ενδιαφέρουν κι αυτά:

Για τον Γιαταμπαρέ: Όπως είχε ειπωθεί και στην προηγούμενη συνάντηση, η θέση του είναι μέσος. Box to box. Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα δεξιά όταν του ζητηθεί. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας κεντρικός μέσος και για τη θέση αυτή αποκτήθηκε. Υπάρχει έντονος συναγωνισμός στο χώρο του κέντρου και θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Για τον Μιγκέλ Τόρες: Ήρθε στην ομάδα και ήταν στο στάδιο της αποκατάστασης από τραυματισμό που είχε στη Χετάφε. Ήθελε καιρό για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Πλέον είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να μπει στην ομάδα. Θα είναι μία επιπλέον λύση, μαζί με τους παίκτες που ήταν πρόσφατα τραυματίες και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επανένταξης. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από το ιατρικό επιτελείο στον τομέα της αποκατάστασης. Επιστρέφουν στην ομάδα οι Ιμπαγάσα, Μασάντο, Βάις, Αβραάμ, και ο προπονητής θα έχει ξανά τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα πλήρες ρόστερ, χωρίς απόντες.

Στην Πρώτη Γραμμή_Για Τον Ερυθρό Αστέρα!!!            Red Agent7 Και Στο Facebook…

 

 

Πηγή: sport24.gr