Ολυμπιακός-Φωκικός 5-1

osfp-fokikos

Στον θεσμό του Κυπέλλου μπήκε το απόγευμα της Τετάρτης και ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας τον Φωκικό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε έναν αγώνα ο οποίος σημαδεύτηκε από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του αρχηγού Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 5-1 . Η επάνοδος του Αβραάμ στην δράση είναι μία είδηση χαρμόσυνη για όλη την Ολυμπιακή οικογένεια.

Ο κ. Μίτσελ έκανε αρκετές αλλαγές. Σε ένα παιχνίδι το οποίο «σήκωνε» rotation, αλλά το οποίο ο Ολυμπιακός μας ήθελε να κερδίσει για να κάνει τη ζωή του εύκολη, αρκετοί ποδοσφαιριστές πήραν τις απαραίτητες «ανάσες» και άλλοι τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής για να «δέσουν με τους συμπαίκτες τους. Μόλις στο 4’ η ομάδα μας πήρε προβάδισμα στο σκορ και έδειξε στην ομάδα της Άμφισσας ποιος είναι το «αφεντικό» στο γήπεδο. Ο Χολέβας έκανε σέντρα από αριστερά, ο Κάμπελ κοντρόλαρε με το στήθος και έστρωσε στον Ολαϊτάν, ο οποίος με πάσα του την επέστρεψε. Ο Κοσταρικανός με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα, δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό. Προσπάθεια η οποία άρχισε πάλι από τον Χολέβα. Ο Έλληνας διεθνής μπακ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μήτρογλου πήρε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Γιαταμπαρέ μόνος μέσα στην περιοχή, έκανε στο 8’, με κοντινό πλασέ στην κίνηση, το 2-0. Από νωρίς, λοιπόν, ο Ολυμπιακός φρόντισε να πάρει θέση οδηγού στον αγώνα, ο οποίος είχε ενδιαφέρον, λόγω της τριάδας στα χαφ, την οποία δοκίμασε ο κ. Μίτσελ (Ντομίνγκεζ, Γιαταμπαρέ, Εντινγκά), της επανόδου του Αβραάμ και της συνύπαρξής τους με τον Μετζανί στο κέντρο της άμυνας, αλλά και της εισόδου ως βασικού του Ολαϊτάν.

Μέχρι το 20λεπτο ο Φωκικός έκανε φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσει μία ισορροπία στο ματς, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων γινόταν εμφανής κάθε φορά που οι παίκτες του Ολυμπιακού αποφάσιζαν να πατήσουν λίγο «γκάζι» και να βγουν στην επίθεση. Ο Κάμπελ με τον Ολαϊτάν άλλαζαν πτέρυγες για να δοκιμάζουν διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης. Η μπάλα περνούσε πολύ από τον Ντομίνγκεζ στο κέντρο. Ο Γιαταμπαρέ προωθούνταν αρκετά συχνά. Ο Εντινγκά κρατούσε τη θέση του και έκανε την «βρώμικη» δουλειά. Στο 36’ ο Γουόρτεν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, χαμηλά και η μπάλα πέρασε περίπου ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι του Μέγιερι.

Η ομάδα μας, πάντως, στάθηκε και λίγο άτυχη, αφού πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα έχασε τον Κάμπελ με τραυματισμό. Στο 38’ τον αντικατέστησε ο νεαρός Βέργος και πέρασε στα άκρα και συγκεκριμένα αριστερά. Στο 42’ ο Ιγιάνγκα έκανε σέντρα από δεξιά και ο Φράγκος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σουτ του «Τσόρι» στο 44’, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-0 και την ομάδα μας να ρίχνει τον ρυθμό της μετά τα δύο γκολ, αλλά να παραμένει ανώτερος.

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό να κλείνει τις αλλαγές του. Ο Ιμπαγάσα πήρε την θέση του Ντομίνγκεζ και ο Σέποβιτς έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού, παίρνοντας την θέση του Μήτρογλου! Λίγη ώρα μετά την είσοδό του στο ματς, μάλιστα, ο νεαρός Σέρβος πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Παπάζογλου βγήκε από δεξιά, σέντραρε και ο Σέποβιτς σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 3-0!

Στο 56’ ο Φωκικός έκανε μία ωραία επίθεση από αριστερά, με τον Γουόρντεν να περνάει κάθετα για τον Φράγκο. Εκείνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με εσωτερικό φάλτσο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και μειώνοντας σε 3-1. Ο Βέργος έκανε ωραίο σουτ από δεξιά στο 61’, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Λίγο αργότερα η ομάδα μας έφτασε και σε τέταρτο γκολ και «σφράγισε» τη νίκη, αλλά και όπως όλα έδειχναν, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Γιαταμπαρέ με τον Ιμπαγάσα… έκρυψαν την μπάλα και ο Μάικλ Ολαϊτάν έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, στο 62’! Το σουτ του Παπάζογλου στο 68’ ήταν λίγο άστοχο.

Στο 72’ ο Φράγκος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, από την πάσα του Γουόρντεν και σούταρε αλλά νικήθηκε από τον Μέγιερι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ιμπαγάσα πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Σέποβιτς, ο οποίος έκανε σουτ στην κίνηση, αλλά αστόχησε. Στο 76’ ο Θέος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μέγιερι.

Στο 80΄ ο Ιμπαγάσα έβγαλε την κάθετη πάσα στον Σέποβιτς και ο Σέρβος πλάσαρε σωστά πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κάνοντας το 5-1.

Στο 90΄ οι Ολαϊτάν και Ιμπαγάσα συνεργάστηκαν ιδανικά, ο τελευταίος πάσαρε στον Βέργο, αλλά το σουτ του νεαρού έδιωξε σε κόρνερ ο Μελίσσας.

Το 5-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον επαναληπτικό να είναι στις 30 Οκτωβρίου στην Άμφισσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Μετζανί, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ, Ντομίνγκεζ (46’ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν, Κάμπελ (38’ Βέργος), Μήτρογλου (46’ Σέποβιτς).

ΦΩΚΙΚΟΣ: Μελίσσας, Πολυχρονάκης (16’ Φράγκος), Καλαγκάνης, Αλά, Θέος, Γουόρντεν (87’ Τζέκος), Σκαρίμπας, Άλβαρεζ, Πεχλιβανόπουλος, Ιγιάνγκα (84΄ Γεωργουσόπουλος), Σιμονιάν.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 4’ Κάμπελ, 8’ Γιαταμπαρέ, 51’, 80΄ Σέποβιτς, 62’ Ολαϊτάν / 56’ Φράγκος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρ. Βάτσιος (Δ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Αθ. Ταρανάς (Αθηνών), Ν. Παστρωμάς (Δ. Αττικής)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57’ Γιαταμπαρέ / –
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –

Πηγή:olympiacos.org