Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

post_game_olympiacos_vs_pas_gianninaΜε παρακαταθήκη το 1-0 του πρώτου αγώνα, στο γήπεδο «Οι Ζωσιμάδες», ο Ολυμπιακός ήθελε να φτάσει σε μία ακόμη νίκη, προκειμένου να ξεπεράσει με άνεση το εμπόδιο του ΠΑΣ και να προχωρήσει στην επόμενη φάση του θεσμού του Κυπέλλου, στα ημιτελικά δηλαδή.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν ξανά και τον Τάσο Πάντο. Τον πρώην άσο της ομάδας μας και νυν του ΠΑΣ Γιάννινα τίμησε πριν την έναρξη του ματς, για την πολυετή παρουσία του και προσφορά στον Ολυμπιακό, ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε., κ. Σάββας Θεδωρίδης.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του, σε σχέση με εκείνη που αντιμετώπισε την ΑΕΚ. Ο Κάρολ επανήλθε στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα παρέμεινε ο Παπάζογλου, αριστερά ο Χολέβας, αλλά άλλαξε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εκεί ήταν ο Κοντρέρας και ο Σιόβας. Στα χαφ έπαιζαν οι Μοδέστο, Μανιάτης και Μασάντο, ενώ και στην επίθεση η τριάδα διαφοροποιήθηκε. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν στην κορυφή, έχοντας αριστερά τον Αμπντούν και δεξιά τον Βλαχοδήμο.

Μόλις στο 2’ ο Αμπντούν έκανε ένα σουτ από τον άξονα και λίγο αριστερά, με το δεξί πόδι, με τον Μπαμπανιώτη να πέφτει και να μπλοκάρει σταθερά στην γωνιά του. Έπειτα από σέντρα του Μανιάτη, από τα αριστερά, ο Μήτρογλου πήρε στο 4’ την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπαμπανιώτη.

Ο Ολυμπιακός στις πρώτες του επιθέσεις έβγαινε πολύ από τα αριστερά, παίζοντας με τον Χολέβα και τον Αμπντούν. Στο 6’ ο Μασάντο εκτέλεσε ωραία φάουλ από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα να περάσει… χιλιοστά έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ και χάνοντας μία καλή ευκαιρία. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μίτσελ ήταν από την αρχή του ματς πιεστικοί, ζητώντας το γκολ που θα τους έδινε γρήγορα το προβάδισμα και μία άνεση να διαχειριστούν το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Μοδέστο έπαιρνε την πρώτη μπάλα από την άμυνα, μοιράζοντας το παιχνίδι, με τους Μανιάτη και Μασάντο μπροστά του να το «οργανώνουν», προωθώντας την μπάλα προς την επίθεση. Στο 9’ ο Μασάντο έκανε ακόμη ένα σουτ από τον άξονα, με τον Μπαμπανιώτη να πέφτει στη γωνιά του και να μπλοκάρει, ενώ τρία λεπτά μετά, στο 12’, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αναγκάστηκε σε… ενστικτώδη απόκρουση στην γωνιά του, μετά από σέντρα-σουτ του Χολέβα.

Στο 13’ ο ιδιαιτέρως κινητικώς Μασάντο βγήκε στην κόντρα και μετά από ντρίμπλα στον Μιχαήλ μπήκε στην περιοχή και βγήκε απέναντι από τον Μπαμπανιώτη, αλλά με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, κερδίζοντας κόρνερ. Ο Μήτρογλου έκανε μία φανταστική ενέργεια και σκαφτή πάσα στον Μανιάτη στο 15’, με τον Έλληνα μέσο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, άστοχα.

Στο 21’ ο ΠΑΣ είχε την πρώτη του αξιόλογη ενέργεια στο ματς, όταν ο Βιλά βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Κάρολ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε, με τον Σιόβα να απομακρύνει την μπάλα. Στο 25’ ο Μανιάτης με υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Μήτρογλου τετ-α-τετ με τον Μπαμπανιώτη, αλλά ο Έλληνας στράικερ έχασε τον βηματισμό του και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αμέσως μετά, στο ίδιο λεπτό, ο Βλαχοδήμος έκανε σουτ από δεξιά και ο Μπαμπανιώτης απέκρουσε.

Ο Ντε Βισέντι είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ στο 29’, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ, ο οποίος όμως ήλεγχε πλήρως τη φάση. Ο Ολυμπιακός ήταν από την αρχή και παρέμεινε σε όλο το πρώτο ημίχρονο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, με τον ΠΑΣ να μην απειλεί σε κανένα σημείο με σοβαρό κίνδυνο την εστία του Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας παρέμεινε, στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, απλός… θεατής. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο κ. Μίτσελ άλλαξε θέσεις στον Αμπντούν και τον Βλαχοδήμο.

Ένα εξαιρετικό σουτ του Μήτρογλου στο 37’ έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ. Η πίεση προς το τέρμα του Μπαμπανιώτη ήταν συνεχής σε όλο το πρώτο μέρος και ουσιαστικά το μόνο που έλειψε από τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν το γκολ. Η αλήθεια είναι , βέβαια, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν στερήθηκαν ευκαιριών για να πετύχουν κάποιο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται στο γήπεδο απαράλλαχτος, σε σχέση με το πώς ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο. Μπήκε στο ματς με την ίδια επιθετική διάθεση και πίεση, τις οποίες επέδειξε και στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΣ συνέχισε να δίνει προσοχή στην άμυνά του.

Στο 61’ ο κ. Μίτσελ απέσυρε τον Μασάντο και έβαλε στο ματς τον Φουστέρ, ενώ έβγαλε και τον Βλαχοδήμο και έβαλε τον Φετφατζίδη. Ο «Φέτφα» ήρθε δεξιά και ο Ισπανός πέρασε ως «μέσα αριστερά», με τον Μανιάτη «μέσα δεξιά» και τον Μοδέστο αμυντικό μέσο. Δύο λεπτά μετά, στο 63’, ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ! Ο Χολέβας πήρε την μπάλα από τα αριστερά, σήκωσε το κεφάλι, είδε την κίνηση του Μανιάτη στο δεύτερο δοκάρι και με σέντρα έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Έλληνα χαφ. Εκείνος με ωραία κεφαλιά στο «απέναντι» δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα μας και δίνοντας, πλέον, ολοκληρωτικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ο Νταβίδ Φουστέρ ήταν πολύ κινητικός και μέσα σε πέντε λεπτά από την είσοδό του είχε δύο καλές προσπάθειες προς την εστία του Μπαμπανιώτη, με σουτ, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Στο 67’ ο Σιόβας «έσκαψε» την μπάλα για τον Μήτρογλου, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαμπανιώτης μπλόκαρε.

Στο 69’ ο Πάντος αντικατέστησε τον Ντε Βισέντι και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομά του! Στο ίδιο λεπτό Φουστέρ και Χολέβας συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να αστοχεί ελάχιστα! Το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ματς «έλυσε» ακόμη περισσότερο τα πόδια των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν την εστία του ΠΑΣ. Όχι με την ίδια ένταση, είναι η αλήθεια, αλλά με εξίσου καλές προοπτικές, κάθε φορά που περνούσαν το κέντρο. Στο 76’ ο Ντρίσα Ντιακιτέ αντικατέστησε τον Τάσο Παπάζογλου.

Στο 82΄ ο Φουστέρ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 86΄ ο Μπαμπανιώτης μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου.

Στο 90΄ ο Φετφατζίδης πέρασε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΣ έδιωξαν, με την μπάλα να επανέρχεται στα πόδια του. Ο νεαρός άσος έκανε το σουτ, αλλά ο Ντάσιος έδιωξε την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μανιάτης έδωσε στον Φετφατζίδη, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Αμπντούν με σουτ έκανε το 2-0 όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλά παιχνίδια τον Πανθρακικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου (76’ Ντιακιτέ), Χολέβας, Σιόβας, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (61’ Φουστέρ), Βλαχοδήμος (61’ Φετφατζίδης), Αμπντούν, Μήτρογλου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ (69’ Λίλα), Ντε Βισέντι (69’ Πάντος), Βιλά, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Κολοβέτσιος, Μπέριος (78’ Κοροβέσης), Αυγενικού.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 63’ Μανιάτης / –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κ. Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αντ. Καρατζίκας (Αθηνών)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αγ. Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / 23’ Κεϊτά, 38’ Αυγενικού
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – /-
ΔΟΚΑΡΙΑ:

πηγή: olympiacos.org