Ολυμπιακός, μια μεγάλη οικογένεια!

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας των θυρών 12, 14, 15, 16 και 33 βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και άκουσαν τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα τους δόθηκε και η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να ρωτήσουν για πολλά και διάφορα θέματα.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού παρευρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρίδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βρέντζο και τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ, κ. Κώστα Καραπαπά.

Αποσπάσματα από όσα είπε ο Πρόεδρος της ομάδας μας, προς τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη: 

«Από την ημέρα που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, είχα τακτικές επαφές με τους οργανωμένους φιλάθλους, πρόσφατα είχα επαφή με τους κατόχους διαρκείας των VIP, σήμερα βλέπω εσάς και θέλω να σας ακούσω. Θεωρώ ότι αυτά τα 2,5 χρόνια έχει γίνει μία σημαντική δουλειά και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Το καλοκαίρι του 2010 αναλάβαμε τον Ολυμπιακό πέμπτο στο πρωτάθλημα και εκτός Ευρώπης, με ελάχιστους ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο στην ομάδα. Και ήταν μία εποχή που είχαμε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο εναντίον μας και τον βασικό μας αντίπαλο με το ακριβότερο ρόστερ στην ιστορία του».

«Βγήκα προσωπικά μπροστά, δουλεύω 20 ώρες το 24ωρο και ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας και της καθημερινότητάς μου αφορά στον Ολυμπιακό, με τεράστιο κόστος και κοινωνικό και επιχειρηματικό, αφού ξέρετε πόση λάσπη έχω δεχτεί τα τελευταία 2,5 χρόνια και πόσο προσπάθησαν να με πλήξουν. Όμως η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό με κάνει κάθε μέρα να συνεχίζω και να προσπαθώ για την ομάδα. Όταν αναλάβαμε ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό οικονομικό άνοιγμα και χρειάστηκε, πέρα απο την αγορά, να επενδύσω τεράστια ποσά, άνω των 60 εκ. €, σε μία εποχή που η Ελλάδα και η Ευρώπη βιώνουν μία τεράστια οικονομική κρίση».

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξυγιάναμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, πληρώσαμε τα βάρη του παρελθόντος, όταν οι αντίπαλοί μας υποθήκευαν το μέλλον τους. Είπα από την αρχή ότι θέλω να είμαι ο τελευταίος πρόεδρος που θα ματώσει οικονομικά. Θέλω να δημιουργήσω έναν Ολυμπιακό αυτάρκη. Και αφού μιλάμε για τα οικονομικά να πούμε και κάτι. Για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα που λέει “τι γίνονται τα 25 εκ. του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο”. Τα 20-22 εκατ. ευρώ το χρόνο απο το Τσάμπιονς Λιγκ δεν καλύπτουν ούτε το 40% του μπάτζετ που έχει η ομάδα που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, που τα έσοδα, μειώνονται δραματικά. Για παράδειγμα από τα εισιτήρια έχουν μειωθεί από τα 22 εκατομμύρια που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, σε λιγότερα από 10 τη χρονιά που διανύουμε. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία για τα έσοδα του Ολυμπιακού και την όποια κερδοφορία ενώ οι άλλοι έχουν ζημιές. Ζημιές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, σημαίνει αυστηρό οικονομικό έλεγχο από την UEFA, επιβολή περιορισμών και ύστερα από μία περίοδο χάριτος, αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, δείτε ΑΕΚ, Άρη από την Ελλάδα, αλλά και τη Μάλαγα από την Ευρώπη. Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει στο μέλλον κέρδη, αυτό δεν σημαίνει κέρδη για τον μέτοχο, δηλαδή μερίσματα. Ο Ολυμπιακός έχει συσσωρευμένες ζημιές και δεν μπορεί να μοιράσει μερίσματα στους μετόχους του για πολλά ακόμα χρόνια. Και αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος που έχει έστω και ελάχιστη σχέση με τα οικονομικά μιας επιχείρησης. Το μικρό περίσσευμα που μπορεί να υπάρξει λοιπόν, θα διατεθεί για το χτίσιμο του μέλλοντος της ομάδας, Ακαδημίες, προπονητικό κέντρο, την ενίσχυση του Ερασιτέχνη και την προσφορά μας στην κοινωνία».

«Εγώ τιμάω τον κόσμο του Ολυμπιακού που έρχεται στο γήπεδο και θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συμπεριφορά του τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια όσο και στα εκτός. Ένα θέμα στο οποίο θέλω να σταθώ είναι οι αποδοκιμασίες. Κατανοώ μέχρις ένα βαθμό τις αποδοκιμασίες στο παιχνίδι με τη Λεβάντε, αλλά στο παιχνίδι με τον και Άρη που η ομάδα είχε 30 τελικές, δεν δικαιολογείται».

«‘Οσον αφορά τους στόχους μας, πρωταρχικοί είναι πάντα το Πρωτάθλημα και το νταμπλ και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Δηλαδή να παίρνεις 9-12 βαθμούς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και να προχωράς όσο μπορείς στο Γιουρόπα Λιγκ. Ποτέ δεν υποσχέθηκα ότι με εμένα στο τιμόνι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τέλος πάντων αν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα δίνει 200 εκ. τον χρόνο και θα διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, εδώ είμαι και θα σταθώ δίπλα του και θα τον βοηθήσω να αναλάβει τα ηνία της ομάδας».

«Στόχος μας επίσης, μετά την ελληνοποίηση και την ηλικιακή ανανέωση του ρόστερ, που έχει επιτευχθεί είναι να αξιοποιήσουμε και τα παιδιά της Ακαδημίας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε φέτος με το NextGen Series, όπου έφτασε η ομάδα μας στις 8 καλύτερες της Ευρώπης, χρειάστηκαν επενδύσεις εκατομμυρίων και καθημερινή δουλειά από ειδικούς».

Αμέσως μετά την αρχική τοποθέτηση του Προέδρου του Ολυμπιακού, μίλησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, τονίζοντας τα εξής:

«Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουμε ότι σε κάποια παιχνίδια φέτος, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αλλά είμαστε πρωταθλητές, θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά κατακτώντας το κύπελλο και με νίκες στα ντέρμπι που έρχονται και από εκεί και πέρα και εμείς και ο κόσμος θέλουμε να παίζει η ομάδα θεαματικά, γιατί έχουμε αντιληφθεί σε τι σύλλογο είμαστε. Σε ό,τι αφορά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι καθαρά, πρέπει να σας πω ότι σε έναν ποδοσφαιριστή χρειάζεται χρόνος σε μία ομάδα και μόνο αν τον στηρίζουμε θα προσφέρει αυτά που πραγματικά μπορεί».

Κάποια από τα ζητήματα που τέθηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ήταν τα εξής:

1) Μείωση στα εισιτήρια διαρκείας λόγω οικονομικής κρίσης. Η απάντηση του Προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη, ήταν η εξής: «Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και οι μειώσεις που θα γίνουν θα είναι γενναίες. Κάντε λίγους μήνες υπομονή και θα δείτε».

2) Πολλοί φίλαθλοι έθεσαν το θέμα του παιδικού εισιτηρίου και της οικογενειακής εξέδρας, στο οποίο επίσης πήραν απάντηση από τον Πρέοδρο του Ολυμπιακού ότι αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά.

3) Κάποιοι φίλαθλοι στάθηκαν και στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και πήραν την επιβεβαίωση του Προέδρου, ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με έξυπνες μεταγραφές, με παίκτες που μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στον σύλλογο. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τόνισαν ότι δεν ενοχλεί μόνο τους παίκτες, αλλά και τους ιδίους το φαινόμενο των αποδοκιμασιών.

4) Οι φίλαθλοί μας ζήτησαν να ταξιδεύουν πάντα οι φίλοι του Ολυμπιακού μαζί με την ομάδα (όπως έγινε εφέτος, πλην ΟΑΚΑ, Χαριλάου και Τούμπας) και ξεκαθάρισαν ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας. Μάλιστα, όταν ένας φίλαθλος μίλησε για τη γενικότερη ποιότητα των άλλων ομάδων και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει… εύκολα τα ματς, προκάλεσε την αντίδραση του Σάββα Θεδωρίδη, ο οποίος τόνισε ότι μόνο εύκολο δεν είναι να παίζει η ομάδα εκτός έδρας και ότι ο ίδιος και όσοι ακολουθούν την αποστολή ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει. Ο κ. Θεοδωρίδης καταχειροκροτήθηκε από όλους τους φίλους που ήταν παρόντες.

5) Σε ερωτήσεις για τις μεταγραφές, ο Πρόεδρος είπε: «Είμαστε καθημερινά σε επαφή με τον προπονητή, ο οποίος θα υποδείξει στη διοίκηση τις λύσεις που κρίνει ότι χρειάζονται και η διοίκηση θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του».

6) Κάποιοι από τους φιλάθλους στάθηκαν στο γεγονός της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ και της λάσπης κατά του Ολυμπιακού και μερικοί από αυτούς ζήτησαν να γίνονται καθημερινά αγωγές και τα χρήματα που πιθανότατα θα πάρει η ομάδα να δίνονται στον Ερασιτέχνη.

Η εκδήλωση στο Καραϊσκάκη ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια αγαπημένη οικογένεια. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε για ακόμα μια φορά ότι είναι και θα είναι κοντά στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του αναγνώρισαν την επιτυχία αυτής της κίνησης και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, κάτι που φάνηκε και από την δήλωση του Προέδρου, «ελπίζω σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να τα ξαναπούμε όλοι μαζί».