Ολυμπιακός: «Εκ Πειραιώς»

cf3714eea8bd8a6ddfca795a359ffa2f_L

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Χαριτόπουλου με τίτλο «Εκ Πειραιώς», όπως ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (11/3) στην Λέσχη του Ερασιτέχνη, στην Μαρίνα Ζέας και πέραν των Βασίλη Μιχαλολιάκου και Σωκράτη Κόκκλαη, το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, ο επίτιμος πρόεδρος, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, παλαίμαχοι αθλητές της ομάδας, αλλά και φίλαθλοι, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Χρήστος Φερεντίνος.

Θέμα του βιβλίου είναι η πόλη του Πειραιά κατά την περίοδο 1947-1967 και παρουσιάζει τις γειτονίες και τις συνοικίες του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού, άγνωστων και γνωστών πρωταγωνιστών της πόλης, αλλά και ο Ολυμπιακός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Λιμανιού.

Μαρινάκης: «Πειραιάς και Ολυμπιακός ταξιδεύουν μαζί»

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης απέστειλε στον Διονύση Χαριτόπουλο, επιστολή, την οποία ο συγγραφέας διάβασε στο περιθώριο της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του μεγαλομετόχου των «ερυθρόλευκων», αναφέρεται:

«Διαβάζοντας το βιβλίο “Εκ Πειραιώς” ένιωσα ότι κάνω μια ευχάριστη αναδρομή στο παρελθόν. Ένα ακόμα ταξίδι στον παλιό Πειραιά της ψυχής μας, που θέλοντας και μη κάνουμε όλοι οι Πειραιώτες.

Στις σελίδες του, άκουσα ήχους γνώριμους, ξαναπερπάτησα στις γειτονιές των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων, είδα εικόνες πολύχρωμες και αγαπημένες.

Είναι χαρά μου που αυτό το βιβλίο αγκαλιάζεται από τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, αφού Πειραιάς και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ταξιδεύουν μαζί στο χρόνο και είναι έννοιες ταυτόσημες.

Το «Εκ Πειραιώς» είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσουν όλοι τον Πειραιά. Μια γωνιά της Ελλάδας που πορεύεται με σημαία την αξιοπρέπεια, την περηφάνεια και όσα και αν είναι τα προβλήματα της, έχει μάθει να νικά. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν ο κόσμος αυτής της περιοχής ζει και αναπνέει με την καρδιά του Ολυμπιακού μας;

Βαγγέλης Μαρινάκης».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Αντώνη Αινίτη να παρουσιάζει ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του Πειραιά…