Στο δεύτερο… πετούσε!

12

Δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Super League και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο κ. Μίτσελ άλλαξε την ενδεκάδα με την οποία παρέταξε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σαλίνο και αριστερά ο Μπονγκ, ο οποίος έκανε και ντεμπούτο, λίγες μέρες μετά τη μεταγραφή του. Στόπερ ήταν οι Σιόβας και Μανωλάς.

Στο κέντρο έπαιζαν οι Μανιάτης, Σάμαρης και Ντομίνγκεζ, με τους δύο πρώτους πιο πίσω από τον Αργεντινό, ο οποίος είχε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση η τριάδα άλλαξε επίσης, κατά τα 2/3. Ο Κάμπελ έμεινε αριστερά. Δεξιά ήταν ο Φετφατζίδης, αντί του Βάις και στην κορυφή, αντί του Σαβιόλα βασικός άρχισε ο Μήτρογλου.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Ολυμπιακός διατηρούσε ελαφριά υπεροχή έναντι του αντιπάλου του. Η μεγάλη φάση έλειπε, όμως ο Ατρόμητος αναγκαζόταν να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο επιθετικός.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς χάθηκε για τον Ατρόμητο, στο 21’, με τον Ρομπέρτο να αντιδρά εξαιρετικά σε τετ-α-τετ του Ναπολεόνι, να του κλείνει το πεδίο βολής και να αναγκάζει τον Ιταλό στράικερ να αστοχήσει στο πλασέ που επιχείρησε. Στο 27’ ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία, με τον Ντομίνγκεζ να σουτάρει από τον άξονα, έξω από την περιοχή και να αστοχεί για λίγο.

Ο Ρομπέρτο έδειξε ξανά τις ικανότητές του και τη σωστή του τοποθέτηση στο 34’, όταν ο Φυτανίδης βγήκε τετ-α-τετ και προσπάθησε να τον «κρεμάσει», αλλά απέτυχε, αφού ο Ισπανός τερματοφύλακας «καθάρισε» τη φάση. Στο 39’ ο Τζόελ Κάμπελ «ξεδίπλωσε» το ταλέντο του. Έκανε υπέροχη προσπάθεια από αριστερά και ντρίμπλα στον Φυτανίδη. Γύρισε παράλληλα στο ύψος του πέναλτι, όπου περίμενε ο «Φέτφα». Εκείνος με μονοκόμματο, πολύ ωραίο σουτ, είδε την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλές προσπάθειες για τον Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης βγήκε το 43’ στην επίθεση και από πλεονεκτική θέση σούταρε δυνατά, αλλά αστόχησε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κάμπελ έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά, μέσα στην περιοχή και πλάσαρε κατευθείαν, αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε.

Το δεύτερο μέρος δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας. Στο 48’ ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία στην άμυνα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σαβιόλα σούταρε έξω από την περιοχή και ήταν ελάχιστα άστοχος.

Η απάντηση από τον Θρύλο ήρθε άμεσα! Στο 50’ ο Φουστέρ κέρδισε φάουλ λίγο δεξιά από τον άξονα. Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου και Κάμπελ ήταν πάνω από την μπάλα και μία υπέροχη κομπίνα. Αφού την άλλαξαν, ο Μήτρογλου την έστρωσε στον Φουστέρ και εκείνος με πολύ ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα και μέσα σε αποθέωση ισοφάρισε!

Πριν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-1, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε κόρνερ στο 53’, έπειτα από πολύ ωραία προσπάθεια του Μπονγκ, που απέφερε τη στημένη φάση και ο Σαβιόλα στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μέσα σε ακόμη μεγαλύτερη αποθέωση, να πετύχει το 2-1 και να βάλει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Θρύλου! Και οι δύο αλλαγές του κ. Μίτσελ σκόραραν με διαφορά 3 λεπτών!

Η εικόνα του Ολυμπιακού είχε αλλάξει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, μπόρεσε μέσα σε λίγα λεπτά και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, παίζοντας και θελκτικό ποδόσφαιρο! Μάλιστα, στο 62’ ο Ντομίνγκεζ έστρωσε παράλληλα στον Μήτρογλου, με τον Ταυλαρίδη να παρεμβάλλεται και να γλιτώνει το αυτογκόλ για πολύ λίγο!

Στην εξέλιξη της φάσης, από το κόρνερ του Ντομίνγκεζ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-1! Ο Σιόβας έκανε ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα, αλλά δεν απομακρύνθηκε, με τον Σαβιόλα να σουτάρει από κοντά, την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να στρώνεται στον Μήτρογλου, ο οποίος εξ επαφής με σουτ την έστειλε επάνω σε αμυνόμενο! Η άμυνα του Ατρόμητου απομάκρυνε εν συνεχεία!

Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του και κάθε φάση που δημιουργούσε έμοιαζε ικανή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Οι αλλαγές για τον Ολυμπιακό έκλεισαν με τον Μανιάτη να αφήνει τη θέση του στον Μετζανί. Ο Μανωλάς πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Αλγερινός πέρασε στόπερ μαζί με τον Σιόβα.

Στο 85΄ ο Ντομίνγκεζ σούταρε, ο Σηφάκης έκανε ασταθή απόκρουση με τον Μήτρογλου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 2-1, κάνοντας το «2 στα 2» και όντας μόνη πρώτη με έξι βαθμούς!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Σαβιόλα), Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (73’ Μετζανί), Σάμαρης, Ντομίνγκεζ, Φετφατζίδης (46’ Φουστέρ), Κάμπελ, Μήτρογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι (76’ Παπαδόπουλος), Μπάλλας (11’ Καραμάνος), Γιαννούλης, Δημούτσος (65’ Παπουτσογιαννόπουλος), Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Γκαρσία.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 50’ Φουστέρ, 53’ Σαβιόλα / 48’ Ναπολεόνι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ηλ. Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Αν. Καρατζίκας (Αθηνών), Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Ντίτσιος (Πρέβεζας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / 34’ Μπρίτο, 50’ Δημούτσος, 56’ Ούμπιντες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 63’ Σαβιόλα / –

Πηγή:Olympiacos.org