Μπoνγκ: «Να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας»

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÌÐÅÍÖÉÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS-BENFICA

Έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι ο Μπόνγκ που άφησε πίσω τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Nova:

Για τα ματς με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα:

«Σίγουρα οι επιτυχίες στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και με την Μπενφίκα, μας βοηθούν στο ψυχολογικό κομμάτι. Αλλά παίζουν μεγάλο ρόλο και στον τομέα της κόπωσης. Είμαστε μία ομάδα η οποία είναι συνηθισμένη να δίνει τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Δίνουμε πολύ συχνά αγώνες. Δε θα πρέπει να μας προβληματίζει αυτό. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, με βάθος. Κοιτάζουμε μετά από κάθε παιχνίδι να ξεκουραζόμαστε. Να ανακτούμε τις δυνάμεις μας και να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για το επόμενο παιχνίδι, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο δύσκολο πρόγραμμα».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

«Γνωρίζουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να κάνει το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και να αφήνει τον αντίπαλο να κάνει το δικό του παιχνίδι, αν χρειάζεται να διαφυλάξει κάποιο αποτέλεσμα. Τον έχουμε δει να αγωνίζεται και έτσι, αλλά και αλλιώς. Εμείς δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το πώς θα είναι ο αντίπαλος στο γήπεδο, αλλά το πώς θα είμαστε εμείς και πως θα τον αναγκάσουμε να παίξει. Δηλαδή να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φθάσουμε στη νίκη. Είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για τους τραυματισμούς του:

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στους αγωνιστικούς χώρους ξεπερνώντας τον τραυματισμό μου. Ήταν ένας αρκετά σοβαρός τραυματισμός και ένα δύσκολο διάστημα για εμένα, όπως είναι για κάθε ποδοσφαιριστής ένας τραυματισμός. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να τα δίνει όλα για την ομάδα του, Παλεύω καθημερινά, όπως και πάλευα όταν ήμουν τραυματίας να δίνω το καλύτερο ώστε να ξεπεράσω αυτή τη δυσκολία και να επανέλθω γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους. Χαίρομαι που κατάφερα να το κάνω κόντρα στην Μπενφίκα, όπου έπαιξα για ένα διάστημα. Τώρα είναι σημαντικό για εμένα να παίρνω σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ώστε να ενταχθώ στην ομάδα και να μην έχω προβλήματα ξανά προβλήματα στο μέλλον».

Για την ατμόσφαιρα του κόσμου με την Μπενφίκα:

«Θέλω να πω πως είναι η δύναμή μας. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι στο πλευρό μας. Εχουν κάνει πάρα πολλά για εμάς. Μας δίνουν ώθηση στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δεδομένο πως απ’ τον αγωνιστικό χώρο, το χορτάρι έως τις εξέδρες όλοι θέλουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να κερδίζει, να είναι πρώτος, να κατακτά τίτλους. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε μία ομάδα η οποία έχει δίπλα της τόσο φανταστικούς οπαδούς, οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, αγαπούν την ομάδα τους. Είναι συνεχώς δίπλα της. Μάλιστα, μετά τον αγώνα με την Μπενφίκα, μιλώντας σε ένα κανάλι του εξωτερικού, δήλωσα ότι είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού και έχουμε στις εξέδρες, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας τέτοιο υπέροχο κοινό να μας υποστηρίζει».