Κοντρέρας: «Όλα για την ομάδα»

Ικανοποιημένος από τη φετινή παρουσία του στον Ολυμπιακό είναι ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος δηλώνει πως στόχος πλέον είναι το Κύπελλο και τονίζει ότι ο ίδιος θέλει πάντα να τα δίνει όλα για την ομάδα.

Κοντρέρας: «Όλα για την ομάδα»

Ο κεντρικός αμυντικός μίλησε στην κάμερα της NOVA για το προσεχές παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά, ενώ σχολίασε και την πληρότητα του Ολυμπιακού στη θέση του στόπερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής στη NOVA:

Πάμπλο υπάρχει η άποψη πως η θέση στην οποία ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ενίσχυση είναι αυτή του στόπερ, λόγω της δικής σου παρουσίας, του Αβραάμ, του Μανωλά, του Σιόβα, του Παπάζογλου. Η δική σου άποψη ποια είναι;

«Πιστεύω πως πραγματικά είναι πολύ καλά καλυμμένη η θέση του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, με την έννοια πως υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία όποτε χρειάστηκε, τα έδωσαν όλα και στάθηκαν στο ύψος τους για να προστατέψουν την άμυνα της ομάδας. Πιστεύω πως ίσως δε χρειάζεται κάποια ενίσχυση αυτή η θέση, καθώς είναι καλυμμένη».

Πώς βίωσες αυτήν την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό και τι σημαίνει αυτό το πρωτάθλημα που κατέκτησες με τους «ερυθρόλευκους»;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ήρεμος με το πέρασμα της πρώτης μου χρονιάς στον Ολυμπιακό. Ήδη έχει εκπληρωθεί ο πρώτος στόχος ο οποίος ήταν να βγω πρωταθλητής με την ομάδα του Ολυμπιακού. Συνήθως έπαιζα σε όλα τα παιχνίδια. Είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτή τη χρονιά. Απομένει ένας μήνας όπου θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το δεύτερο στόχο μας, ο οποίος είναι η κατάκτηση του Kυπέλλου».

Για την επόμενη χρονιά τι προσδοκάς σε προσωπικό επίπεδο;

«Η πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια ένταση, τον ίδιο εντατικό ρυθμό. Να συνεχίσω να προσπαθώ να συνεισφέρω στην ομάδα μου, πάντα με βάση αυτό που θέλουν οι προπονητές απ’ τους παίκτες τους. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη χρονιά, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Την περασμένη Κυριακή έπαιξες κόντρα στην πρώην σου ομάδα στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για εκείνο το ματς;

«Ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα, ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα επειδή έπαιξε εναντίον των παλιών συμπαικτών μου και της προηγούμενης ομάδας μου. Ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα με αρκετή νευρικότητα. Αλλά επίσης με πολύ ξεκάθαρη σκέψη στο μυαλό μου ότι αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ την καινούργια μου ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ήθελα να τα δώσω όλα για να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Όμως, πάντα στο μυαλό μου έχω ότι εκπροσωπώ τη φανέλα του Ολυμπιακού και θέλω να τα δίνω όλα για την ομάδα μου».

Τι άποψη έχεις για τον Πλατανιά με τον οποίο παίζετε την Κυριακή;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς και ο προπονητής γνωρίζουμε ότι παρόλο που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την εντατική δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις, έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε, αλλά και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Για όλα αυτά προσπαθούμε καθημερινά και κάνουμε τις προπονήσεις μας με τη μέγιστη σοβαρότητα και ένταση».

Ειδικά για τον Πλατανιά τι έχεις να πεις που προέρχεται από μία σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού;

«Ναι, τον τελευταίο καιρό είχαμε την ευκαιρία να δούμε την καλή δουλειά και τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει ο Πλατανιάς, όπως και τη μεγάλη νίκη που πέτυχε το περασμένο Σαββατοκύριακο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Βλέπουμε, λοιπόν, πως ο Πλατανιάς είναι μία ομάδα που τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή η αυτοεκτίμησή του είναι πάρα πολύ ψηλά, λόγω της μεγάλης νίκης που πέτυχε. Για αυτό το λόγο εμείς πρέπει να πάμε με τη μέγιστη σοβαρότητα όπως κάνουμε πάντα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Σε περίπτωση που προκριθείτε στον τελικό του Kυπέλλου, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα δύο εβδομάδων χωρίς επίσημα ματς απ’ τη ρεβάνς του ημιτελικού γύρου με τον Πανθρακικό. Πόσο δύσκολο είναι κρατηθείτε σε υψηλό επίπεδο, εφόσον περάσετε το εμπόδιο του Πανθρακικού;

«Πιστεύω πως θα είναι το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν κόπωση λόγω της συμμετοχής τους με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους, αλλά και απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχουν με τον Ολυμπιακό. Επομένως θα ήταν καλό, εφόσον περάσουμε τον Πανθρακικό -με όλο το σεβασμό προς τον αντίπαλό μας- και φθάσουμε στον τελικό, να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα, ώστε να ξεκουραστούμε ενόψει του τελικού».

 

Διαβάστε Περισσότερα : Sport-fm.gr