Και τώρα … Παρί!

1024556

Το «4 στα 4» στην εφετινή Super League, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με σκορ 4-0 της Ξάνθης, στο γήπεδό του. Η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, επιθετικό και με πολλή πίεση, κάνοντας όμορφες φάσεις. Δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό της και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει της πολύ δύσκολης πρεμιέρας του UEFA Champions League την Τρίτη, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, στο Καραϊσκάκη.

Ο κ. Μίτσελ έκανε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ επέλεξε το 4-4-2 ως αρχική διάταξη. Στο τέρμα έμεινε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα ήταν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μετζανί και Μπονγκ. Μασάντο και Σάμαρης ήταν στα χαφ, στις πτέρυγες οι Βάις και Φουστέρ (εναλλάσσονταν) και στην επίθεση οι Σαβιόλα και Μήτρογλου.

Μόλις στο 2’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ! Ο Μασάντο έκανε υπέροχη προσπάθεια και πέρασε φοβερή ασίστ για τον Σαβιόλα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και είδε τον Πέρεζ να αποκρούει και την άμυνα της Ξάνθης να απομακρύνει!

Δύο λεπτά μετά, όμως, ο Αργεντινός παικταράς το έβαλε! Ο Βάις έκανε υπέροχη σέντρα από δεξιά, ο Κώστας Μήτρογλου πήρε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Πέρεζ απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Σαβιόλα ήταν εκεί που έπρεπε, υποδέχθηκε την μπάλα και με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, μόλις στο 4’! Ο κόσμος στις εξέδρες ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και αποθέωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού για την υπέροχη προσπάθειά τους!

Στο 9’ ο Φουστέρ έφυγε κατά μέτωπον και λίγο πριν μπει στην περιοχή εξαπέλυσε δυνατό σουτ, αλλά ο Πέρεζ μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια! Μέσα στο πρώτο 10λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, είχε τρεις ευκαιρίες και ένα γκολ. Στο 18’ ο Βάις εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και αφού η μπάλα πέρασε από τον Πέρεζ κατέληξε κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση του Ντε Γκούζμαν, μπροστά από τον -έτοιμο να σκοράρει- Χαβιέρ Σαβιόλα!

Στο 19’ ο Μπονγκ πήρε την μπάλα από αριστερά, έκανε φοβερή επέλαση και γύρισε παράλληλα για τον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά πίσω του και έχασε την ευκαιρία να κάνει τα γκολ του Ολυμπιακού δύο στο ματς! Ότι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο, το πέτυχε στο 27’, με τον Φουστέρ να κάνει ωραία επέλαση από τον άξονα, να σερβίρει στον «πιστολέρο» μέσα στην περιοχή και μετά από υπέροχο πλασέ με το αριστερό να έρχεται το 2-0!

Στο 29’ ο Μαρίν έκανε μία σέντρα από αριστερά και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτυπώντας λίγο στο οριζόντιο δοκάρι του Πέρεζ. Στο 32’ ήρθε ακόμη μία καλή φάση για την ομάδα μας, όταν ο Μήτρογλου μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε με τον Βάλλα να τον επιτηρεί, αλλά ο Πέρεζ απέκρουσε! Ο Γκαετάν Μπονγκ στάθηκε άτυχος, αφού λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε από αντίπαλο ποδοσφαιριστή, αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να αφήσει στο 37’ την θέση του στον Χολέβα.

Στο 41’ ο Βάις έκανε από αριστερά φανταστική αλλαγή παιχνιδιού για τον Σαλίνο. Ο Πορτογάλος κοντρόλαρε υπέροχα με το δεξί, την έφερε στο αριστερό και σούταρε έξω από την περιοχή, με φάλτσο!

Στο 45’ ο Ολυμπιακός έδειξε όχι απλά να… κλειδώνει τη νίκη, αλλά το έπραξε με… εμφατικό τρόπο! Ο Βάις έκανε την επέλαση από τον άξονα και ανατράπηκε από τον Βάλλα. Ο Μήτρογλου ανέλαβε με το αριστερό (το σημείο ήταν λίγο προς τα δεξιά) την εκτέλεση και με… μαγικό σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Πέρεζ και στα δίχτυα για το 3-0! Δευτερόλεπτα μετά έληξε και το ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να… ανεβάζει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκης μία εξαιρετική, επιθετική παράσταση για το κοινό που ήταν στις εξέδρες!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί την δεύτερη αλλαγή του και τον Μανιάτη να παίρνει τη θέση του Σαλίνο, στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, πράγμα λογικό, αφού η ομάδα μας ήθελε να κάνει και συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της πρεμιέρας του UEFA Champions League, την Τρίτη, απέναντι στην Παρί. Στο 61’ η Ξάνθη έκανε δύο απανωτές ευκαιρίες, με το φάουλ του Εστράδα και το σουτ του Ντε Γκούζμαν. Και στις δύο περιπτώσεις ο Ρομπέρτο δήλωσε παρών, όπως το είχε κάνει και στο σουτ του Βασιλακάκη στο 57’ Στο 62’ ο κ. Μίτσελ απέσυρε τον Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στο Καραϊσκάκη και τη θέση του στο γήπεδο πήρε ο Σαμπού Γιαταμπαρέ! Ντεμπούτο για τον νεαρό χαφ από το Μάλι, στο γήπεδο του Θρύλου

Ο Γιαταμπαρέ έπαιζε κατά κύριο λόγο προς τον άξονα, αν και έβγαινε αρκετά από δεξιά. Έδειξε με το «καλημέρα» να ψάχνει την καλή κάθετη πάσα, την ασίστ και έδειξε πως όταν «δέσει» με τους υπόλοιπους στα χαφ, μπορεί να «γλυκάνει» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Στο 73’ ο Βλάντιμιρ Βάις άρχισε μία επίθεση από δεξιά με τα… χορευτικά του! Απολαυστικός όπως πάντα, ο Σλοβάκος έκανε δύο-τρεις ντρίμπλες, απέφυγε τον Μπαξεβανίδη και γύρισε παράλληλα για τον Μήτρογλου, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε και με πλασέ εξ επαφής πέτυχε το δεύτερο στη σειρά χατ τρικ του, μετά τη Λιβαδειά!

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 4-0, έκανε το 4Χ4 στο πρωτάθλημα και πλέον επικεντρώνεται στο ματς της Τρίτης (17/9) με την Παρί Σεν Ζερμέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Μανιάτης), Μπονγκ (37’ Χολέβας), Μανωλάς, Μετζανί, Σάμαρης, Μασάντο, Βάις, Φουστέρ, Μήτρογλου, Σαβιόλα.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Πέρεζ, Παΐτο (42’ Μπαξεβανίδης), Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Μαρσελίνιο (46’ Σομπράνο), Βασιλακάκης (71’ Σολάρι), Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Εστράδα.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 4’ Σαβιόλα, 27’, 45’, 73’ Μήτρογλου / –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ν. Γεωργαράκος, Ιορδ. Απτόσογλου (Αθηνών)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  85΄ Γιαταμπαρέ/ 40’ Παΐτο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 29’ Μαρίν

Πηγή:Olympiacos.org