Θέλει ακόμα δουλειά…

osfp

Επίλογο με ισοπαλία, αλλά καλή εμφάνιση έγραψε στα φιλικά του επί γερμανικού εδάφους ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετώπισε στο γήπεδό της την Σαντχάουσεν και ήρθε ισόπαλος 2-2.

Ο κ. Μίτσελ έκανε αρκετές αλλαγές, αφού στο τελευταίο φιλικό της ομάδας μας στη Γερμανία, ήθελε να κάνει δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Λυκογιάννης, δεξιά ο Παπάζογλου και στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας. Ο Μασάντο έπαιρνε την πρώτη μπάλα από την άμυνα και κοντά του ήταν ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Μπροστά τους ο κ. Μίτσελ είχε παρατάξει τριάδα, με τον Φετφατζίδη αριστερά, τον Ολαϊτάν δεξιά και τον Διαμαντάκο κρυφό φορ. Οι τρεις του πλαισίωναν τον μοναδικό καθαρό προωθημένο, τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ήταν και αρχηγός. Η ομάδα μας έπαιξε με μπλε εμφάνιση.

Στο 3’ οι Γερμανοί έκαναν το πρώτο τους σουτ, με τον Ουλμ, όμως ο Μέγιερι αντέδρασε σωστά και έδιωξε. Η κεφαλιά του Κίστερ στο 4’, έπειτα από κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έψαχνε τα πατήματά του, πράγμα λογικό, αφού οι προαναφερθέντες παίκτες στην ενδεκάδα δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί. Στο 15’ ο Χούμπνερ εκτέλεσε κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Μπλουμ έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ήταν πολύ άστοχος.

Οι Φετφατζίδης και Διαμαντάκος κινούνταν αρκετά ελεύθερα πίσω από το Μήτρογλου, όμως ο Ολαϊτάν έμενε πιο πολύ προς τα πλάγια. Ο Μασάντο έψαχνε κοντινές, άμεσες και σίγουρες πάσες, ενώ ο Ντε Βινσέντι προωθούνταν λίγο περισσότερο και βοηθούσε τους τέσσερις της επίθεσης να φτιάξουν προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 23’ ο Ολαϊτάν έκανε καλό γύρισμα από δεξιά για τον Μήτρογλου, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Χούμπνερ, πριν ο Έλληνας φορ «τσιμπήσει» την μπάλα με στόχο τα δίχτυα. Το γκολ για τον Ολυμπιακό μας ήρθε στο 26’! Ο Μασάντο εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα να «τραντάξει» το οριζόντιο δοκάρι του Ρίμαν! Στην επαναφορά, και ενώ ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος, ο Ολαϊτάν πήδηξε πιο ψηλά από τους αντιπάλους του και με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού η Σαντχάουσεν έβγαλε και δεύτερο παίκτη στην επίθεση, για να πιέσει για την ισοφάριση. Στο ημίωρο του παιχνιδιού ο Ολαϊτάν με τον Φετφατζίδη άλλαξαν πτέρυγες. Ο Ολυμπιακός έβγαινε πολύ εύκολα μπροστά, αφού πρώτα έδινε χώρο στη γηπεδούχο ομάδα να κάνει παιχνίδι. Με Φετφατζίδη και Ολαϊτάν στις πτέρυγες, η ομάδα μας είχε ταχύτητα και καλή ντρίμπλα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται και παρότι αγωνίστηκε με μία σύνθεση με αρκετές αλλαγές, να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Η επανάληψη άρχισε για τον Ολυμπιακό μας με αλλαγές. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Ρομπέρτο, Μετζανί, Φέισα, Σάμαρης, Ντομίνγκεζ. Ο τελευταίος έπαιζε λίγο πιο πίσω, σε σχέση με τον χώρο που κάλυπτε ο Διαμαντάκος στο πρώτο μέρος, όμως με κάθε ευκαιρία έβγαινε μπροστά και βοηθούσε στην επίθεση τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος είχε περάσει πλέον στην κορυφή. Ο Ντομίνγκεζ πήρε και το περιβραχιόνιο. Ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό μας έκανε ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια!

Στο 54’ η Σαντχάουσεν έφτασε… ανέλπιστα στην ισοφάριση. Στο πρώτο, μακρινό σουτ του Λάις, ο Ρομπέρτο αντέδρασε πολύ καλά, αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας και στέλνοντάς τη να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της, όμως, η άμυνα δεν αντέδρασε το ίδιο καλά και ο Μπλουμ το εκμεταλλεύτηκε, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Άμεση, όμως, ήταν η απάντηση για την ομάδα μας! Στο 59’ ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και ξεχύθηκε στην επίθεση από δεξιά. Συνέκλινε, πάσαρε στον Ντομίνγκεζ και εκείνος… έγραψε την ασίστ, δίνοντας πιο δίπλα στον Όλαϊτάν. Ο νεαρός στράικερ ψύχραιμα βρήκε τον στόχο, με ωραίο πλασέ και έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ και εκείνα του Ολυμπιακού μας!

Στο 61’ ο κ. Μίτσελ προχώρησε σε περισσότερες αλλαγές και στο γήπεδο μπήκαν οι Βάις, Χολέβας, Σαλίνο, Μανιάτης, Κάμπελ και ο Χαβιέρ Σαβιόλα! Ο Αργεντινός έκανε το… ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας μας σε αυτό το φιλικό και αποθεώθηκε από τους Έλληνες και φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι βρίσκονταν στο γήπεδο!

Διπλή, εξαιρετική επέμβαση έκανε στο 67’ ο Ρομπέρτο, σε διαδοχικά σουτ των Ζαμπάβνικ και Τίντε! Πολύ καλή αντίδραση είχε και στο σουτ του Κνολ στο 68’. Ο Ολυμπιακός μας έφτασε πολύ κοντά στο διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμά του στο 71’, όταν ο Χολέβας εκτέλεσε μαεστρικά, χαμηλά φάουλ από δεξιά και ο Ρίμαν μπλόκαρε την τελευταία στιγμή.

Στο 74’ ο Ολυμπιακός ξεδιπλώθηκε φανταστικά στην επίθεση, με τον Βάις να μπαίνει κατά μέτωπον, να πασάρει δεξιά στον Κάμπελ και εκείνον να γυρνάει την μπάλα παράλληλα, όμως ο Ολατζενγκμπέσι πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει προ του Σαβιόλα! Η τριάδα της επίθεσης ήταν ιδιαίτερα κινητική, ενώ ο Βλάντιμιρ Βάις, όταν έβαζε την μπάλα κάτω και άνοιγε ταχύτητα… δεν σταματιόταν! Στην αρχή της προηγούμενης φάσης ο αντίπαλος του Σλοβάκου τον έχασε και προσπάθησε να τον κρατήσει, τραβώντας φανέλα και σορτσάκι, αλλά… μάταια. Ο Βάις όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά έφυγε μπροστά σαν σφαίρα.

Λίγα λεπτά μετά οι Ντομίνγκεζ και Φέισα χτύπησαν, με τον Σέρβο να δέχεται πρώτες βοήθειες και να επιστρέφει, αλλά τον Αργεντινό να μην είναι σε θέση να συνεχίσει. Έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε με δέκα στο ματς, για το υπόλοιπο του αγώνα και σε μία φάση στο 84’ δέχθηκε το γκολ από κοντινό σουτ του Κνολ μέσα από την περιοχή. Το αριθμητικό μειονέκτημα, σε μία φάση της προετοιμασίας κατά την οποία η ομάδα μοντάρεται και δουλεύει με τους παίκτες της, ήταν καταλυτικό για την έκβαση του αγώνα. Από το κέντρο του Ολυμπιακού έλειψε το «άγγιγμα» και η δημιουργικότητα του Ντομίνγκεζ.

ΣΑΝΤΧΑΟΥΣΕΝ: Ρίμαν, Λίνσμαϊερ, Τίντε, Ζαμπάβνικ, Ουλμ, Σαβάτε, Χούμπνερ, Κίστερ, Σίφλερ, Λάις, Μπλουμ. Αγωνίστηκαν και οι Άχενμπαχ, Αμπντεσάντκι, Ολατζενγκμπέσι, Κνολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Παπάζογλου (61’ Σαλίνο), Λυκογιάννης (61’ Χολέβας), Μανωλάς, Σιόβας (46’ Μετζανί), Μασάντο (46’ Φέισα), Ντε Βινσέντι (46’ Σάμαρης, 61’ Μανιάτης), Φετφατζίδης (61’ Κάμπελ), Ολαϊτάν (61’ Βάις), Διαμαντάκος (61’ Σαβιόλα), Μήτρογλου (46’ Ντομίνγκεζ).

ΓΗΠΕΔΟ: Χάρτβαλντ Στάντιον

 

Olympiacos.org