Αφιέρωμα για το 40ό πρωτάθλημα από τη «Marca»

Η κατάκτηση του 40ού τίτλου από τον Ολυμπιακό έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, με την ισπανική εφημερίδα «Marca» να κατατάσσει τους «ερυθρόλευκους» στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η ισπανική εφημερίδα φιλοξένησε ένα εκτενές αφιέρωμα στους Πειραιώτες, τονίζοντας μάλιστα πως σύμφωνα με τις κατακτήσεις τροπαίων στις εγχώριες διοργανώσεις βρίσκονται στα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Βέβαια, υπογραμμίζει και τον… καημό του Ολυμπιακούγια την απουσία μιας ευρωπαϊκής διάκρισης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ο χθεσινός ήταν ο 40ος τίτλος για τον Ολυμπιακό, την ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Τον ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 26 και η ΑΕΚ με 11. Με αυτό το παλμαρέ, η ομάδα του Πειραιά, βρίσκεται στην 4η θέση στη λίστα με τις ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυριαρχία των ερυθρόλευκων, μπορεί μονάχα να παραλληλισθεί με την αντίστοιχη της σκωτσέζικης Λίγκας όπου η Σέλτικ παίρνει το 44ο ενώ η Ρέιντζερς έχει 54. Στη Βόρειο Ιρλανδία η Λίνφιλντ έχει 51.

Ο μεγάλος καημός πάντως είναι σε διεθνές επίπεδο για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη, το καλύτερό του πλασάρισμα όμως είναι τα προημιτελικά του Champions League».