Έφηβος 88 ετών και 40 Πρωταθλημάτων

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” την ΑΕΚ και για τρίτη σερί σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας!

 

Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Μίτσελ παρέταξε τους Πειραιώτες με 4-2-3-1 και τους Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά ήταν ο Παπάζογλου και αριστερά ο Χολέβας, με τους Φέισα και Μανιάτη στα χάφ. Ο Γκρέκο ξεκίνησε λίγο πιο μπροστά, με τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο στα άκρα και τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ΑΕΚ σε σχήμα 4-5-1 με τον Γιώργο Κατίδη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, οι Κορδέρο και Φέτσης ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Γκερέιρο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Οι Φούντας και Ρίκκα αγωνίστηκαν στις άκρες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στην άμυνα μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο πήραν θέση οι Κουτρουμπής και Μπουγαϊδης στο κέντρο και Τσουμάγκας- Τσουκαλάς αριστερά και δεξιά στα άκρα.

ÂËÁ×ÏÄÇÌÏÓ ÌÐÏÕÃÁÉÄÇÓ   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ  VLAHODIMOS BOUGAIDIS  OLYMPIAKOS - AEK

Τζιμπούρ κερνάει, Αβραάμ πίνει

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τις δυο ομάδες να… ζυγίζουν η μια την άλλη και τον κόσμο την ίδια στιγμή να έχει στήσει… πάρτι στις εξέδρες, όπου η ατμόσφαιρα ήταν πέρα για πέρα γιορτινή εξαιτίας των γενεθλίων του συλλόγου και του διαφαινόμενου τίτλου.

Από ένα σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αφού πρώτα ο Φούντας είχε απειλήσει με μακρινό σουτ στο 10′, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Αφού πρώτα οι Πειραιώτες… προειδοποίησαν στο 14′ με διπλή χαμένη ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Τζιμπούρ, δευτερόλεπτα μετά πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Αλγερινός από “συνήθης εκτελεστής” μπήκε σε διαδικασία… σερβιρίσματος, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να το δέχεται ευχαρίστως και με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0.

Το γήπεδο ήταν στον… αέρα, διότι ο Ολυμπιακός πήρε “κεφάλι” με γκολ του πλέον άτυχου και ταλαιπωρημένου παίκτη του, ο οποίος πριν λίγο καιρό έκανε τη μεγάλη επάνοδο. Δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι πιο ονειρικό ο χαλκέντερος διεθνής αμυντικός.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με… ορμή στα επόμενα λεπτά, έχοντας και το μομέντουμ και την ΑΕΚ να ισορροπεί στην συνέχεια. Μάλιστα, στο 36′ είχε καλή στιγμή σε αντεπίθεση, όταν ο Ρίκκα βρήκε ωραία τον Φούντα, το αριστερό σουτ του οποίου κατέληξε άουτ.

Δυο λεπτά μετά ο Μασάντο πέρασε στην θέση του τραυματία Γκρέκο και στο 40′ ο Μανωλάς παραλίγο να… πληγώσει την πρώην ομάδα από “κάτι σαν σουτ” του Χολέβα, αλλά η κοντινή του προσπάθεια δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός ήταν ένα ημίχρονο μακριά από τον τίτλο…

ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÁÌÐÍÔÏÕÍ   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ  PAPADOPOULOS ABDOUN  OLYMPIAKOS - AEK

… και ξανά Αβραάμ, το “κερασάκι” ο Αμπντούν

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης και αφού πρώτα απείλησε με σουτ του δραστήριου Φούντα (46′), έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 50′ με τον Κορδέρο να μην εκμεταλλεύεται την άριστη κάθετη πάσα του Γκερέιρο, πλασάροντας άτσαλα προ του Μέγιερι.

Οι φάσεις αυτές αποτέλεσαν… καμπανάκι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος από εκεί και πέρα ξύπνησε και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς και με ένα εκρηκτικό εξάλεπτο (56′ – 62′) μετέτρεψε το ματς σε φιέστα-τίτλου. Όπως άλλωστε ονειρεύονταν όλοι οι φίλοι του…

Ο εκπληκτικός Αβραάμ Παπαδόπουλος γεύτηκε όλα όσα του έλειψαν φέτος, βάζοντας την “σφραγίδα” του και στο δεύτερο γκολ στο 56′ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χολέβα. Ο παίκτης που έμεινε στα… πιτς για δέκα μήνες, ήταν αυτός που… κλείδωσε το πρωτάθλημα για την ομάδα. Λες και του το χρώσταγε ο Θεός…

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ  OLYMPIAKOS - AEK

Το… κερασάκι μπήκε στο 62′ με τον Αμπντούν να πλασάρει ψύχραιμα μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο και αφού πρώτα είχε πάρει πάσα “πάρτο – βάλτο” από τον Τζιμπούρ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός πασέρ στον αποψινό αγώνα, δείχνοντας και άλλες πτυχές των χαρισμάτων του.

O κόσμος του Ολυμπιακού ζητούσε και άλλα γκολ, μπήκε ο Ιμπαγάσα στο 65′ αντί του Βλαχοδήμου, αλλά εννέα λεπτά μετά ζήτησε αλλαγή λόγω τραβήγματος και την θέση του πήρε ο (επίσης ταλαιπωρημένος φέτος) Φουστέρ.

Στο 80′ ο Ισπανός χρίστηκε σκόρερ με αριστερό σουτ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αν και το ριπλέι έδειξε ότι καλυπτόταν από τον προτελευταίο αμυνόμενο. Όλα όμως ήταν διαδικαστικά πλέον και τίποτα δεν μπορούσε να χαλάσει το “πάρτι” των φίλων του Ολυμπιακού.

ÁÌÐÍÔÏÕÍ   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ  ABDOUN   OLYMPIAKOS - AEK

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι (με τον Τζιμπούρ βέβαια να φτάνει κοντά στο γκολ στο 86΄με κεφαλιά λίγο άουτ) και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, η οποία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην πλούσια ιστορία του.

Οι “ερυθρόλευκοι” πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε κατάφεραν δικαιωματικά να γευτούν το νέκταρ της επιτυχίας και πλέον βάζουν πλώρη για το νταμπλ, ώστε να κλείσουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο την σεζόν.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα : woop.gr