“Να δώσουμε αυτά που ζητάει ο πρόεδρος”

dim

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού έδωσε ένα σημαντικό παιχνίδι στην Αγγλία, απέναντι στην Άστον Βίλα, με φόντο την τετράδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων Νέων στην Ευρώπη. Ποιες είναι οι εμπειρίες που αποκόμισες;

Κάναμε μία πολύ καλή πορεία. Ξεκινήσαμε όλα τα παιδιά μια νέα διοργάνωση, μια νέα εμπειρία, την οποία δεν ξέραμε και από την οποία δεν γνωρίζαμε τι μπορούμε να περιμένουμε. Πήγαμε, νομίζω, πάρα πολύ καλά. Δείξαμε πράγματα τα οποία θέλαμε να δείξουμε.

Πράγματα σημαντικά σχετικά με τη δουλειά που κάνουμε. Δείξαμε ότι διαφορά μεταξύ του Ολυμπιακού και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων επί της ουσίας δεν υπάρχει! Από εκεί και πέρα, το όνειρό μας έφτασε πολύ μακριά. Μπορεί να μην καταφέραμε να περάσουμε στους “4”, αλλά δεν απογοητευόμαστε.

Πήραμε πάρα πολλές εμπειρίες, σε όλα τα επίπεδα. Όλα τα παιδιά είναι ευτυχισμένα για όσα κάνανε, όλοι οι άνθρωποι γύρω μας, οι οικογένειές μας, είναι ευτυχισμένοι για την πορεία που κάναμε και πλέον κοιτάμε μπροστά“.

Ευτυχισμένη είναι, παράλληλα, και η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία κάνει επένδυση σε αυτό το κομμάτι που λέγεται “ακαδημίες” και προσπαθεί καθημερινά να το βελτιώσει. Πώς εισπράττετε την παρουσία της διοίκησης κοντά σας;

Όλη αυτή η εμπιστοσύνη την οποία απολαμβάνουμε από τη διοίκηση μάς χαροποιεί. Μας δίνει δύναμη. Σε όλη αυτή τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά, έχουμε πάντα δίπλα μας το μεγάλο μας στήριγμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Είναι κοντά μας και πάντα μας βοηθάει να πάμε πιο ψηλά. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά με αυτή τη μεγάλη υπόθεση που λέγεται NextGen Series. Δείξαμε ότι είμαστε μία μεγάλη ομάδα, κάναμε τεράστια δουλειά και δικαίως είναι όλοι χαρούμενοι με αυτά που καταφέραμε και καταφέρνουμε“.

Ένα από τα μεγάλα όνειρα του προέδρου του Ολυμπιακού, του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι, όπως έχει τονίσει πολλές φορές, το να μπορέσει να δει σύντομα ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων και την ακαδημία μας να στελεχώνουν την ενδεκάδα και την πρώτη ομάδα εν γένει. Τι κίνητρο σας δίνει αυτή η επιθυμία του κ. Μαρινάκη;

Πρώτα από όλα, μας δίνει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πιο σκληρά και πιο πολύ! Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο μπορεί κάποιος να νομίζει. Ο κόσμος απ’ έξω καμιά φορά θεωρεί ότι τα παιδιά από την ακαδημία μπορεί να αδικούνται και να μην παίρνουν ευκαιρίες. Δεν είναι έτσι όμως. Πρέπει να κάνουμε τεράστια δουλειά για να μπορέσουμε να παίξουμε στην πρώτη ομάδα. Είμαστε στον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως αυτή η εμπιστοσύνη την οποία απολαμβάνουμε από τον πρόεδρο της ομάδας μας θα μας φέρει ψηλά! Είναι τεράστια η επένδυση που κάνει και την πιστεύει, κάτι το οποίο φαίνεται με κάθε ευκαιρία. Όλα τα παιδιά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν, αν όχι τώρα, στο άμεσο μέλλον να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα και να δώσουν αυτό που ζητάει και ο πρόεδρός μας!”

Ο συμπαίκτης σου στην ομάδα Νέων, Αριστείδης Βλάχος, είπε πρόσφατα χαρακτηριστικά πως δεν φτάνει μόνο το να θέλει ο πρόεδρος και να σας πιστεύει. Πρέπει εσείς πρώτοι να δείξετε ότι αξίζετε μία θέση στην πρώτη ομάδα. Συμφωνείς;

Έτσι είναι! Πρώτα από όλα, είναι στο χέρι μας το να βελτιωνόμαστε διαρκώς ως ποδοσφαιριστές, να δουλεύουμε σκληρά και να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε μέλη της πρώτης ομάδας. Από εκεί και πέρα, είναι και η εμπιστοσύνη του προπονητή και του προέδρου, την οποία βλέπουμε καθημερινά ότι έχουμε! Άρα όλα εξαρτώνται από εμάς“.

Είχες και εσύ την ευκαιρία, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας Νέων, να κάνεις προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της Άστον Βίλα, το οποίο ήταν κατά γενική ομολογία εντυπωσιακό. Παράλληλα, όμως, όλα τα παιδιά επισημαίνατε τη σημασία του να έχετε τη δυνατότητα να δουλεύετε σε ένα υπέροχο προπονητικό κέντρο, όπως εκείνο του Ρέντη, και το πόσο τυχεροί είστε…

Πιστεύω πως είμαστε οι πιο τυχεροί Νέοι στην Ελλάδα. Έχουμε ένα σπίτι δικό μας, έχουμε ένα υπέροχο προπονητικό κέντρο, όπως αυτό του Ρέντη, στο οποίο βρίσκεται πλέον η οικογένειά μας, ο Ολυμπιακός. Αυτές οι εγκαταστάσεις είναι για εμάς, στεγάζουν την οικογένειά μας. Εδώ ζούμε, εδώ κάνουμε προπόνηση, εδώ δίνουμε τους αγώνες μας πολλές φορές. Υπάρχουν ομάδες που δεν το έχουν αυτό. Τρέχουν από δω κι από κει για να κάνουν προπόνηση, ψάχνουν γήπεδα για να δώσουν τους αγώνες. Εμείς τα έχουμε όλα, δεν μας λείπει τίποτα“.

Εσύ είσαι ένα από τα παιδιά που μένουν εδώ στον Ρέντη. Πώς σε επηρεάζει αυτό ως άνθρωπο, πέρα από ποδοσφαιριστή;

Είμαι τυχερός που έχω την καθημερινότητά μου σε αυτό το περιβάλλον. Όλη μου η ζωή κινείται γύρω από μια μπάλα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για εμένα από αυτό που ζω. Είμαι 19 ετών και ζω πειθαρχημένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να στερούμαι, ζω ως αθλητής, ως ποδοσφαιριστής. Μαθαίνω τη ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία και αυτό με βοηθάει να είμαι κοινωνικός, να χτίζω τον χαρακτήρα μου απέναντι στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μου, στους ανθρώπους της διοίκησης του Ρέντη, σε όλους. Είμαι δίπλα στην ομάδα, δίπλα στους παίκτες… Είναι ό,τι καλύτερο“.

Ο κ. Στορκ σάς αγαπάει και σας σέβεται. Δεν είναι τυχαίο το ότι σας αποκαλεί “κυρίους”, έτσι;

Ο κ. Στορκ είναι πολύ κοντά μας. Είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά, σαν πατέρας. Μας βοηθάει σε όλα μας τα προβλήματα, τα μοιραζόμαστε όλα μαζί του, ακόμη και οικογενειακά μας θέματα. Δεν έχουμε τίποτα που να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί του. Σε ό,τι αφορά τη δουλειά του, τώρα, φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη του σεζόν εδώ τι μπορεί να κάνει, αφού η ομάδα μας έφτασε μέχρι τους “8” του NextGen Series και διατηρεί την πρωτιά στο πρωτάθλημα“.

Είσαι ένα από τα παιδιά που προπονούνται και με την πρώτη ομάδα. Πώς σε βοηθάει αυτή η εναλλαγή επιπέδου, από την πρώτη ομάδα στην ομάδα Νέων, και τι εμπειρίες συλλέγεις;

Απίστευτες εμπειρίες, πραγματικά. Όταν προπονείσαι με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και έχεις δίπλα σου ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, μπορείς να πάρεις μόνο το καλύτερο. Μπορεί κάποιος να σε συμβουλεύσει, κάτι να σου πει, να σε βοηθήσει. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία που είμαι εγώ πρέπει, θεωρώ, να έχουν αυτές τις παραστάσεις και τις εμπειρίες. Είναι ό,τι καλύτερο“.

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής από την πρώτη ομάδα με τον οποίο νιώθεις ότι είσαι πιο κοντά;

Με όλους τους παίκτες νιώθω ότι έχω καλή επαφή. Όλη η ομάδα είναι ενωμένη και το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό ανάμεσα σε όλα τα παιδιά. Οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας βοηθάνε πάρα πολύ τα νέα παιδιά, τα καθοδηγούν. Θα έλεγα ότι έχω μία πιο στενή επαφή με τον Φετφατζίδη, γιατί είμαστε από το ίδιο μέρος, γνωριζόμαστε από μικροί και όσο να ’ναι είμαστε και λίγο πιο κοντά. Είναι και σαν ίνδαλμα για εμένα ο Γιάννης, γιατί έχει καταφέρει πολλά πράγματα“.

Πέραν του Φετφατζίδη, υπάρχει κάποιος παίκτης από την Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο που να βλέπεις ως ίνδαλμα;

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Είναι φοβερός παίκτης. Έχει απίστευτες κινήσεις για σέντερ φορ, ξέρει πάρα πολλή μπάλα και μου αρέσει ιδιαίτερα ο τσαμπουκάς με τον οποίο παίζει μέσα στο γήπεδο. Θέλω πολύ να του μοιάσω!

Πώς αισθάνεσαι που είσαι παρών όταν η ιστορία γράφεται;

Ο Ολυμπιακός μας κατέκτησε φέτος το 40ό του πρωτάθλημα και έβαλε το 4ο αστέρι στη φανέλα του. Είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι κομμάτι αυτού του τεράστιου συλλόγου, με την τόσο μεγάλη και ένδοξη ιστορία. Νιώθω μεγάλη χαρά που το ζω αυτό από κοντά και σίγουρα όλα τα παιδιά στην ομάδα, τα οποία μαθαίνουμε να μεγαλώνουμε μέσα από τίτλους και διακρίσεις του Ολυμπιακού, μόνο να κερδίσουμε μπορούμε“.

Οι αγώνες σας είναι συνήθως πριν από αυτούς της πρώτης ομάδας. Πώς σου φαίνεται το “κλισέ” όταν κερδίζετε “οι Νέοι έδειξαν τον δρόμο στην πρώτη ομάδα;

Και το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς -θέλουμε να το κερδίσουμε. Για αυτό που λέγεται όταν κερδίζουμε, ότι ανοίγουμε τον δρόμο για τους παίκτες της πρώτης ομάδας, δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς απλώς κάνουμε τη δουλειά μας και, πίστεψέ με, η πρώτη ομάδα ξέρει καλά από μόνη της να κάνει τη δική της δουλειά“.

Έφθασε το σημαντικό ματς της πρώτης ομάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ποιες οι σκέψεις σου πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι;

Είναι ένα πολύ δυνατό ματς. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει μετά τον Ολυμπιακό την καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Εμείς είμαστε οι πρωταθλητές και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε ματς, άρα και σε εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά, αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που μπορεί και ξέρει, θα νικήσει“.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να συνεχίσει να παίζει ως πρωταθλητής, όταν ουσιαστικά έχει κατακτήσει τον τίτλο;

Όταν έχεις πάρει ένα πρωτάθλημα και είσαι πιο άνετος, βαθμολογικά πλέον, αλλά και πιο ελεύθερος να κάνεις το παιχνίδι σου κάθε αγωνιστική, πρέπει να σκέφτεσαι ότι όλη η ουσία είναι στο να ευχαριστιέσαι απόλυτα το ποδόσφαιρο, να παίζεις αυτό που μπορείς και ξέρεις και να δίνεις το 100%. Είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρξει χαλάρωση, αλλά στον Ολυμπιακό έχουμε ανθρώπους που μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως υπάρχουν ακόμη τέσσερα ματς μέχρι το τέλος, τα οποία πρέπει να κερδίσουμε!

Δείτε σε βίντεο τις καλύτερες στιγμές του Ιωαννίδη με την φανέλα του Ολυμπιακού

Share and Enjoy !

0Shares
0 0