Τζούντο: Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος της ΕΟΤ

Τζούντο: Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος της ΕΟΤ

Δείτε την εκπομπή μας

Ο Μιχαηλίδης πρόεδρος στην ΕΟΤ, ο Καρακασίλης στην Ιππασία και ο Κάπος στο Μπάντμιντον.

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Ο μέχρι πρότινος ταμίας της ομοσπονδίας, διαδέχεται στην προεδρία της ΕΟΤ, τον Γιάννη Καφενταράκη.

Για την εκλογή νέου Προέδρου και μελών του ΔΣ ψήφισαν συνολικά 63 εκλογείς σε σύνολο 63 εγγεγραμμένων και βρέθηκαν 63 έγκυρα ψηφοδέλτια. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου προέδρου, συγκέντρωσε 42 ψήφους, έναντι 21 του Βίκτωρα Σιώπη.

Η εκλογική διαδικασία, έγινε κάτω από ιδανικές συνθήκες, με την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής να δίνει παράταση μισής ώρας λόγω αδυναμίας σύνδεσης ορισμένων εκ των μελών της Γενικής Συνέλευσης στη ψηφιακή πλατφόρμα, γεγονός που έδωσε σε όλους τους εκλογείς το δικαίωμα να ασκήσουν το δικαίωμά τους.

Στο 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός του Δημήτρη Μιχαηλίδη και ο Βίκτωρας Σιώπης ως υποψήφιος πρόεδρος που συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25% καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίοι έλαβαν τις εξής ψήφους:
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου 31
ΒΑΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Βασιλείου 31
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του Ιωάννη 29
ΗΛΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Γρηγορίου 29
ΧΑΜΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Παντελή 29
ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ του Ηλία 28
ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστόλου 27
ΚΑΠΟΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Στυλιανού 26
ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ του Χριστόφορου 26

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου 25
ΒΑΡΟΤΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ του Κωνσταντίνου 24
ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα 24
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Γεωργίου 24

Τις θέσεις των αναπληρωματικών μελών του ΔΣ έλαβαν οι εξής: ΜΙΣΑΪΛΟΒΑ ΣΒΕΤΛΑΝΑ του Ηλία 23, ΜΠΑΓΚΛΑΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του Γεωργίου 23, ΚΑΠΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη 22, ΦΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γρηγορίου 21, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ Του Σταμάτη 20, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 17, ΚΡΟΥΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου 16, ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ 16, ΤΣΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου 15, ΤΡΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ του Παναγή 1, ΒΑΘΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου 0, ΚΟΣΚΟΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ του Γεωργίου 0.

Οι Μιχαήλ Παπουτσάκης, Ιωάννης Σάχος και Ελένη Τσολακάκη εκλέγονται ως τρεις τακτικοί και οι Άγις-Αγάπιος Χρονόπουλος και Δικαίος Σιμάκος ως αναπληρωματικά
μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Τακτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέχθηκε ο Διονύσιος Ηλιάδης (39 ψήφους έναντι 20 του Ευάγγελου Σουφλέρη) και αναπληρωματικός ο Κωνσταντίνος Βάγιας (38 ψήφους έναντι 20 του Βίκτωρα Σιώπη).Κατά την εκλογοαπολογιστή διαδικασία, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία: ο διοικητικός- οικονομικός απολογισμός 2019, 2020 & 2021 (έως 28/2) η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής 2019, 2020, 2021 (έως 28/2). Παράλληλα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

ΕΟΙ: Πρόεδρος ο Καρακασίλης και στην ΕΟΕ ο Κούβελος
Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα οι αρχαιρεσίες της ΕΟΙ, οι οποίες διενεργήθηκαν μέσω της ψηφιακής κάλπης «ΖΕΥΣ», για την ανάδειξη Προέδρου, Διοικητικού Συμβουλίου,
Δικαστικής Επιτροπής, Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και των Αντιπροσώπων της ΕΟΙ στην ΕΟΕ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Α) Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου:
ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 (Λευκά 3)
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
ΓΟΥΝΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 19
ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 18
ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 16
ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 15
ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 15
ΧΑΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15
ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΣΗΦ 14
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 13
ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 13

Ακολούθησε κλήρωση από την πρόεδρο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν με 12 ψήφους ο καθένας, ΓΕΩΡΓΙΛΗ (ΠΟΠΠ) ΑΘΗΝΑ του ΑΝΔΡΕΑ και ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ για μέλος του Δ.Σ., κατόπιν της οποίας αναδείχθηκε o ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

Ακολούθησε κλήρωση από την πρόεδρο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν με 10 ψήφους ο καθένας, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΟΥΜΠΑΡΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ και ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ για την ανάδειξη του τρίτου αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ., κατόπιν της οποίας αναδείχθηκε: o ΚΟΥΜΠΑΡΡΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ Κατόπιν τούτου οι αναπληρωματικοί έχουν ως εξής:1ος αναπληρωματικός: ΓΕΩΡΓΙΛΗ (ΠΟΠΠ) ΑΘΗΝΑ του ΑΝΔΡΕΑ, 2ος αναπληρωματικός; ΕΡΡΕΡΑ ΛΕΩΝ του ΗΛΙΑ, 3ος αναπληρωματικός: ΚΟΥΜΠΑΡΡΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
(Λευκά 0)

Β) Δικαστική Επιτροπή
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 21
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 20
ΠΕΤΑΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΗΡΑΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 17
ΜΑΘΙΕΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 17
(Λευκά 1)

Γ) Εξελεγκτική Επιτροπή:
ΚΟΝΤΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 20
ΔΑΛΛΑΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 19
ΒΟΥΤΣΙΝΑ – ΚΡΕΜΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18
(Λευκά 2)
Γ) Αντιπρόσωποι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:
Τακτικός αντιπρόσωπος: ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 22 (Λευκά 4)
Αναπληρωματικός αντιπρόσωπος: ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18 (Λευκά 8)

Ο Γιάννης Κάπος στο Μπάντμιντον
Ο Γιάννης Κάπος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάντμιντον. Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν τα σωματεία αποφάσισαν στην εκλογή του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος θα είναι και εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τα σωματεία ψήφισαν με το σύστημα «Zeus» και επέλεξαν για την αλλαγή σελίδας στο άθλημα, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο μπήκε και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Ακης Μαυρίδης, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από το 25% των ψήφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο ψηφίστηκαν και τέσσερις γυναίκες.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα μέλη ΔΣ: Μαρία Αβραμίδου, Βασιλική Κοϊνάκη, Κορνήλιος Συντρίδης, Ανδρέας Τέντας, Αθηνά Τριγκώνη, Γιώργος Δρούγκας, Οδυσσέας Μπακουρας, Βικτωρία Χατζήνα και Νίκος Μαγγίτσης.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΦΣΑ Γιάννης Κάπος στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος έστειλε μήνυμα ενότητας: «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν. Το Μπάντμιντον είναι ένα υπέροχο άθλημα που έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία μέλη, για τη συμμετοχή, τον εποικοδομητικό διάλογο και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Φυσικά,οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο της της απερχόμενης διοίκησης και της Βικτωρίας Χατζήνα που στήριξαν το άθλημα σε δύσκολες ώρες και δεν εγκατέλειψαν το καράβι, ενώ είχαν ελάχιστη κρατική βοήθεια.

Δεν θα ήθελα να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι… δουλειά! Θα συνεργαστούμε στενά με όλα τα σωματεία-μέλη που επιθυμούν τη συνέχιση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με τον υφυπουργό Αθλητισμού τόσο για την λύση των προβλημάτων μας, όσο και για την ανάπτυξη του αθλήματος. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε οι Έλληνες αθλητές να ανέβουν επίπεδο και φυσικά να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ώστε η Ελλάδα να αναλαμβάνει συνέχεια διεθνείς αγώνες.

Ήδη σήμερα έχω λάβει δύο θετικά μηνύματα από το εξωτερικό για τη διεξαγωγή δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων beach badminton εντός του καλοκαιριού σε νησί της Βορείου Ελλάδος και στην Κρήτη, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και κοινού, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θα είναι μια τρομερή ευκαιρία να γνωρίσει την ομορφιά του αθλήματος μεγάλη μερίδα κόσμου και να βοηθήσουμε στον αθλοτουρισμό της χώρας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι μία εποικοδομητική θητεία όλου του ΔΣ».

Πηγή Gazzetta.gr