Τα τελευταία τρία καλοκαίρια οι 15/16 ξένοι έμειναν το πολύ μία σεζόν

Η Euroleague Greece καταγράφει τις αποτυχημένες επιλογές ξένων του Ολυμπιακού τα τρία τελευταία καλοκαίρια. Μόνο ο Στρέλνιεκς έμεινε δεύτερη σεζόν.

Δείτε την εκπομπή μας :

Ο Ολυμπιακός έχει μπει ξανά στην εποχή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός εκτός φυσικά από τις προπονητικές του ικανότητες έχει την φήμη και στην εύρεση καλών ξένων παικτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία τριετία έχουν δημιουργήσει μία σημαντική αρνητική παράδοση η οποία θα πρέπει να διαφοροποιηθεί. Σε αυτόν τος τομέα κινείται τουλάχιστον ο Μπαρτζώκας.

Χωρίς ίχνος υπερβολής τα τελευταία τρία καλοκαίρια όσοι ξένοι επιλέχθηκαν από τους προπονητές αποχώρησαν όλοι πλην ενός!

Αναφερόμαστε μόνο στους ξένους παίκτες που ήρθαν καλοκαίρι όπου και γίνεται ο σοβαρός προγραμματισμός και σχεδιασμός των ρόστερ.

Μέσα στη σεζόν είτε διορθώνεις τα καλοκαιρινά λάθη, είτε αλλάζεις λόγω τραυματισμού.

Τα τρία τελευταία καλοκαίρια ο Ολυμπιακός υπέγραψε 16 ξένους. Με ελάχιστες εξαιρέσεις όλοι είχαν συμβόλαιο 1+1 χρόνου, αλλά μόλις σε έναν παίκτη ενεργοποιήθηκε και ο δεύτερος χρόνος. Στον Γιάνις Στρέλνιεκς!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε 5 ξένους για να πλαισιώσουν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήρθε για 1+1 χρόνο, απογοήτευσε κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία

Ο Κιμ Τιλί ήρθε για 1+1 χρόνο τραυματίστηκε δύο φορές κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία.

Ο Χόλις Τόμπσον ήρθε για 1 χρόνο δεν βοήθησε κι αποχώρησε.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήρθε για 1+1 χρόνο κι είναι ο μοναδικός ξένος παίκτης για τον οποίο ενεργοποιήθηκε η δεύτερη σεζόν συμβολαίου.

Συνολικά οι 4/5 του αποχώρησαν στο τέλος της χρονιάς.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
Ο Ντέιβιντ Μπλατ κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός κράτησε τους Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ και το καλοκαίρι «έχτισε» το ρόστερ παίρνοντας 4 ακόμη ξένους.

Ο Άξελ Τουπάν ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία.

Ο Γιάνις Τίμα ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε κι η ομάδα τον παραχώρησε δανεικό στην Χίμκι και εν συνεχεία έλυσε την συνεργασία μαζί του.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ήρθε για 1+1 χρόνο, ο Μπλατ τον έχρισε ηγέτη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Ο Αμερικανός «βγήκε» ο ίδιος από τον δεύτερο χρόνο συμβολαίου αφού είχε NBA out και τον υπέγραψαν οι Τζαζ. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μοναδική την τριετία που αναφερόμαστε.

Ο Ζακ ΛεΝτέι ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία.

Συνολικά και οι 4 ξένοι που επιλέχθηκαν αποχώρησαν. Οι τρεις με απόφαση της ομάδας κι ο Γκος με δική του.

ΚΑΛΟΚΑΡΙ 2019
Ο Μπλατ ήθελε την «αμερικανοποίηση» του Ολυμπιακού. Η ομάδα δεν συμμετείχε στην Basket League κι έτσι δεν υπήρχε περιορισμός στον αριθμό των ξένων παικτών στο ρόστερ.

Ο Μπλατ το περασμένο καλοκαίρι κράτησε μόνο τον Μιλουτίνοφ κι έδιωξε όλες τις δικές του επιλογές από το καλοκαίρι του 2018 πλην του Γκος που ουσιαστικά αποχώρησε για το ΝΒΑ.

Δίπλα στον Μιλουτίνοφ πήρε 7 ξένους!.

Ο Κέβιν Πάντερ ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε καθόλου κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία μαζί του νωρίς στη σεζόν.

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε όσο ήθελαν κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία.

Ο Μπράντον Πολ ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία.

Ο Ίθαν Χαπ ήρθε για 1+1 χρόνο δεν έδειξε τίποτα κι η ομάδα πολύ νωρίς τον παραχώρησε δανεικό στην Κρεμόνα και εν συνεχεία έλυσε την συνεργασία μαζί του.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήρθε για 1+1 χρόνο δεν βοήθησε καθόλου κι η ομάδα έλυσε την συνεργασία μαζί του πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο Ουίλ Τσέρι είχε συνεργαστεί για μικρό διάστημα την προηγούμενη σεζόν και ήταν free agent. Ο Μπλατ τον κράτησε στην ομάδα και απ’ο την στιγμή που ήταν ελεύθερος στην αγορά συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των αποτυχημένων καλοκαιρινών επιλογών αφού δεν βοήθησε και μετά από πειθαρχικό παράπτωμα η ομάδα έλυσε την συνεργασία μαζί του.

Συνολικά και οι 7 παίκτες που επιλέχθηκαν εκείνο το καλοκαίρι αποχώρησαν με απόφαση της ομάδας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Ο Ολυμπιακός τα τελευταία τρία καλοκαίρια επέλεξε 16 ξένους για να την βοηθήσουν στους στόχους της.

Από αυτούς τους 16 μόνο από τον Στρέλνιεκς έμειναν ικανοποιημένοι αφού μόνο στον Λετονό ενεργοποιήθηκε ο δεύτερος χρόνος συμβολαίου.

Ο Ουίλιαμς Γκος αποχώρησε με δική του απόφαση επιλέγοντας το NBA και τους Τζαζ.

Ο Κιμ Τιλί υπέφερε από τραυματισμούς.

Οι υπόλοιποι 13 απλά κρίθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και η ομάδα τους έδιωξε!

Πηγή Gazzetta.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0