Κεμζούρα: «Σενγκέλια και ριμπάουντ μάς σκότωσαν»

Tα πολλά ριμπάουντ που έχασε ο Ολυμπιακός, η δράση και αντιμετώπιση του Σενγκέιλια αλλά και οι μόλις 66 πόντοι που πέτυχε η ομάδα, ήταν τα στοιχεία στα οποία στάθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα μετά την ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Ο Λιθουανός τεχνικός ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα»…

«Συγχαρητήρια στην Μπασκόνια. Κέρδισε δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά η προσπάθεια δεν είναι αρκετή. Δεν μπορείς να περιμένεις καλύτερο αποτέλεσμα όταν παίζεις τόσο “σοφτ” κόντρα σε μια τέτοια ομάδα στην Ευρωλίγκα» ανέφερε αρχικά ο Κεμζούρα για να συνεχίσει…

«Πρώτα από όλα είναι τα ριμπάουντ, 51-31. Αυτό είναι το θέμα. Μάζεψαν 30 στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς είχαμε κάποια καλά αμυντικά διαστήματα, όμως, παρότι είχαμε πλάνο, τούς δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες και σε κάποιες σκόραραν τρίποντα. Είναι αδύνατο να κερδίσεις το παιχνίδι όταν είναι τέτοια η διαφορά των ριμπάουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε καλύτερη δουλειά, όμως, ο Σενγκέλια μας «σκότωσε». Ήμασταν πολύ “σοφτ” στο «ένας εναντίον ενός». Είναι σπουδαίος παίκτης, όμως, και εμείς τον αφήσαμε να σκοράρει εύκολα, χωρίς αντίσταση.

Επίσης, όταν σκοράρεις 66 πόντους είναι δύσκολο να κερδίσεις. Μας πίεσαν πολύ στην άμυνα και εμείς δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί. Δεν πατήσαμε στο ζωγραφιστό και κάποιες στιγμές δεν πήγαμε σε καλές επιλογές».