Μίτσελ: “Δεν είχαμε καθαρό μυαλό”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έκανε λόγο για έλλειψη καθαρού μυαλού στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου η ομάδα του υποχρεώθηκε στην πρώτη φετινή της ήττα, λίγες ημέρες πριν το ματς με τη Μάλμε.

ÌÉÔÓÅË  ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓMICHEL  ATROMITOS - OLYMPIAKOS(SUPERLEAGUE 2014-2015)

Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Μίτσελ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

Τι έφταιξε σήμερα;

Θα μπορούσαμε να ψάξουμε δικαιολογίες, όμως χάσαμε από έναν καλό αντίπαλο, μία ομάδα που βγήκε και έπαιξε σαν ομάδα, ενώ εμείς μετά το 30ό λεπτό δεν το κάναμε. Ξεκινήσαμε καλά το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, είχαμε τον έλεγχο και αρκετά κατεβάσματα από τα πλάγια, όμως καμία προσπάθεια για γκολ. Μετά το 30ό λεπτό, για 10-11 λεπτά χάσαμε τον έλεγχο, εκεί δεχτήκαμε το γκολ και πιστεύω αυτό μας κόστισε το παιχνίδι. Πρέπει να συγχαρούμε τον Ατρόμητο που έκανε μεγάλο παιχνίδι και του άξιζε η νίκη. Όμως και εμείς κάναμε το παιχνίδι όπως ακριβώς εκείνοι το ήθελαν. Ήταν πιστεύουμε ένα παιχνίδι που είχαμε τα περισσότερα κατεβάσματα από τα πλάγια, αλλά δεν είχαμε κανένα σουτ. Οι λύσεις που ψάχναμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και προς το τέλος τελικά έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα. Δεν έφεραν τη λύση και έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

Χρησιμοποιήσατε ενδεκάδα UEFA Champions League. Αλλάζει κάπως τα πλάνα σας ενόψει της Τετάρτης η απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών σήμερα;

Πιστεύω ότι οι ίδιοι οι παίκτες που αντιμετώπισαν την Ατλέτικο ήταν σε άριστο επίπεδο, το οποίο σήμερα δεν έφτασαν. Υπήρχαν πολλές ανακρίβειες στις μπαλιές των ίδιων παικτών και αυτό σημαίνει ότι θα ψάξουμε λύσεις όχι μόνο απέναντι στην Μάλμε, αλλά και κόντρα σε άλλες ομάδες. Πρέπει την αξία του προπονητή των παικτών και της ομάδας να την αναλύεις κάθε μέρα και όχι να στέκεσαι σε ένα αποτέλεσμα όπως αυτό με την Ατλέτικο. Εδώ και μερικές εβδομάδες και δημοσίως και κατ’ ιδίαν, μιλάω για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και ελπίζω ότι το σημερινό αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε κατά κάποιο τρόπο. Να αλλάξουμε κάποιων τη γνώμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και σήμερα και στα προηγούμενα ματς το γεγονός ότι φορτώνετε πολύ τον άξονα και αφήνετε τα ακραία μπακ να ανεβαίνουν, αφήνετε εκτεθειμένη την άμυνα. Μήπως είναι υπερβολική η τακτική αυτή για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

Πιθανόν. Όμως δεν πιστεύω ότι οι ευκαιρίες που δεχτήκαμε από τον αντίπαλο οφείλονται στις αντεπιθέσεις. Ίσως κάποιες. Πιστεύω ότι εμείς χάναμε τον έλεγχο σε ανακριβείς μπαλιές, στις κεφαλιές, στις μπαλιές που δεν υπολογίζαμε ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν στον αντίπαλο. Όχι όμως σε αντεπίθεση. Αν θυμάμαι καλά το γκολ που δεχτήκαμε ήταν με τρεις παίκτες του Ατρομήτου μες στην περιοχή, και οι τρεις άγγιξαν την μπάλα. Ένας έκανε κοντρόλ, ένας την πάσα και ένας σκόραρε.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, θέλετε περισσότερο χρόνο για καλύτερη ομοιογένεια και καλύτερη ανάπτυξη απέναντι σε τόσο κλειστές και οργανωμένες άμυνες;

Δεν έχουμε ζητήσει περισσότερο χρόνο όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά για εμάς και δεν μπορούμε να το κάνουμε και τώρα. Έχουμε την υποχρέωση να εμφανιζόμαστε στα ματς όπως προπονούμαστε, και ένα από τα πράγματα που συζητάμε συχνά είναι η έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποια από τα παιχνίδια μας. Μερικές φορές φαίνεται ότι δεν ξέρουμε ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν ξέρουμε αν η Μάλμε είναι τόσο οργανωμένη όσο ο Ατρόμητος. Και ο ένας παίζει UEFA Champions League, και ο άλλος στη Super League. Και για αυτό δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερο χρόνο. Όταν κερδίσαμε, ένιωσα ικανοποίηση. Τώρα θα πρέπει να βρούμε λύσεις για το μέλλον. Και συμφωνώ μαζί σας ότι θα πρέπει να ψάχνουμε να βρίσκουμε νέες λύσεις. Αλλιώς τα ματς της Ελλάδας και του UEFA Champions League. Σήμερα πάντως είχαμε τις περισσότερες σέντρες. Πιστεύω ότι πραγματικά σήμερα χάσαμε το ματς γιατί σε μεγάλο βαθμό του ματς δεν παίξαμε ως ομάδα. Ο αντίπαλος το έκανε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Εμείς πιστεύουμε με ατομικές ενέργειες μπορούμε να πάρουμε ένα παιχνίδι. Όμως ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο, και συμπεριλαμβάνω και τον προπονητή.

Βασικός λόγος της ήττας ίσως είναι και η διαφορά κινήτρου επειδή ο Ολυμπιακός έχει ένα έξτρα κίνητρο για το ματς της Τετάρτης;

Θα ήμουν πολύ ανήσυχος αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αν φοράει κάποιος τη φανέλα του Ολυμπιακού και ψάχνει κίνητρο ανάλογα με τον αντίπαλο, τότε αυτό θα είναι ανησυχητικό. Αν είναι έτσι τα πράγματα έχω πολλή δουλειά να κάνω και δεν ξέρω αν θα με φτάσει ο χρόνος δουλειάς. Όταν κάποιος ντύνεται ποδοσφαιριστής που είναι ένα χόμπι και όχι επάγγελμα, αν δεν βρίσκει κίνητρο όταν μπαίνει για να παίξει μπάλα, τότε δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο. Προσπαθώ να σας δώσω μία απάντηση, όμως δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο Ατρόμητος έπαιξε σαν ομάδα και άξιζε τη νίκη. Αυτή η ήττα πιστεύω να μας βοηθήσει.

MVP και σκόρερ ήταν ένας παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Ένα σχόλιο για τον Καραμάνο;

Από το καλοκαίρι μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο. Τότε θα μιλήσω για τον Καραμάνο.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0