Οι δηλώσεις του κ. Σίλβα

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ.

1327096

Ποιο είναι το μυστικό των εύκολων νικών στα ντέρμπι;
«Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, όσο κι αν φαίνεται. Αυτές τις νίκες τις έχουμε δουλέψει πολύ για να τις πετύχουμε. Έχουμε δουλέψει για να φτιάξουμε μία καλή ομάδα και ιδιαίτερα στα τελευταία ματς με Άρσεναλ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δείξαμε θέληση και πάθος για να νικήσουμε. Η ομάδα έχει την ικανότητα να βελτιωθεί κι άλλο. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη σημερινή νίκη, γιατί ήμασταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο».

Πόσο ευτυχισμένος νιώθει ένας προπονητής να βλέπει τους παίκτες του να τρέχουν ακόμα και στα τελευταία δέκα λεπτά, ενώ είχαν κριθεί όλα και παράλληλα υπάρχει μπροστά ένα δύσκολο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ;
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, πολύ ευχαριστημένος. Η ομάδα μας θέλαμε να ξεκινήσει αλλιώς το παιχνίδι. Ο αντίπαλος εμφανίστηκε διαφορετικά απ’ ό,τι περιμέναμε. Μετά το πρώτο γκολ και όταν ο αντίπαλος μας έδωσε τον χώρο ήρθε αυτό το σκορ. Οι παίκτες έδειξαν ότι το ήθελαν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η ομάδα μας θέλει να βελτιωθεί και το προσπαθεί».

Περιμένατε αυτές τις οκτώ νίκες σε εννιά παιχνίδια; Υπάρχει ταβάνι για αυτόν τον Ολυμπιακό; Ο κόσμος μετά από καιρό βλέπει μία ομάδα που γουστάρει πολύ.
«Βρισκόμαστε σε έναν σύλλογο που πρέπει να παλεύουμε. Είμαστε σε μία ομάδα που θέλει να κερδίζει. Θέλουμε σε όλες τις διοργανώσεις να πηγαίνουμε με σκοπό τη νίκη. Πάντα προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι, ανεξαρτήτως ποιος είναι ο αντίπαλος, για να κερδίσουμε. Θέλω να πω πως σήμερα αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που μας δυσκόλεψε πολύ. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε αποφασισμένη στο πρώτο ημίχρονο και δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Παίξαμε στο πρώτο μέρος απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε να διεκδικήσει τις δεύτερες μπαλιές».

Πολλά κόρνερ έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βρει δίχτυα. Θα μας πείτε για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις στα “στημένα”;
«Είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Στα τελευταία τέσσερα ματς έχουμε πετύχει γκολ από τα κόρνερ. Δείχνει τη δουλειά που γίνεται σε αυτό το κομμάτι και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τα κόρνερ».

Ενόψει του πολύ κρίσιμου ματς με την Ντιναμό, από τα πρώτα 60 λεπτά που η ΑΕΚ είχε κλείσει τους χώρους, τι θα αλλάζατε από τον τρόπο παιχνιδιού σας;
«Το πιο καθοριστικό παιχνίδι για εμένα δεν είναι στο Ζάγκρεμπ, αλλά το τελευταίο ματς αν εκεί κρίνεται η πρόκριση. Δεν μπορώ να πω ότι ένα ματς θα κρίνει την ευρωπαϊκή μας πορεία. Όσο για το τι θα άλλαζα; Σίγουρα ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε και δεν ήμασταν καλοί στις μπαλιές μας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα και τις μπαλιές που θα πρέπει να είναι πολύ πιο ακριβείς».

Ο Τσόρι αποχώρησε τραυματίας, γιατί κάτι τέτοιο ακούστηκε από τα μεγάφωνα…
«Δεν είμαι γιατρός, δεν ξέρουμε αν ο εκφωνητής είναι γιατρός (γέλια)».

Ο Ιντέγε έχει αρχίσει και βρίσκει τα πατήματά του;
«Είναι ένας επιθετικός πολύ καλός. Από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε σε αυτόν. Θέλω να πω έναν καλό λόγο για τον Πρόεδρο, γιατί πίστεψε στον παίκτη και έκανε την προσπάθεια και τον έφερε. Ήταν εκτός δράσης αρκετό καιρό και του δόθηκε εδώ η ευκαιρία να δείξει την αξία του. Φαίνεται πώς η δουλειά που κάνει όλη την εβδομάδα, φέρνει αποτέλεσμα».

Επειδή είχατε μεγάλη συμμετοχή στις μεταγραφές, περιμένατε τόσο γρήγορα να παρουσιάζει η ομάδα σας αυτή την καλή εικόνα;
«Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Είχα μία εικόνα στο μυαλό μου για την ομάδα που ήθελα να δημιουργήσω. Είπα τη γνώμη μου για το ποιους χρειαζόμουν. Δεν είναι εύκολο να τους βρεις, αλλά πρέπει να ταιριάζουν με το πλάνο. Πιστεύαμε ότι θα χρειαζόταν χρόνο, γιατί κάποιοι δεν προέρχονται από τόσο μεγάλες ομάδες, όπως η Εστορίλ και η Μπράγκα».