«Ρομπέρτο για αντί-Βαλδές»

saviola (3)

Κατά την παραμονή του στη Βαρκελώνη ο Χαβιέρ Σαβιόλα πολιορκήθηκε από τον Τύπο, με τους Μαδριλένους να παίρνουν τη σκυτάλη.

Δημοσιογράφος της «AS», ρώτησε τον Αργεντινό επιθετικό, αν ο Ρομπέρτο θα ήταν καλή λύση για τον διάδοχο Βαλδές στην Μπαρτσελόνα και εκείνος υπογράμμισε:  «Είναι τερματοφυλακάρα και περνάει μια καταπληκτική φάση. Χωρίς καμία αμφιβολία, ναι, θα ήταν»!

Ο Σαβιόλα μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι, για το πόσο του άρεσε την Μπάρτσα του Γκουαρδιόλα αλλά και για τον Ολυμπιακό.

«Τα πράγματα μου πάνε πολύ καλά στην Αθήνα, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Υπέγραψα για δύο χρόνια και τα πράγματα πάνε όπως τα περιμέναμε. Στο πρωτάθλημα έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο, θα παλέψουμε για το Κύπελλο και, βεβαίως, είμαστε κοντά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ», σημείωσε.

Στη «Marca», ο Αργεντινός μίλησε για την πολύ καλή σχέση που ανέπτυξε με τον Μέσι, την φανέλα που του χάρισε όταν τραυματίστηκε όντας πιτσιρικάς, και για την εμπειρία του στην Ελλάδα.

«Είμαι χαρούμενος. Είμαστε πρώτοι με έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Συν τοις άλλοις, στο Τσάμπιονς Λιγκ παλεύουμε για να προκριθούμε στους «16». Προπονητής είναι ο Μίτσελ και υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί όπως ο Μιγέλ Τόρες ή ο Νταβίδ Φουστέρ με τους οποίους, τουλάχιστον μπορούμε να μιλάμε ισπανικά» συνέχισε ο Αργεντινός.

Σε ερώτηση για το στιλ παιχνιδιού σε Πριμέρα Ντιβισιόν και Superleague είπε: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά, αφού ο τρόπος παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικός. Οι ομάδες στην Ελλάδα είναι πιο μαχητικές από τις ισπανικές. Είναι ένα στιλ που βασίζεται περισσότερο στην φυσική δύναμη».

Για το αν του λείπει το ισπανικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Το πρωτάθλημα πάντα μου άρεσε και το βάζω μπροστά από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στον κόσμο. Μου αρέσει να το βλέπω και όποτε μπορώ το παρακολουθώ. Οσα, πάντως, έχω απολαύσει στην καριέρα μου, μου αρκεί για να μην το νοσταλγώ τώρα».