Η κριτική των παικτών

Τρομερά δύσκολο να γίνει κριτική των παικτών μετά από μια τέτοια εμφάνιση και αποτέλεσμα όπως το σημερινό. Κανείς δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα, όλοι σχεδόν κινήθηκαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και ο ανεκδιήγητος Γερμανός (τυχαίο?) διαιτητής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα και τον Μίτσελ.

Ας προσπαθήσω όμως να κάνω μια κριτική έστω και με την στεναχώρια έκδηλη. Πάμε λοιπόν. (Σε παρένθεση η βαθμολογία των παικτών με άριστα το 10)

Μπάλας Μέγκιερι : Δεν φέρει καμία ευθύνη σε κανένα γκολ. Όπως και να το κάνεις βέβαια, όταν ένας τερματοφύλακας δέχεται 3 γκολ σε ένα παιχνίδι, δεν μπορείς να πεις ότι πήγε καλά, αλλά θεωρώ ότι ήταν μέσα στους ελάχιστους διασωθέντες από το σημερινό παιχνίδι, έχοντας μάλιστα και διπλή καθοριστική επέμβαση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. (6)

Γιάννης Μανιάτης : Όπως φάνηκε και σήμερα, ο Μανιάτης “χάνει” αρκετά πλέον όταν μετατίθεται από τη μεσαία γραμμή στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη-σκυλί που δίνει και την ψυχή του όταν αγωνίζεται στο κέντρο. Πολύ κακός και σήμερα λοιπόν ο Γιάννης πέραν ενός καλού μακρινού σουτ που αποκρούστηκε απο τον τερματοφύλακα της Λεβάντε στο 93′. (4)

Κώστας Μανωλάς : Ακολουθώντας τη γενική εικόνα της ομάδας, ο Μανωλάς δεν έπαιξε όπως μας είχε συνηθίσει αρκετό καιρό τώρα. Αρκετά λάθη και αγχώδεις ενέργειες, με αποκορύφωμα την λάθος εκτίμηση στη φάση του 3ου γκολ της Λεβάντε, όπου η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του, πριν φτάσει στον Μάρτινς. Ήταν και άτυχος επιθετικά, καθώς είχε κεφαλιά στο δοκάρι στο 59′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο. (4)

Πάμπλο Κοντρέρας : Παρά την αναμφισβήτητη ποιότητα και εμπειρία του, δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό ούτε σήμερα. Από παίκτες όπως ο Πάμπλο, περιμένεις στα δύσκολα να βγουν μπροστά και να αποτελέσουν ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα. Έχει ευθύνη στο 1ο γκολ της Λεβάντε, καθώς αργεί αρκετά να πάει στην μπάλα και να καλύψει το λάθος του Χολέβα. (4)

Χοσε Χολέβας : Αν και ήταν σχεδόν όλοι οι παίκτες αρνητικοί, ο Χολέβας ήταν μάλλον ο χειρότερος της ομάδας. Έχει τεράστια ευθύνη στο 1ο γκολ της Λεβάντε, καθώς ο Ρίος έφυγε εύκολα πίσω από την πλάτη του και πέτυχε το γκολ. Επίσης, αν και ανύπαρκτα, τα 2 πέναλτι της Λεβάντε προέρχονται από την πλευρά του, το 2ο μάλιστα από τον ίδιο. Επιθετικά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου. Εμφάνιση που θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα ο Χοσέ, θύμισε τις εμφανίσεις του με την Εθνική στους ομίλους του Euro 2012. (2)

Φρανσουά Μοδέστο :  Άγευστη εμφάνιση, όπως και της ομάδας. Αργός για τις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά δεν έχουμε και άλλον. Προσπαθεί ο Φρανσουά, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και για αυτόν. Είναι παλικάρι ο Κορσικανός και το παλεύει σε κάθε αγώνα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον σε ρυθμούς ευρωπαϊκού αγώνα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γκρέκο προκειμένου να γίνει πιο επιθετική η ομάδα. (4)

Λιούμπο Φέισα : Παλικάρι ο Σέρβος, πιστεύω ότι το πάλεψε περισσότερο από τους συμπαίκτες του, αλλά λίγο το ότι δεν είχε συμπαραστάτη, λίγο το ότι είναι σχετικά αργός, δεν τον βοήθησε να φανεί περισσότερο στο γήπεδο. Είχε ένα καλό και επικίνδυνο σουτ μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ με πάσα του Γκρέκο στο 58′. Από δικό του λάθος, ξεκίνησε η αντεπίθεση της Λεβάντε για το 3ο γκολ, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ο Λιούμπο έδειξε πάθος και θέληση, κάτι που τον κατατάσσει στους διασωθέντες της αναμέτρησης από πλευράς Ολυμπιακού. (5)

Πάουλο Μασάντο : Κακή εμφάνιση από τον Πορτογάλο που πλέον δεν μπορεί να επικαλείται σαν δικαιολογία το ότι δεν αγωνίζεται στη θέση που του ταιριάζει ώστε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Είναι φιλοτιμός και τρέχει αρκετά μέσα στο γήπεδο, αλλά καλό θα είναι να σταματήσει σιγά σιγά τις πολλές δηλώσεις εκτός γηπέδου και να αρχίσει να μιλάει εντός αυτού. Δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα δημιουργικά, πέραν του κόρνερ που εκτέλεσε στο 59′ και έφερε το δοκάρι του Μανωλά, ούτε απείλησε με κάποιο σουτ ή προσωπική ενέργεια την εστία της Λεβάντε. Αντικαταστάθηκε στο 75′ από τον Φετφατζίδη. (3)

Παναγιώτης Βλαχοδήμος : Είναι ξεκάθαρο πιστεύω ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για τέτοιο επίπεδο. Αγωνίστηκε 60 περίπου λεπτά και αμφιβάλλω αν κατάλαβε κανείς ότι έπαιζε. Εντελώς εκτός αγώνα, σωστά αντικαταστάθηκε στο 60′ από τον Μήτρογλου. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα του Θρύλου. (3)

Ράφικ Τζεμπούρ : Απελπιστικά μόνος και αποκομμένος στην επίθεση του Ολυμπιακού. Προσπάθησε όσο μπορούσε, έδωσε πολλες μάχες με την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Λεβάντε και δημιούργησε και τελείωσε 2 φάσεις μόνος του, με την μία να καταλήγει στο δοκάρι. Δεν μπορείς να του προσάψεις τίποτα, γιατί είχε να τα βάλει μόνος του (ανύπαρκτοι Μασάντο, Βλαχοδήμος, αποβολή Αμπντούν) με τη διπλή ζώνη άμυνας της Λεβάντε. Από τους διασωθέντες θεωρώ και ο Ράφικ. (5)

Τζαμέλ Αμπντούν : Αποβλήθηκε άδικα και νωρίς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. Όσο έπαιξε, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για την ομάδα ως συνήθως, αλλά δεν του βγήκαν οι περισσότερες ενέργειες του. Δεν μπορώ να τον βαθμολογήσω, γιατί δεν αγωνίστηκε αρκετά ώστε να δείξει τις δυνατότητες του. (-)

Λεάντρο Γκρέκο : Μπήκε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με το ματς να έχει ήδη “στραβώσει”.  Βελτίωσε λίγο την εικόνα της ομάδας στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν έδωσε κάτι παραπάνω επιθετικά, πέρα από την έξυπνη εκτέλεση φάουλ και την πάσα στον Φέισα στο 58′. Θετικός πάντως ο Ιταλός, δεδομένων των συνθηκών του αγώνα, όταν εισήλθε σε αυτόν. (5)

Κώστας Μήτρογλου : Και αυτός μπήκε όταν το παιχνίδι είχε “στραβώσει” για τα καλά (3-0) στη θέση του Βλαχοδήμου στο 60′, οπότε ήταν αναμενόμενο να μην έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν βοήθησε ούτε ελάχιστα την επίθεση της ομάδας, αλλά δεν είναι δικό του το φταίξιμο. Στο Καραϊσκάκης θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσει βασικός μαζί με τον Ράφικ, αν θέλουμε να κυνηγήσουμε τις λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης που μας αναλογούν. (4)

Γιάννης Φετφατζίδης : Δεν έχει βοηθήσει σε πολύ ευκολότερες συνθήκες αγώνα, οπότε μάλλον αναμενόμενο ήταν ότι η παρουσία του θα πέρναγε απαρατήρητη σήμερα. Αντικατέστησε στο 75′ τον Μασάντο, αλλά ίσως έπρεπε να μπει ο πιο έμπειρος και ποιοτικός Ιμπαγάσα στη θέση του. Δεν θέλω να τον αδικήσω, γι’αυτό και δεν θα τον βαθμολογήσω. (-)