Το Φιλικό Εν Καιρώ Πολέμου Με τον Ερυθρό Αστέρα 19 Χρόνια Πριν!!! (Video)

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, ο Ολυμπιακός πήγε στην Σερβία και έδωσε φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα εν καιρώ πολέμου! Από τότε, η αδελφοποίηση των δύο συλλόγων γιγαντώθηκε. Δείτε φωτογραφίες και VIDEO με τον νεαρό τότε Ντάρκο Κοβάτσεβιτς να σκοράρει κατά των Πειραιωτών και όλα τα γκολ του τελικού 4:1. Το ειρηνικό σύνθημα και το πανό: “Welcome Orthodox Brothers”.

ocfpredstar

Στην Πρώτη Γραμμή_Για Τον Ερυθρό Αστέρα!!!            Red Agent7 Και Στο Facebook…

Η αδελφοποίηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Ερυθρό Αστέρα δεν έχει αφετηρία τα τελευταία χρόνια, αλλά χρονολογείται αρκετά νωρίτερα. Τότε που η Γιουγκοσλαβία διαλυόταν και η ομάδα του Πειραιά δεν δίστασε να δώσει φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι.

Κεντρικό σύνθημα ήταν να υπάρξει ειρήνη στα Βαλκάνια και πως ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Έτσι οι δύο ομάδες έγιναν “ένα” στα πολύ δύσκολα και κάθε χρόνος που περνά, μας βρίσκει ακόμα πιο ενωμένους.

Μην ξεχνάμε πως το φιλικό διεξήχθη πριν ακριβώς 19 χρόνια (12/11/1994), όταν οι Σέρβοι πολεμούσαν στα συντρίμμια της Γιουγκοσλαβίας, σε ανελέητες μάχες ανάμεσα σε μεταγενέστερα κράτη των Βαλκανίων.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε στο Βελιγράδι και έδωσε φιλικό, στέλνοντας  το μήνυμα της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, βάζοντας τον αθλητισμό σε δεύτερη μοίρα. Το τελικό 4-1 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα λίγη σημασία έχει…

  • Κι ας σκόραρε ο 21χρονος τότε, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς κόντρα στην ομάδα που 13 χρόνια αργότερα, δοξάστηκε.
  • Κι ας πέτυχε ο Γιώτης Τσαλουχίδης ένα υπέροχο γκολ, με το οποίο προηγήθηκαν οι Πειραιώτες, αλλά στη συνέχεια ήρθε η ήττα.
  • Κι ας είδαμε τον Αμερικανό στόπερ, Μπαλμπόα εν δράσει.
  • Κι ας αγωνίστηκε ο νεοφερμένος τότε Ίλια Ίβιτς, κόντρα στην πρώην ομάδα του.
  • Κι ας ήταν βαρύ το 4-1.

Τι σημασία έχουν όλα τα παραπάνω, μπροστά στο ανθρωπιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι Πειραιώτες και στη χαρά που έδωσαν στους Σέρβους; Καμία σημασία!

Το συγκεκριμένο φιλικό ήταν ο πρώτος διεθνής αγώνας που έδωσε ο Ερυθρός Αστέρας εκείνη την εποχή και μάλιστα άνοιξε το δρόμο για να επιστρέψει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 1995.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την βοήθεια του Ολυμπιακού εκτός γηπέδου… Ο Πέτρος Κόκκαλης επισκέφτηκε τραυματίες του πολέμου, μοίρασε συμβολικά δώρα και δεσμεύτηκε να στείλει ιατροφαρμακευτική βοήθεια, στον σέρβικο λαό.

Από τότε λοιπόν, οι δεσμοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα ισχυροποιήθηκαν και η αδελφοποίηση έχει γιγαντωθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Η βασική εντεκάδα του Τάις Λίμπρεχτς

osfp3

 

 

Οι παίκτες των δυο ομάδων σε κοινή φωτογραφία

osfp2

 

“Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους. Ειρήνη στα Βαλκάνια”

osfp

 

Μπαλμπόα και Ίβιτς με την ειδική για το φιλικό φανέλα

osfp4

 

Ο πάντα μαχητικός Γιώτης Τσαλουχίδης

osfp5

 

Ο Ντάρκο Κοβατσεβιτς σε ηλικία 21 ετών

kovacevic

 

Αποσπάσματα από εκείνη την ιστορική για όλη την Ερυθρόλευκη οικογένεια μέρα:

[youtube id=”TRGGfnLfaTE” width=”620″ height=”360″]

Στην Πρώτη Γραμμή_Για Τον Ερυθρό Αστέρα!!!            Red Agent7 Και Στο Facebook…

 

 

Πηγή: sport24.gr