Κορυφαία άμυνα της Ευρώπης μαζί με τη Ρόμα

1030599

Ο Ολυμπιακός “πετάει φωτιές” στην επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας ήδη 34 τέρματα (πάνω από 3 γκολ σε κάθε ματς μέσο όρο), όμως η άμυνά του είναι αυτή που τον έχει στην παρούσα φάση να υπερηφανεύεται για μία σπουδαία ευρωπαϊκή πρωτιά.

Οι παίκτες του Μίτσελ κατάφεραν να βγάλουν τα δύο διαδοχικά ντέρμπι κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ χωρίς να παραβιαστεί η εστία του Ρομπέρτο και έτσι έμειναν στα 3 γκολ παθητικό, γεγονός που τους τοποθετεί πλέον στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες τις ευρωπαϊκής ηπείρου που έχουν δεχτεί τα λιγότερα γκολ.

Η μόνη ομάδα με ανάλογη αξιοζήλευτη αμυντική επίδοση είναι η πρωτοπόρος της Serie A, Ρόμα, που έχει ρεκόρ 26-3 μετά τη συμπλήρωση 12 αγωνιστικών, με τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Ολυμπιακού και Ρόμα να είναι φυσικά ο Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος μετακινήθηκε πέρυσι από το μεγάλο λιμάνι στην “αιώνια πόλη”.

Όσον αφορά στους πρωταθλητές Ελλάδας, θα πρέπει να αναφερθεί πως τα 3 γκολ παθητικό είναι προϊόν των 55 τελικών προσπαθειών των αντιπάλων, οι οποίοι κάνουν 5 τελικές προσπάθειες προς την εστία του Ολυμπιακού κατά μέσο όρο σε κάθε ματς.

Στην ξεχωριστή αυτή λίστα με τις άμυνες-γρανίτη στην Ευρώπη έπονται οι Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ομόνοια που έχουν 4 γκολ παθητικό, ενώ οι ομάδες που έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται μόλις πέντε φορές είναι οι Σαουθάμπτον και Απόλλων Λεμεσού.

Πηγή: Sport24.gr