«Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την απευθείας πρόκριση»

Greece's Fernando Santos

Όπως διεμήνυσε ο Φερναντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν το αυριανό ματς των προκριματικών με τη Σλοβακία, η «γαλανόλευκη» θα παλέψει για την απευθείας πρόκριση για τη διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ελπίζοντας βέβαια σε στραβοπάτημα της Βοσνίας, που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός παράλληλα συνέστησε προσοχή στους Σλοβάκους, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο τους κάνει πιο επικίνδυνους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

“Ο τρόπος που αγωνίζεται η Σλοβακία δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τον αγώνα που παίξαμε. Και παρατήρησα στα δύο ματς με τη Βοσνία ότι προσπαθεί να παίξει επιθετική άμυνα, να αναγκάσει τον αντίπαλο σε λάθη. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα γιατί η Σλοβακία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχασε το τρένο της πρόκρισης γιατί δεν πήρε αρκετούς βαθμούς με τις λιγότερο καλές ομάδες του ομίλου.

Αντίθετα με μας και τη Βοσνία έδειξε την ποιότητα της. Και το ότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, την κάνει πιο επικίνδυνη. Δεν έχει τίποτε να χάσει αύριο. Οι ελπίδες παραμένουν ζωντανές. Θα διεκδικήσουμε την απευθείας πρόκριση μέχρι τέλους. Γι’ αυτό αύριο πρέπει να να νικήσουμε. Εμείς πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Και να πιέσουμε πολύ ψηλά όπως το κάναμε με Λιχτενστάιν και Λετονία. Το μόνο που μας έλειψε ήταν τα γκολ, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Γι’ αυτό θέλω και αύριο να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Και περιμένουμε τις ευκαιρίες με τη Σλοβακία να τις μετατρέψουμε πιο εύκολα σε γκολ”.

Ερωτηθείς για τον Μάρεκ Χάμσικ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: “Ο Χάμσικ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα και όχι έναν παίκτη. Η Σλοβακία είναι πάρα πολύ καλή, επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα στο ένας εναντίον ενός”.

Αναφερόμενος στο σύστημα που θα εφαρμόσει, ο Φερνάντο Σάντος είπε: “Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια αγωνιζόμαστε με 4-3-3, ένα σύστημα που το ξέρουν και πολύ καλά οι παίκτες. Το 4-4-2 το χρησιμοποιούμε σε ειδικές περιπτώσεις, όταν είναι αναγκαίο στα παιχνίδια”.

Για τον Κώστα Μήτρογλου τόνισε: “Πρέπει να ρίχνουμε το βάρος στην ομάδα και όχι στον παίκτη. Πρέπει να δηλαδή να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες στον Μήτρογλου γιατί δεν μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά και να σκοράρει πχ. ένα γκολ, θα πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά ώστε να μην πάει χαμένο. Γιατί δεν μπορεί να μας σώσει μόνος του”.

Ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε να μιλήσει για τα μπαράζ: “Δεν θέλω να μιλήσω για τα μπαράζ. Μέχρι το τελευταίο λεπτό θα κυνηγήσουμε την απευθείας πρόκριση και μόνο εάν χαθούν και οι μαθηματικές ελπίδες, θα μιλήσω γι’ αυτά”.

Ερωτηθείς για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε: “Αν ο Παπασταθόπουλος είναι 100% έτοιμος, τότε θα παίξει. Αλλά δεν ανησυχώ γιατί σε αυτή τη θέση έχω αξιόπιστες λύσεις. Και τον Σιόβα και τον Μανωλά”.

Αναφερόμενος, τέλος, στους Σλοβάκους που αγωνίζονται στην Ελλάδα είπε: “Και ο Βάις και ο Στοχ έχουν ποιότητα, μεγάλη αξία από τη στιγμή που είναι βασικοί σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αλλά όπως είπα, όλη η ομάδα της Σλοβακίας έχει ποιότητα”.