“Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα…”

mitroglou

 

Για τη νίκη της Εθνικής με 3-1: “Ο προπονητής μας προετοίμασε κατάλληλα και εμείς εφαρμόσαμε άψογα στο γήπεδο τις οδηγίες του. Σημαντικότερο όλων η νίκη ενόψει της ρεβάνς. Νίκες κάναμε και νωρίτερα, απλά στα ματς όπου συνήθως κερδίζαμε με ένα γκολ χάναμε αρκετές ευκαιρίες”.

Για τα δύο γκολ που πέτυχε: “Το ποιος θα σημειώσει τα γκολ δεν έχει τόση σημασία, σημαντικότερη είναι η νίκη και η όλη η ομάδα. Ακόμη η χώρα την οποία όλοι μας εκπροσωπούμε. Έχω σκοράρει και σε φιλικό στην Αυστρία δις με τη φανέλα της εθνικής”.

Για τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι: “Πάμε σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο ματς. Παίχτηκε το πρώτο ημίχρονο όπως είπε και ο προπονητής κι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Ελπίζω μετά το ματς να έχουμε κάτι καλό. Οι Ρουμάνοι θα ασκήσουν πιθανώς πίεση από τα πρώτα λεπτά για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, με την ελπίδα έτσι να μας αποσυντονίσουν. Με σχεδόν 60.000 φίλους στο πλευρό τους σίγουρα θέλουν να πετύχουν κάτι καλό. Θα δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, αλλά δεν τους φοβόμαστε”.

Για τα άλματα στην καριέρα του. από τη γερμανική Regionalliga (4η κατηγορία) διεθνής στην Ελλάδα και πιθανή συμμετοχή στο Μουντιάλ: “Από το 2007 όταν κι έπαιζα στην Νέων της Γκλάντμπαχ και τη δεύτερη της ομάδα έως τώρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια στα οποία έχω δουλέψει πάρα πολύ. Πάντα προσπαθούσα να βελτιωθώ. Φυσικά πρέπει να έχεις και την ανάλογη υπομονή, όπως και την αναγκαία δόση τύχης”.

Για το αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να αγωνίζεται ξανά στη Γερμανία:“Φυσικά, η Μπουντεσλίγκα είναι για κάθε παίκτη μία πρόκληση”.

Υπάρχει πρόταση από ομάδα της; “Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, τώρα η συζήτηση είναι για την Εθνική και το Μουντιάλ”.

Για το πως εξηγεί την έκρηξη στην απόδοσή του φέτος και τα πολλά γκολ με τον Ολυμπιακό σε Τσάμπιονς Λιγκ και Super League: “Είναι αποτέλεσμα αρκετής δουλειάς. Απ’ όταν ανέλαβε ο νέος τεχνικός, ο κύριος Μίτσελ θέλησε να μας περάσει τη φιλοσοφία του πάνω στο παιχνίδι. Την καταλάβαμε, την εμπεδώσαμε και μετά από πολλή δουλειά το αποτέλεσμα αυτής βγαίνει ιδανικά αυτό τον καιρό στο γήπεδο. Αυτό νομίζω είναι το κλειδί της επιτυχίας μας. Όπως και το γεγονός ότι όσοι είμαστε ήδη εκεί, με τους αρκετούς νέους που ήρθαν “δέσαμε” πολύ καλά”.

Πώς αντιδρά ο Σαβιόλα, που ήρθε το καλοκαίρι και ο ίδιος σχεδόν σε κάθε ματς με τα συνεχόμενα γκολ του κλέβει το σόου; “Ο Σαβιόλα είναι πολύ καλός επαγγελματίας, που έχει δει πολλά και μου δείχνει μάλιστα ότι χαίρεται για μένα. Με βοηθά με κάθε τρόπο μάλιστα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου”.