Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το Ελλάδα-Ρουμανία

greece16

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρξουν την Παρασκευή το βράδυ μέσα και έξω από το “Γ. Καραϊσκάκης” για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Αυτό αποφασίστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη παρουσία των ανθρώπων της αστυνομίας, της ΕΠΟ, της FIFA και φυσικά εκπροσώπων της ομοσπονδίας της Ρουμανίας.

Οι πονοκέφαλοι που έχει να αντιμετωπίσει η αστυνομία είναι τρεις.

Πρώτον. Οι Ρουμάνοι ενημέρωσαν πως επίκειται η άφιξη του προέδρου της Βουλής της Ρουμανίας αλλά και του Υπουργού εξωτερικών. Κάτι το οποίο δεν είναι οριστικό ακόμα και θα αποφασιστεί στην διάρκεια της Παρασκευής και ανάλογα με το πρόγραμμα των δυο ανδρών.

Δεύτερον. Η παρουσία στο “Γ. Καραϊσκάκης” 1.500 και πλέον οπαδών της Ρουμανίας κάνει δύσκολα τα πράγματα. Οι Ρουμάνοι θα πάνε κατευθείαν στο γήπεδο, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ενώ 25 πούλμαν θα είναι αυτά που θα μεταφέρουν τους φιλοξενούμενους.

Τρίτον. Αποφασίστηκε να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στους Έλληνες οπαδούς όσο και στους Ρουμάνους προκειμένου να μην περάσουν μέσα στο γήπεδο πανό που θα έχουν ακροδεξία μηνύματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μέσα στην εβδομάδα η ΕΠΟ τιμωρήθηκε για ένα ανάλογο πανό από την FIFA και στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θέλουν να γίνει κάτι ανάλογο.

Μάλιστα σε ότι έχουν να κάνει με τους φιλοξενούμενους ο έλεγχος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς οι Ρουμάνοι είναι χωρισμένοι μεταξύ τους και σε ακροδεξιές ομάδες και θα μπορούσαν ακόμα και μεταξύ τους να τσακωθούν και να δημιουργήσουν εντάσεις πριν την έναρξη του ματς.

Πηγή:sport24.gr