Θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο ο Πλατινί!

Θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο ο Πλατινί!

Ριζικές καινοτομίες που διαφοροποιούν εντελώς το ποδόσφαιρο προτείνει μέσω του νέου του βιβλίου ο Μισέλ Πλατινί. Λευκή κάρτα στους παίκτες και αύξηση των αλλαγών είναι αυτά που έχει στο μυαλό του.

201521

Προτάσεις που αλλάζουν την όλη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου προτείνει μέσα απ’ το νέο του βιβλίο «Μιλάμε για ποδόσφαιρο» ο Μισέλ Πλατινί, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα!

Ο πρόεδρος της UEFA εισηγείται ουσιαστικά την θέσπιση «λευκής κάρτας» η οποία θα «τιμωρεί» τις αντιδράσεις των παικτών προς τον διαιτητή και θα τους αναγκάζει σε δεκάλεπτη αποβολή απ’ τον αγωνιστικό χώρο!

«Για να καταπολεμήσουμε την υπάρχουσα μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας, προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο. Μην μπερδέψουμε αυτή τη μέθοδο με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης», αναφέρει μεταξύ άλλων για την σχετική καινοτομία που θα ήθελε να δει να εφαρμόζεται στο ποδόσφαιρο.

Και η συνέχεια δίνεται με το πόσες προσθαφαιρέσεις θα μπορούσαν να κάνουν οι προπονητές κατά τη διάρκεια του ματς. Πόσες; Πέντε θα ήταν ιδανικός αριθμός για τη… νέα εποχή σε σχέση με τις τρεις που ισχύουν τώρα.

«Να μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα των τριών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έτσι δε θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται κάποιες μετατροπές», αναφέρεται χαρακτηριστικά απ’ τον Πλατινί, βάζοντας… φωτιά!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0