«Στόχος του Ολυμπιακού στη Unicef τα 2 εκατ.»

003

Συμφωνία παγκοσμίου κύρους χαρακτήρισε τη συνεργασία Ολυμπιακού-Unicef ο πρόεδρος της οργάνωσης στην Ελλάδα, Λάμπρος Κανελλόπουλος ο οποίος μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή Goal από τη σέντρα με τον Ανδρέα Δημάτο.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος εξήγησε τις υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων» απέναντι στην Unicef και τα παιδιά του κόσμου, αλλά φυσικά και της χώρας μας, ενώ εξήρε την μεγάλη θέληση που έδειξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάμπρου Κανελλόπουλου στον Sentra 103,3:

Για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημαντική. Μόνο η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα αυτή και από χθες και ο Ολυμπιακός. Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία και για εμάς, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς αναδεικνύει ότι αθλητισμός και ανθρωπισμός όχι μόνο μπορούν να συνυπάρχουν αλλά μπορούν και αποτελούν και ταυτόσημες και συμβατές έννοιες. Ο αθλητισμός έχει κοινωνική διάσταση και ο Ολυμπιακός το δείχνει εμπράκτως».

Για τους όρους συνεργασίας: «Η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, με τους όρους που μου έθεσε ο κύριος Μαρινάκης, έγινε απόλυτα αποδεκτή. Υπήρξε συναπόφαση με την κεντρική διεύθυνση της Unicef στη Γενεύη. Οι όροι μας δίνουν τη δυνατότητα να μιλάμε για συμφωνία διεθνούς κύρους και μεγάλου εκτοπίσματος παγκοσμίως. Η Unicef δεν είναι εταιρεία, είναι ανθρωπιστική οργάνωση. Ασχολείται με την ασφάλεια των παιδιών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, την εκπαίδευσή τους, την προστασία τους. Στόχος μαζί με τον Ολυμπιακό είναι να προωθήσουμε προγράμματα εμβολιασμού για 50.000 παιδιά και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Στόχος του Ολυμπιακού στους επόμενους 18 μήνες είναι να συγκεντρώσει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των προγραμμάτων που σας είπα. Και κάπου εδώ να υπογραμμίσω τη μεγάλη θέληση που έδειξε ο κύριος Μαρινάκης».

Για την δράση της Unicef στην Ελλάδα: «Οι απίστευτες επιπτώσεις που χαρακτηρίζουν την περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν αποτελούν αδιάφορη κατάσταση για την Unicef. Απλά το ενδιαφέρον της έχει πλέον πιο συγκεκριμένη μορφή μέσα από την ενίσχυση προγραμμάτων (εμβολιασμούς, οικονομικής υποστήριξης όσων πάσχουν από AIDS, ενίσχυση με σχολικά είδη)».

Για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες: «Έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε με τον ΣΕΓΑΣ που θα αποτελέσει μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τον ελληνικό αθλητισμό. Κι άλλες ομοσπονδίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».