«Πρόκριση στο κατάμεστο Καραϊσκάκη»

karapapas

Την πίστη ότι στο κατάμεστό Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Άντερλεχτ, θα πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Κώστας Καραπαπάς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

-για τον τραυματισμό του Μήτρογλου:

«Το σίγουρο και το μόνο που μπορούμε να πούμε, δεν είναι και ευχάριστο, είναι ότι ο Κώστας δεν θα είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Από εκεί και πέρα, ελπίζουμε να είναι το συντομότερο δυνατόν κοντά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ομάδες χτίζουν μεγάλα ρόστερ, για να έχουν λύσεις, αλλά καταλαβαίνετε πως όταν μιλάμε για τον Κώστα, μιλάμε για μία απώλεια επώδυνη.

Αλλά νομίζω ότι έχουμε και το ρόστερ και την ποιότητα να καλύψουμε το κενό του Κώστα και μιλάμε για ένα παιχνίδι που παίζουμε στο γήπεδό μας. Ξέρετε ότι εκεί αλλάζουν οι ισορροπίες, δεν είναι το ίδιο»

-για το ματς με την Άντερλεχτ: 

«Ο Ολυμπιακός είναι αντικειμενικά ανώτερη ομάδα από την Άντερλεχτ. Βέβαια, για τις ομάδες που παίζουν χωρίς άγχος ξέρετε τι λένε και δεν νομίζω ότι είναι κλισέ αυτό. Βέβαια οι παίκτες της Άντερλεχτ είναι αρκετοί πιτσιρικάδες, λογικό είναι η ψυχολογία τους παίρνει από κάτω πολλές φορές. Είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, ενώ στο πρώτο ήταν πάρα πολύ καλοί, με το που έφαγαν μετά το πρώτο γκολ, άλλαξε τελείως».

-για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Παρίσι:
«Είδαμε τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού. Δέχθηκε γκολ νωρίς, από μία ομάδα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι στα δικά μου μάτια είναι υπερομάδα. Μία ομάδα η οποία έχει την πολυτέλεια να έχει εκτός 18άδας τον Παστόρε, μεταγραφή 40 εκατομμυρίων και στον πάγκο τον Λούκας, τον Λαβέτσι να βγαίνει αλλαγή, ή τον Μενέζ να μην παίζει καθόλου… Μιλάμε για υπερομάδα. Μπορεί να μην έχει το όνομα και την αίγλη της Μίλαν και της Ρεάλ, αλλά είναι μία σπουδαία ομάδα.

Αυτό το καταλάβαμε καλά όσοι βρεθήκαμε στο Παρίσι. Η ομάδα αυτή έχει χτιστεί για να κατακτήσει το τρόπαιο. Δεν έχει χτιστεί για να παίζει και να χαίρεται ο Άραβας ιδιοκτήτης της. Κινείται με όρους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς, με βάση τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου. Και σε πορτοφόλι. Και σε ικανότητες. Και σε στελέχη.

Ζήσαμε από κοντά την Παρί ως μία πολύ πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα σε όλα τα επίπεδα και μας ευχαρίστησε πάρα πολύ ότι και εκείνοι μας αντιμετώπισαν το ίδιο. Αυτό για οποιονδήποτε Ολυμπιακό είναι μία μεγάλη ευχαρίστηση. Ο τρόπος δηλαδή που έχουν αλλάξει τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό. Το πώς μας κοιτάζουν και το πώς μας αντιμετωπίζουν. Σαν ομάδα και σαν μέγεθος.

Αυτή την ομάδα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός την κοίταξε στα μάτια. Δεν το έχουν κάνει πολλές ομάδες αυτό. Μπορεί να δέχθηκε νωρίς ένα γκολ από τον Ιμπραΐμοβιτς και να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έδειξε χαρακτήρα. Κοίταξε στα μάτια μια ομάδα διψασμένη, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων. Μία ομάδα που θέλει να δείξει σε όλους πόσο μεγάλη είναι.

Δεν στέκεται στην πρόκριση, στο πόσους βαθμούς έχει και αν της χρειάζονται άλλοι. Είναι μία ομάδα που παίζει όλα τα παιχνίδια στο κόκκινο. Είδατε πως πανηγύριζαν στο τέλος το γκολ του Καβάνι. Σαν να κατέκτησαν το Champions League. Το έκαναν γιατί είχαν απέναντί τους μία ομάδα που τους κοίταξε στα μάτια και τους έβγαλε έναν εγωισμό.

Έτσι βγήκε και ο δικός μας εγωισμός όταν δεχθήκαμε το γκολ. Νομίζω ότι και μόνο που είμαστε δυσαρεστημένοι που χάσαμε 2-1 από αυτή την ομάδα λέει πολλά για τον φετινό Ολυμπιακό. Και νομίζω ότι αυτή τη φορά όταν φτάσουμε στο ταμείο, θα πληρωθούμε. Θα πληρωθούμε για τους κόπους μας».

-για την απόπειρα βανδαλισμού στο μνημείο της «Θύρας 7»;

«Έχει υπάρξει πράγματι, επειδή έχουν ξεφύγει πλέον από κάθε όριο ορισμένοι άνθρωποι, γύρω στις 4 τη νύχτα, 3-4 άνθρωποι πήγαν και έσπασαν ορισμένα πράγματα στο Καραϊσκάκη και εν συνεχεία έκαναν και ό,τι χειρότερο. Δηλαδή πήγαν στο μνημείο της Θύρας 7 και έσκισαν σημαίες, προσπάθησαν να σπάσουν εκεί το μάρμαρο με τα ονόματα των θυμάτων.

Νομίζω πως όποια ομάδα και αν υποστηρίζει κανείς, κάτι τέτοιο προκαλεί μία πικρία και μία ενόχληση. Δεν είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού, ούτε καν του οπαδικού, κάτι τέτοιο. Πάει σε άλλα επίπεδα. Επειδή το Καραϊσκάκη δεν είναι χώρος αφρούρητος, που ο καθένας κάνει ότι νομίζει, οι κύριοι αυτοί έχουν ήδη συλληφθεί».

-για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει με τη Δημόσια Τηλεόραση:
«Πρώτα από όλα αυτά είναι αστεϊσμοί, για τα οφσάιντ ή μη οφσάιντ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένα Μέσα τα οποία στέκονται απέναντι στον Ολυμπιακό. Και μιλάω για τα κανάλια που λασπώνουν διαρκώς, για τις φυλλάδες που πανηγυρίζουν το γκολ του Καβάνι, όταν κουνάνε σεντόνι για τον Κολοβέτσιο.

Δεν ασχολούμαστε με εκείνους, ξέρει όλη η κοινωνία ότι είναι απέναντί μας. Από εκεί και πέρα όμως από τη Δημόσια Τηλεόραση έχουμε κάποιες απαιτήσεις. Δεν ζητήσαμε ούτε να πανηγυρίζουν στα γκολ μας όπως πανηγυρίζουν στα καλάθια άλλων ομάδων, ούτε να αλλάζουν τους κανονισμούς όπως επίσης γίνεται. Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε εμείς γραφικοί ούτε εκείνοι που είναι εκεί να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά όχι και να πανηγυρίζουν τα γκολ των αντιπάλων. Δεν είναι παράπονο δικό μας τωρινό.

Το εκφράσαμε επίσημα και στο πρώτο παιχνίδι με την Άντερλεχτ όταν ο Ολυμπιακός έκανε μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας στο Champions League και κόντεψαν να πειστούν οι τηλεθεατές ότι είμαστε μία πάρα πολύ κακή ομάδα. Το κάναμε και με την Μπενφίκα και το ίδιο κάναμε και εχθές. Η απόφαση η δική μας είναι και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, να απαντάμε σε οτιδήποτε τέτοιο μας ενοχλεί.

Δεν θέλουμε να αφήνουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για τη Δημόσια Τηλεόραση, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Που θέλουμε όλοι οι φίλαθλοι να στέκεται στη μέση των πραγμάτων. Δεν είναι όπως άλλα κανάλια που κάνουν άλλες δουλειές. Είναι άλλο πράγμα αυτό. Δεν πρόκειται να αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω, ειδικά αν γίνεται συστηματικά και μας ενοχλεί. Είτε είναι κανάλι, είτε είναι εφημερίδα.

Βλέπω πολλές φορές εφημερίδες που είναι κοντά στον Ολυμπιακό, ιστορικές, όπως το ΦΩΣ, που κάνουν σχόλια πικρόχολα, να κάνουν κριτική. Η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη είναι δεκτή και κάνει και καλό στην ομάδα. Αλλά όταν κάποιος κύριος που δεν έχει ιδέα από οικονομικά της ΠΑΕ ασχολείται με τις ρήτρες των συμβολαίων και γράφει νούμερα λάθος, πρέπει και εμείς κάπως να αντιδράσουμε. Ο κύριος τάδε που γράφει για αυτό, δεν ξέρει τι γίνεται. Και δεν τον κάνουμε μόνο για εκείνον.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν ήταν το θέμα του οφσάιντ. Σε τρία παιχνίδια θα θέλαμε να μην έχουμε την αίσθηση ότι η ομάδα μας είναι από την Τουρκία ή από το Καζακστάν, αλλά ότι είναι ελληνική ομάδα. Και σας ξαναλέω ότι δεν μου αρέσουν οι γραφικότητες. Να λέμε ότι δεν είναι οφσάιντ επειδή είναι ελληνική ομάδα. Άλλο αυτό και άλλο να δίνεις την αίσθηση ότι κερδίζεις 3-0, κάνεις μία τεράστια νίκη στο Champions League, στο κορυφαίας δυσκολίας επίπεδο και να πρέπει να απολογηθείς ότι δεν έπαιξες καλά.

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί. Και εμείς απευθυνόμαστε στον κόσμο του Ολυμπιακού, πουθενά αλλού. Ούτε στους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους όπως εκείνοι νομίζουν ότι είναι σωστό. Εμείς θα πούμε κοιτάξτε, αυτό που γράφει ο κύριος είναι λάθος και ψέματα, αν είναι όντως έτσι. Αν οι αριθμοί είναι λάθος δηλαδή τι να κάνουμε, να μην ενημερώσουμε τον κόσμο μας; Να μην το λέμε; Πρέπει κάποιος να ενημερωθεί.

Δεν έχε καμία σχέση το οφσάιντ. Να τονιστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι δυσαρεστημένος συνολικά και στα τρία παιχνίδια, στη σειρά και των τριών μεταδόσεων αυτών, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ομάδα μας. Στέκονται στη συγκεκριμένη φάση, αυτοί που το κάνουν αυτό, με συγκεκριμένο τρόπο».