Οι νέοι έδειξαν … το δρόμο

po1

Στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της UEFA Youth League οι Νέοι του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν την Παρί Σεν Ζερμέν, στο γήπεδο Μονμπορόν, στις Βερσαλλίες και έφυγαν με το 1-1, χάρη σε γκολ του Ψυχογιού, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ο κ. Στορκ έκανε μια-δυο αλλαγές στην ομάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους ποδοσφαιριστές να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ο Ηλιάδης ήταν στο τέρμα. Ο Βούρος δεξιά στην άμυνα, ο Σωτηράκος αριστερά και στόπερ ήταν οι Μακροστέργιος και Βλάχος. Ο Παπασάββας με τον Νασιακόπουλο ήταν στο κέντρο. Ο Σιώπης ήταν δεξιά, ο Πασαλίδης αριστερά και ο Μάρκο Γιάνκοβιτς πλαισίωνε τον Ιγνατίδη στην επίθεση.

Το ματς άρχισε με ένα σουτ του Κομάν στο 3’ για την Παρί Σεν Ζερμέν.Ο Ηλιάδης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Λατούρ για τους Γάλλους, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο αυτό κομμάτι. Η ομάδα μας στάθηκε άτυχη στο 15’, αφού έχασε λόγω ενοχλήσεων τον Παπασάββα. Ο νεαρός χαφ δέχθηκε μία κλωτσιά με τις τάπες από τον Επεγιάρ και το τραύμα του φαίνεται ήπιο σε πρώτη φάση. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, Τη θέση του πήρε ο Λάτσι. Η Παρί ήταν ανώτερη, αλλά ο Ολυμπιακός αμυνόταν με άνεση. Ο Σιώπης με τον Πασαλίδη άλλαζαν αρκετά συχνά πλευρές. Μέχρι το 30’ το αποτέλεσμα παρέμενε στο 0-0. Ακόμη ένα σουτ του Κομάν σε εκείνο το λεπτό δεν ανησύχησε τον Ηλιάδη.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ρίχνοντας πρώτα το βάρος στη σωστή αμυντική λειτουργία.Στο 36’ έκανε την πρώτη του προσπάθεια, με το σουτ του Σιώπη, μέσα από την περιοχή, με τον Κλαβό να μαζεύει την μπάλα. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε τόσο πολύ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λάτσι έκανε ακόμη μία καλή ευκαιρία, αλλά από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Στορκ απέσυρε τον Πασαλίδη και έριξε στη «μάχη» τον Γκούτσιο, ο οποίος πέρασε δεξί μπακ. Ο Βούρος ήρθε στα χαφ, δίπλα στον Νασιακόπουλο.Ο Ιγνατίδης με κεφαλιά έχασε καλή ευκαιρία στο 50’, όμως λίγη ώρα μετά η ομάδα μας δέχθηκε γκολ. Από μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Μακροστέργιος βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς του έδειξε την κίτρινη κάρτα και υπέδειξε πέναλτι για την Παρί. Ο Μπαμπόκ το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανακτήσει ξανά τον έλεγχο του αγώνα, αν και ο Ολυμπιακός είχε μπει πιο δυνατά στην επανάληψη. Το γκολ μέτρησε ανασταλτικά στην «ερυθρόλευκη» ψυχολογία. Οι παίκτες του κ. Στορκ, όμως, δεν παρατούσαν σε καμία περίπτωση το παιχνίδι. Ο Σιώπης παρέμενε ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος. Το ίδιο και ο Ιγνατίδης, αν και δεν του έβγαιναν οι προσπάθειες. Στο 67’ ο Ψυχογιός πέρασε στην θέση του Βούρου και έπαιξε κοντά στον Ιγνατίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σιώπης ελίχθηκε πανέμορφα έξω από την περιοχή και από το ύψος αυτής σούταρε, με τον Κλαβό να πραγματοποιεί την απόκρουση του ματς και να κρατάει το «μηδέν» για την Παρί! Οι Γάλλοι απάντησαν με δοκάρι του Μεϊτέ στο 72’.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς ξανά προς το τελευταίο δεκάλεπτο και αναζήτησε με θέρμη την ισοφάριση. Η Παρί αμυνόταν καλά και κρατούσε το υπέρ της σκορ, ενώ έβγαινε «φαρμακερά» στις αντεπιθέσεις. Μεγάλη επέμβαση έκανε ο Ηλιάδης σε πλασέ του Μεϊτέ στο 79’ μέσα από την περιοχή! Ανεκμετάλλευτο πέρασε το φάουλ που εκτέλεσε, με γέμισμα προς την περιοχή, ο Γιάνκοβιτς στο 81’. Ο Λάτσι έκανε πολύ ωραία προσπάθεια και σέντρα-σουτ στο 82’, όμως αστόχησε για λίγο! Αμέσως μετά ο Ψυχογιός βγήκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και γύρισε για τον Ιγνατίδη, όμως η μπάλα δεν έφτασε σε εκείνον, ενώ και ο Κλαβό ήταν εξουδετερωμένος!

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Θρύλος έφτασε στο γκολ! Ο Ιγνατίδης κινήθηκε ωραία από αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα για τον Ψυχογιό, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κλαβό, ισοφαρίζοντας στο 82’ και δίνοντας νέα ώθηση στους «ερυθρόλευκους»!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο Θρύλος έκλεισε την Παρί στα καρέ της και προσπάθησε να φτάσει και στη νίκη! Οι παίκτες του Στορκ ένιωθαν ότι μπορούσαν να πάρουν το ματς και το έβγαζαν στο γήπεδο! Ο Κλαβό αναδείχθηκε σε ήρωα, αφού σταμάτησε διαδοχικά τις προσπάθειες των Γιάνκοβιτς, Ιγνατίδη και Σιώπη! Όλα αυτά από το 87’ μέχρι το 89’! Το αποτέλεσμα, όμως, παρέμεινε αναλλοίωτο και ο Θρύλος έφυγε με το «X» από τις Βερσαλλίες, κάνοντας ψυχωμένη εμφάνιση και αποδεικνύοντας ξανά ότι δεν παρατάει κανένα παιχνίδι!

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ Κ20: Κλαβό, Ντιακιέζ, Ντουμπιά, Κιμπέμπε, Μπαμπόκ, Επεγιάρ, Περέιρα ντε Σα (87’ Φαράντ), Λατούρ (77’ Ντεμονσί), Κομάν, Ονγκεντά, Ογκουστάν (68’ Μεϊτέ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20: Ηλιάδης, Βούρος, Σωτηράκος, Βλάχος, Μακροστέργριος, Παπασάββας (15’ Λάτσι), Νασιακόπουλος, Σιώπης, Πασαλίδης (46’Γκούτσιος), Γιάνκοβιτς, Ιγνατίδης.

ΓΗΠΕΔΟ: Μονμπορόν (Βερσαλλίες)
ΣΚΟΡΕΡ: 56’ Μπαμπόκ (πέν.) / 82’ Ψυχογιός
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ν. Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντ. Σάκοβιτς, Γ. Τατάρ (Μαυροβούνιο)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Σ. Γιοσέμ (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52’ Επεγιάρ / 56’ Μακροστέργιος, 90’+
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 72’ Μεϊτέ / –