Ντόρτμουντ – Ρεάλ 4-1

Η Ντόρτμουντ νίκησε με 4-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, χάρη σε 4 γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι!

Το τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο κρατά ουσιαστικά ζωντανή την “βασίλισσα” εν όψει της ρεβάνς στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” σε 6 βράδια και έτσι δεν είναι στην ίδια μοίρα με την Μπαρτσελόνα, η οποία μία μέρα πριν έχασε με 0-4 από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τα 4 γκολ που πέτυχε έγινε ο πρώτος που καταφέρει κάνει τέτοιο στο Champions League κόντρα στους “μερένγκες”, ενώ έφτασε τα 10 γκολ στην φετινή διοργάνωση, προσπερνώντας τους Λιονέλ Μέσι και Μπουράκ Γιλμάζ που έχουν 8.

Πρώτος σκόρερ παραμένει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τα 12 γκολ και δίνει έστω και λίγες ελπίδες στην Ρεάλ, καθώς με 3-0 στην ρεβάνς θα είναι αυτή στον τελικό.

Πριν το ματς πρωταγωνιστής ήταν ο Μάριο Γκέτσε, διότι ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Μπάγερν, αλλά πλέον όλοι ασχολούνται με τον Λεβαντόβσκι, για τον οποίο πάντως πολύ λένε ότι ήδη και αυτός έχει κλείσει στους Βαυαρούς!

Τεράστια ευκαιρία έχασε η Ντόρτμουντ στο 7ο λεπτό, με τον Μάρκο Ρόις να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ντιέγκο Λόπεθ, ο οποίος απέκρουσε στο τετ-α-τετ, αλλά η μπάλα πήγε στον Λεβαντόβσκι που άργησε να πλασάρει και τον πρόλαβε η άμυνα.

Ένα λεπτό μετά όμως ο Πολωνός στράικερ αντέδρασε σωστά και άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς, με το 7ο γκολ του στην φετινή διοργάνωση.

Ο Μάριο Γκέτσε έκανε την σέντρα από δεξιά, βρήκε ιδανικά τον Λεβαντόβσκι στη μικρή περιοχή και αυτός με προβολή στην κίνηση φυσικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης απείλησε για πρώτη φορά στο 24ο λεπτό με την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Ρόμαν Βάιντενφελερ να αποκρούει.

Η Ντόρτμουντ ζήτησε πέναλτι στο 42′ σε πέσιμο του Μάρκο Ρόις στην περιοχή (δεν υπήρχε όμως) και ένα λεπτό αργότερα η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων, Ματς Χούμελς, έκανε τραγικό λάθος, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν ήταν εκεί και πήρε την μπάλα βγαίνοντας την αντεπίθεση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, του έδωσε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο Πορτογάλος σε κενό τέρμα πλάσαρε ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 43′, με το 12ο γκολ στο φετινό Champions League.

 

Το δεύτερο ημίχρονο

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι “χτύπησε” στα πρώτα λεπτά, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Ντόρτμουντ με το δεύτερο γκολ του στο ματς στο 50′.

Από το σουτ Μάρκο Ρόις ο Λεβαντόβσκι βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, οι Ισπανοί τραβήχτηκαν για οφ-σάιντ, αλλά απέτυχαν, έτσι ο Πολωνός κοντρόλαρε ανενόχλητος, γύρισε το σώμα του και με πλασέ έκανε το 2-1 με το 8ο γκολ του στην φετινή διοργάνωση.

 

Το 9ο ήρθε μόλις 5 λεπτά αργότερα, με τον Λεβαντόβσκι να κάνει το 3-1 στο 55′ με καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή, αφού γύρισε φοβερά το σώμα του, αποφεύγοντας Τσάμπι Αλόνσο και Πέπε.

Το γκολ ήταν παρόμοιο με το 2ο, καθώς η μπάλα πήρε στον στράικερ της Ντόρτμουντ από σουτ του Σμέλτσερ, το οποίο ήταν κακό, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι κοντρόλαρε ξανά ιδανικά και τιμώρησε τους Μαδριλένους, συμπληρώνοντας το χατ-τρικ του.

 

Ο Ιλκάι Γκιουντογάν στο 62′ έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια, απέφυγε εντυπωσιακά τον Σέρχιο Ράμος και σούταρε με το δεξί αναγκάζοντας στον Ντιέγκο Λόπεθ να διώξει πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 66′ οι Γερμανοί κέρδισαν πέναλτι, με τον Μάρκο Ρόις να ανατρέπεται στην περιοχή από τον Τσάμπι Αλόνσο. Ο Λεβαντόβσκι ανέλαβε την εκτέλεση, σούταρε με δύναμη στο κέντρο και έκανε το 4-1 στο 67′ με το 4ο γκολ στο ματς (!) και 10ο στην διοργάνωση φέτος.

 

Ο Ντιέγκο Λόπεθ στο 78′ έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Λεβαντόβσκι, ενώ στο 89′ στην απέναντι εστία ο Βάιντενφελερ κατάφερε να αποκρούσει μετά το πλασέ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο τετ-α-τετ τους, μετά την πάσα του Κακά.

Ακόμη πιο σπουδαία ευκαιρία έχασαν οι Ισπανοί για δεύτερο γκολ στο 93′ με τον Ραφαέλ Βαράν να σουτάρει από κοντά και η μπάλα να περνά άουτ δίπλα από το δοκάρι του Βάιντενφελερ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (83′ Γκρόσκροϊτς), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν (91′ Σίμπερ), Μπλαστσικόβσκι (82′ Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (80′ Κακά), Μόντριτς (66′ Ντι Μαρία), Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (69′ Μπενζεμά).

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα : Sport24.gr