Μαυρογενίδης: «Νίκη που οδηγεί σε μεγάλα πράγματα»

mavrogenidis

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης, μίλησε στο NOVA ΣΠΟΡ FM τονίζοντας ότι η ομάδα του Πειραιά έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για τη νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ ενώ δήλωσε ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Για το πώς είδε τον Ολυμπιακό: «Η εικόνα του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός είχε δυο πρόσωπα. Μέχρι το 2-0 ήταν αρκετά προβληματικός, αλλά είχε την τύχη να προηγείται. Μετά το τρίτο γκολ, είχε και την ψυχολογία με το μέρος του, έγινε κυρίαρχος και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ».

 

Για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το αποτέλεσμα: «Επειδή ακούω διάφορα από το πρωί, νομίζω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δικαιούνται να τους αφήσουν όλοι να το χαρούν. Όντως έχουν θέματα για. διάβασμα, χρειάζονται πολλή δουλειά, αλλά η χθεσινή ήταν μια τεράστια νίκη που ανοίγει το δρόμο ακόμα και για πρόκριση.

 

Παρόλα αυτά, απέναντι σε ομάδες με την ποιότητα και την εμπειρία της Μπενφίκα πιθανώς δεν θα έχει ίδιο αποτέλεσμα με αυτή την απόδοση. Χρειάζεται βελτίωση στον τρόπο που μπαίνουν οι παίκτες στο ματς. Χθες, για παράδειγμα, δεν ήξεραν ούτε αν θα αμυνθούν, ούτε αν θα επιτεθούν στο ξεκίνημα».

 

Για το ποιος ήταν ο καθοριστικός παίκτης: «Σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ όλους νομίζω ότι ήταν ο Ρομπέρτο. Ήταν φυσικά εξαιρετικός ο Μήτρογλου με τα τρία γκολ, ο Σαβιόλα (που έκανε πολύ ωραία κίνηση στο πρώτο), αλλά μέχρι το 1-0 η συμμετοχή όλων των υπολοίπων δεν ήταν σαν του τερματοφύλακα».

 

Για την επόμενη μέρα: «Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος με την Παρί και χθες μετά το δεύτερο γκολ λέει πως μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση. Αυτή που είχε στο δεύτερο μέρος με τους Γάλλους και στο πρώτο με την Άντερλεχτ, λέει πως όχι. Γενικά πάντως, έχει δυνατότητες και ρόστερ για να περάσει την Μπενφίκα. Είναι μια καλή ομάδα και δυνατό ρόστερ, αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τα εφόδια για να την ξεπεράσει και να πάρει εκείνος τη δεύτερη θέση».

Πηγή:novasports.gr