Μανιάτης: “Πάμε στο Βέλγιο με την ίδια συνταγή”

osfp6

Μπορεί το 1-4 να φανερώνει μια εύκολη νίκη της Παρί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι κι αυτό τονίζει με δηλώσεις του ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, υπογράμμισε πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αναφέρθηκε στα γκολ που ήρθαν από στημένες φάσεις, ενώ μίλησε και για το δύσκολο ματς που έρχεται στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ.

Ένα σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο και ένα δεύτερο, όπου η ομάδα έπαθε μπλακ άουτ στις στημένες φάσεις. Ποια είναι η εξήγηση και παρουσίασε ο Ολυμπιακός τόσο διαφορετικό πρόσωπο;

“Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας μας. Ειδικά για το πρώτο ημίχρονο που κάναμε. Σίγουρα η ομάδα προσπάθησε από το 1ο λεπτό να παίξει όσο το δυνατόν ανοικτά μπορούσε απέναντι στην Παρί και νομίζω πως το ματς χάθηκε από λεπτομέρειες. Όταν χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου με μία τόσο μεγάλη ομάδα και δέχεσαι τρία ίδια γκολ είναι κακό για την ομάδα. Δεν συνηθίζεται να δεχόμαστε γκολ από στημένες φάσεις. Αλλά είδατε ότι δεχθήκαμε τρία ίδια γκολ και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Δεν μπορούμε να χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας”.

Φάνηκε πως υπήρχε και διαφορά ενέργειας μεταξύ των δύο ημιχρόνων. Έπαιξε ρόλο αυτό ή ήταν μία εντολή να περιμένει ο Ολυμπιακός την Παρί;

“Έπαιξε ρόλο γιατί κουράστηκε η ομάδα. Μετά το 60’-70’ η Παρί ανέβασε την απόδοσή της. Εμείς πέσαμε στα τρεξίματά μας. Στο πρώτο μέρος η ομάδα έδωσε πολύ ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά χάσαμε το παιχνίδι από λεπτομέρειες. Δεν νομίζω ότι έφταιγε πως έπεσε η απόδοσή μας”.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές και η Παρί μόλις μία. Το 1-1 που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ίσως σας επηρέασε;

“Σίγουρα θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλο ένα γκολ και να μιλάμε διαφορετικά. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Η Παρί είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. Την κοιτάξαμε στα μάτια. Δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε δύσκολη συνέχεια. Να συγκεντρωθούμε και να πηγαίνουμε σε όλα τα ματς για τη νίκη, γιατί μπορούμε”.

Η Μπενφίκα νίκησε την Άντερλεχτ και πλέον το ματς στο Βέλγιο αποτελεί τελικό. Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη αν παρουσιαστεί με τον ίδιο τρόπο;

“Εννοείται. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς του Champions League απέναντι στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Είναι δύσκολο παιχνίδι κι αυτό. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο Champions League για μένα. Πάμε να πάρουμε τη νίκη, να έχουμε την ίδια απόδοση και να δείξουμε ότι μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο”.

Πηγή:sport24.gr