Μίτσελ: «Θα έλεγα… Ρομπέρτο τον εγγονό μου»!

484745_666625740038854_1275252475_n

 

Με μία απίστευτη… ατάκα θέλησε ο Μίτσελ να εκφράσει τον θαυμασμό του για την εκπληκτική εμφάνιση του Ρομπέρτο κόντρα στην Μπενφίκα.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Cope» της πατρίδας του και τόνισε πως αν κάποιος τον ρωτούσε το βράδυ της Τρίτης (5/11) ποιο όνομα θα ήθελε να πάρει ο πρώτος του εγγονός που… έρχεται, θα ήταν… Ρομπέρτο, ενώ υποστήριξε πως αν μπορούσε θα είχε σηκώσει τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα στους ώμους!

Μεταξύ άλλων, ο Ίβηρας κόουτς μίλησε για:

Το πώς λέγεται η καληνύχτα στα ελληνικά: «Καλή βραδιά και καληνύχτα».

Τον πρώτο του εγγονό που περιμένει και αν θα πάρει το όνομα Νίκολας: «Αν με ρωτούσαν το βράδυ της Τρίτης, πιθανότατα θα έλεγα να βγάλουμε το παιδί… Ρομπέρτο!».

Την εμφάνιση του Ρομπέρτο με την Μπενφίκα και την αγκαλιά του: «Δεν μπορούσα, ειδάλλως θα τον σήκωνα στους ώμους. Πολλοί με ρώτησαν αν δάκρυσα. Όχι, δεν έκλαψα, αλλά δεν θα με πείραζε να το κάνω. Ο Ρομπέρτο κέρδισε μόνος του έντεκα Πορτογάλους και όλο αυτό ήταν για να κλάψεις από χαρά. Είχα πολύ καιρό να δω έναν τερματοφύλακα σε αυτό το επίπεδο. Θα τύχει να κάνεις 6-7 αποκρούσεις και εντέλει να σου βάλουν ένα γκολ, αλλά τα έβγαλε όλα! Χαίρομαι για όλους τους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Αλλά χάρηκα ιδιαιτέρως για τον Ρομπέρτο, γιατί όταν ήταν στην Μπενφίκα, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ανάλογα με το επίπεδό του και το να κάνει μια τέτοια εμφάνιση, ήταν σαν να του το χρωστούσε η ιστορία. Υπήρξαν στιγμές που οι Πορτογάλοι πίεσαν πάρα πολύ, αλλά ένιωθες καλά, γιατί έμοιαζε αδύνατο να νικηθεί. Όταν καλύτερα ένιωσα, βεβαίως, ήταν όταν ο διαιτητής σφύριξε το τέλος του αγώνα!».

Το αν προτιμά κάποιον αντίπαλο στους «16» του Champions League: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μέσα στο μεγαλείο μας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη είμαστε πιο ταπεινοί, αλλά οι χαρές μας κάνουν να νιώθουμε πολύ καλά. Δεν με απασχολεί ο αντίπαλος, αρκεί να είμαστε στους “16” της διοργάνωσης. Δεν θέλω ισπανική ομάδα, καλύτερα μια εκτός Ισπανίας. Όχι τίποτε άλλο, μπορεί να έχουμε κανένα… ατύχημα και τους αποκλείσουμε!».

Την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: «Είναι πολύ δύσκολη. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι μια κατάσταση που μοιάζει πολύ με αυτή που ζούμε στην Ισπανία. Αλλά, δυστυχώς, λόγω και πολιτικών καταστάσεων, ζουν περισσότερο καιρό με αυτόν τον τρόπο εδώ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα γενικά αποτελούν μια ανάσα για τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ είναι Πρωταθλητής Ευρώπης δύο διαδοχικές σεζόν, με μια απίστευτη μείωση του μπάτζετ, αλλά εδώ έχουμε τον Σπανούλη, οπότε είμαστε καλά. Και μετά η εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ προκαλεί μεγάλο πάθος και την παρακολουθεί πολύ ο κόσμος. Είναι ένας τρόπος να αφήσεις λίγο στην άκρη τα προβλήματα και να είσαι λίγο περισσότερο στο πλευρό της πατρίδας σου».