«Η Παρί μας ρώταγε μετά το ματς για Σάμαρη»

samaris

Ηταν ο άνθρωπος που «έτρεξε» σε ένα «γεμάτο» και δύσκολο καλοκαίρι τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού καταφέρνοντας σε συνεργασία με τη διοίκηση, τον προπονητή και τον Καρεμπέ να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρόστερ. Μια αποστολή δύσκολη καθώς ο Ολυμπιακός ουσιαστικά χτίστηκε από την αρχή αλλά και απαραίτητη για να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να αποδώσουν αυτά που θέλουν. Ο Πιέρ Ισά, περί ου ο λόγος, έχοντας πλέον ολοκληρώσει για το καλοκαίρι την πρώτη του αποστολή στον Ολυμπιακό, παραμένει καθημερινά δίπλα στην ομάδα, ζει τους «ερυθρόλευκους» και την προσπάθεια που κάνουν και δείχνει ταυτόχρονα μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούν να πετύχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών σε μια χαλαρή ποδοσφαιρική κουβέντα που είχε χθες με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού μιλώντας για όλους και για όλα έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον. Ο Ισά μίλησε για τις μεταγραφές που έγιναν και δεν έγιναν, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο Ελληνες του Ολυμπιακού, την παλιοσειρά και αρχηγό Αβραάμ Παπαδόπουλο αλλά και τον νέο και πολλά υποσχόμενο Ανδρέα Σάμαρη που έχει καταπλήξει τους πάντες στου Ρέντη (και όχι μόνο) με την έως τώρα πορεία του στον Ολυμπιακό. «Ο Αβραάμ είναι έτοιμος και αυτό είναι πολύ καλό γιατί είναι ο αρχηγός μας και σημαίνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ με την πείρα του και με την ποιότητά του. Θα μπει σιγά σιγά με προσοχή για να τον έχουμε από εδώ και πέρα χωρίς προβλήματα» μας είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Ισά, που όταν η κουβέντα πήγε στον Ανδρέα Σάμαρη, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το ποδοσφαιρικό ταλέντο του νεαρού άσου. «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Παίζει με το κεφάλι ψηλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχει τρομερή ποιότητα στο παιχνίδι του, μπορεί να παίξει παντού στον άξονα, είτε ως αμυντικό χαφ είτε ως box to box όπου πιστεύω πως τελικά είναι η καλύτερή του θέση. Είναι εντυπωσιακό πως έχει καταφέρει να ανταποκριθεί ερχόμενος από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό και παίζοντας ένα τόσο καλό παιχνίδι με την Παρί όπου ήταν εξαιρετικός. Του έλειψε η συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως είναι παίκτης που στη συνέχεια θα την έχει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε γιατί είναι παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί εντυπωσιακά. Πιστεύω πως σύντομα θα κληθεί και στην εθνική ομάδα. Είναι σημαντικό πως κάνει το απλό και το κάνει σωστά. Να ξέρετε πως από την προετοιμασία μας ρώταγαν για τον Σάμαρη, όπως βέβαια και οι άνθρωποι της Παρί μετά το μεταξύ μας παιχνίδι».

«Μόλις ήρθε ο Βάις»

Ο Ισά παραδέχθηκε πως το καλοκαίρι ήταν αρκετές οι προτάσεις για παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ θεωρεί πως και τον Γενάρη ή το αργότερο το ερχόμενο καλοκαίρι θα έρθουν και άλλες. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να τους πουλήσουμε όλους, όπως και δεν είναι αυτός ο στόχος μας», ενώ ερωτώμενος για τον Βάις και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ξένοι σκάουτερ ήταν αφοπλιστικός στην απάντησή του. «Μα, ο Βάις μόλις ήρθε» είπε ο Ισά που συνάμα τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο Top-25 της Ευρώπης, κάτι που το κατάλαβε το καλοκαίρι όταν και κανείς από τους παίκτες που μίλησαν για μεταγραφή δεν ήταν αρνητικός.

«Αποκλείεται να το είπε ο Καρεμπέ»

Την ημέρα που ο Ολυμπιακός έπαιζε με την Παρί φιλοξενήθηκαν στην «Εκίπ» δηλώσεις του Καρεμπέ που φερόταν να λέει πως έψαξε για Γάλλο προπονητή, αλλά δεν βρήκε. «Το αποκλείω να είπε κάτι τέτοιο ο Καρεμπέ» τόνισε ξεκάθαρα ο Ισά, ενώ για το θέμα του Μίτσελ που βρίσκεται σε ημερησία διάταξη στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ τόνισε: «Είμαστε όλοι πίσω από τον προπονητή».

Περί Γιαταμπαρέ

Ο Γιαταμπαρέ αποκτήθηκε με τη θερμή εισήγηση του Ισά ο οποίος μιλώντας για τον Αφρικανό έδειξε σίγουρος πως θα βοηθήσει την ομάδα όπως και ο Εντινγκά. «Μπαίνουν συνεχώς στην ομάδα και πλέον νομίζω ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν. Ο Γιαταμπαρέ είναι παίκτης box to box αν και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, όπως και στο δεξί άκρο, ενώ ο Εντινγκά είναι καθαρό 6άρι, του αρέσει η ”βρώμικη” δουλειά» είπε μεταξύ άλλων ο Ισά.

Περί Αντερλεχτ

Μπορεί να μεσολαβούν τα ματς με Φωκικό και Πανιώνιο, όμως είναι λογικό ο αγώνας με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες να αποτελεί το πλέον κομβικό ματς για τους Πειραιώτες. «Θέλει μυαλό και πάθος η Αντερλεχτ, είναι καλό που έχουμε παίξει φιλικό παιχνίδι, τους ξέρουμε και μας ξέρουν, βεβαίως είναι διαφορετικά ματς. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το γεγονός ότι δεν πάνε καλά. Πιστεύω πως θα έχουμε φάσεις και θα πρέπει να τις κάνουμε γκολ. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά, να πάρουμε τίτλους και να ανταποκριθούμε στην Ευρώπη. Για ένα ημίχρονο δείξαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια μεγάλες ομάδες όπως η Παρί, μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα ακόμη και τη νίκη στις Βρυξέλλες. Αν μάλιστα και η Παρί κερδίσει την Μπενφίκα τότε θα είναι ακόμη καλύτερα για μας. Πρώτα όμως πρέπει να κάνουμε εμείς σωστά τη δουλειά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Ισά.

Πηγή:Sentragoal.gr