Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

osfp (9)

Για 83 λεπτά ο Ολυμπιακός κρατούσε το “διπλό” στα χέρια του μέσα στο “Εστάντιο Ντα Λουζ”. Ένα άουτ που μετατράπηκε σε κόρνερ, επέτρεψε στην Μπενφίκα να ισοφαρίσει με τον Καρντόσο το γκολ του Ντομίνγκες από το 29′, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί στο ματς. Συνολικά οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και άξιζαν την νίκη. Ξεχώρισαν οι Μανωλάς, Μανιάτης, Φουστέρ, υστέρησε ο Βάις.

Ρομπέρτο: Μόλις στο 3ο λεπτό επενέβη αποτελεσματικά στην εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο. Εξαιρετική αντίδραση του Ρομπέρτο με την μπάλα να σκάει μπροστά του σε ένα βρεγμένο τερέν. Ο Ισπανός ήταν σε καλή βραδιά, στο πρώτο μέρος σταμάτησε ακόμη και σε περιπτώσεις οφσάιντ δύο φορές τον Λίμα, ωστόσο έμελλε από δική του λάθος έξοδο (ο μοναδικός ίσως τομέας που δείχνει μια αστάθεια ο Ρομπέρτο) να έρθει η ισοφάριση της Μπενφίκα στο 83′. Βαθμός:2,5.

Σαλίνο: Παρά το γεγονός πως έχει δείξει αδυναμίες στο αμυντικό του παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος απέναντι στην Μπενφίκα είχε πολύ καλή παρουσία στα μετόπισθεν. Απέφυγε τα ρίσκα επιθετικά, κοίταξε να διαφυλάξει τα νώτα του και οι περισσότερες επεμβάσεις του ήταν αποτελεσματικές. Όταν του δόθηκε η ευκαιρία ανέβηκε σωστά στην επίθεση βοηθώντας τον μέσο της πλευράς του. Άκρως θετική εμφάνιση από τον Σαλίνο. Βαθμός: 3,5.

Μανωλάς: Με τέτοια απόδοση σε παιχνίδια επιπέδου Champions League, είναι βέβαιο πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού. Στο “Εστάντιο Ντα Λουζ” ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός είχε σπουδαία απόδοση και σχεδόν “κατάπινε” τους αντιπάλους του σε κάθε φάση. Γρήγορος και σταθερός στις επεμβάσεις του, έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα και κάλυψε όποια κενά δημιουργήθηκαν στην ερυθρόλευκη άμυνα. Εξαιρετικό 90λεπτο από τον Μανωλά. Βαθμός: 4,5.

Σιόβας: Κατάφερε να σταματήσει έναν σπουδαίο φορ όπως ο Καρντόσο, καθώς σε κανονική ροή αγώνα ο Παραγουανός άσος ελάχιστα μπόρεσε να προβληματίσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Μόνο από δύο στημένες φάσεις (στο 3′ με φάουλ και στο 83′, όταν σκόραρε από κοντά μετά από κόρνερ) απείλησε ουσιαστικά ο Καρντόσο, όπου δεν ήταν υπό την επιτήρηση του 25χρονου στόπερ. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, εξίσου αποτελεσματικός με την μπάλα στο χόρτο, ψύχραιμος και με σωστές μεταβιβάσεις, ο Σιόβας ελέγχεται μόνο στην φάση του γκολ που έχασε την μονομαχία από τον Λουιζάο μετά την λάθος έξοδο του Ρομπέρτο. Βαθμός: 3.

Χολέμπας: Πολύ ώριμο παιχνίδι από τον 29χρονο άσο. Κράτησε πολύ σωστά την θέση του ανασταλτικά, ανέβηκε επιθετικά όταν το επέτρεπαν οι καταστάσεις, συνέκλινε σε αρκετές περιπτώσεις στο κέντρο της άμυνας και καθάρισε φάσεις. Παιχνίδι ουσίας από τον Χολέμπας. Βαθμός: 3,5.

Σάμαρης: Καλό ματς από τον 24χρονο μέσο του Ολυμπιακού στο “Εστάντιο Ντα Λουζ”. Κάλυψε σωστά τους χώρους, κέρδισε προσωπικές μονομαχίες, πήρε την πρώτη μπάλα και πάσαρε καλά στην μεσαία γραμμή. Απέφυγε τις προωθήσεις προτιμώντας να διαφυλάξει ανασταλτικά τον χώρο ευθύνης του. Βαθμός: 3.

Μανιάτης: Ίσως η καλύτερη φετινή εμφάνιση του αρχηγού των ερυθρόλευκων. Με ασίγαστο πάθος, πάλεψε επί 90 λεπτά και πάτησε σχεδόν σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Έβγαινε πρώτος στην μπάλα, πρέσαρε τους αντιπάλους του και κάλυψε όσα κενά δημιουργήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά στο σωστό κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ από δική του κάθετη μεταβίβαση ήρθε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Φουστέρ στο 58′. Εξαιρετικό ματς από τον Μανιάτη. Βαθμός: 4.

Φουστέρ: Ονειρική η πάσα του Ισπανού στο 6ο λεπτό προς τον Μήτρογλου που δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 9′ και πάλι ο Φουστέρ βρήκε με σέντρα ακριβείας το κεφάλι του “πιστολέρο” που από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Από την δική του επιμονή να ξανακερδίσει μια χαμένη πάσα, ήρθε η ευκαιρία του με το εκτός περιοχής σουτ του Μήτρογλου στο 24′. Από τα πόδια του φεύγει η πρώτη πάσα στην φάση του γκολ στο 29′. Στο 58′ η κατάσταση του τερέν του στέρησε ένα γκολ, καθώς η μπάλα κόλλησε στα νερά στην πορεία της προς τα δίχτυα. Πάτησε όλο το γήπεδο, πρέσαρε, κέρδισε χαμένες φάσεις, έκλεψε πολλές φορές την μπάλα, πάσαρε εξαιρετικά. Φανταστικό ματς από τον Φουστέρ, που η αντικατάσταση του στο 69′ από τον Γιαταμπαρέ δικαιολογείται μόνο αν ο Μίτσελ διέκρινε κούραση στον 31χρονο άσο. Βαθμός: 4,5.

Βάις: Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο Champions League, ο Σλοβάκος διεθνής εξτρέμ δεν μπόρεσε να συνεισφέρει ουσιαστικά στο αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού. Οι περισσότερες προσπάθειες του έμειναν ημιτελείς, ενώ και ανασταλτικά ήταν αναποτελεσματικός. Με το γήπεδο σε τραγική κατάσταση στην επανάληψη δεν μπορούσε να προσφέρει το παραμικρό και ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Εντινγκά στο 56′. Βαθμός: 2.

Ντομίνγκες: Κάτι το λάθος γύρισμα στο 3′ που κατέληξε στην ευκαιρία της Μπενφίκα με το φάουλ του Καρντόσο, κάτι η αδυναμία του να παίρνει σωστές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια, ο “Τσόρι” παρά την διάθεση του είχε αρνητική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο για περίπου 25 λεπτά. Η καταπληκτική του ενέργεια στο 29′ (με φανταστική προσποίηση έστειλε τον Γκαράι στο… Γιβραλτάρ) και το άψογο πλασέ προ του εξερχόμενου Αρτούρ, έκαναν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό από κομπάρσο πρωταγωνιστή του αγώνα. Στην επανάληψη είχε καλύτερα πατήματα και βοήθησε στο κράτημα της μπάλας, χάνοντας σταδιακά τις ανάσες του στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Βαθμός: 3,5.

Μήτρογλου: Από ισάριθμες προσπάθειες του Φουστέρ (6′, 9′, 24′) είχε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν βρήκε στόχο. Πήρε το αίμα του πίσω με το καταπληκτικό τακουνάκι στον “Τσόρι” που κατέληξε στο γκολ του Αργεντίνου στο 29′. Μπορεί να μην σκόραρε, όμως προσπάθησε να κάνει όλα τα άλλα μέσα στο γήπεδο. Έβαλε ωραία το σώμα του και κράτησε την μπάλα, την μοίρασε βάζοντας τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, έδειξε μπόλικη διάθεση να βοηθήσει και ανασταλτικά (χρεώθηκε και μια κίτρινη για σκληρό τάκλιν). Το τέρμα που πέτυχε με άψογη κεφαλιά, ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Συγκέντρωσε το μεγάλο rating από την UEFA experts. Βαθμός: 3,5.

Εντινγκά: Πήρε την θέση του αρνητικού Βάις στο 56′ και είχε πολύ καλή απόδοση στα σχεδόν 40 λεπτά που αγωνίστηκε στο “Εστάντιο Ντα Λουζ”. Ανασταλτικά έκοψε πολλές φάσεις σε ρόλο καθαρού αμυντικού μέσου μπροστά από τους Μανωλά και Σιόβα, κράτησε και έδωσε σωστά την μπάλα, πήγε με δύναμη στις μονομαχίες.  Βαθμός: 3

Γιαταμπαρέ: Αντικατέστησε τον Φουστέρ στο 69′ και βοήθησε αρκετά την στιγμή που η Μπενφίκα προσπαθούσε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Έδωσε στήριγμα στον Σαλίνο αμυντικά, είχε σωστές αποφάσεις με την μπάλα στα πόδια του, κέρδισε φάουλ και ανάσες για τους συμπαίκτες του. Έδωσε “πνοή” στην δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού. Βαθμός: 3.

Μετζανί: Μπήκε στο ματς αντί του Ντομίνγκες στο 88′ και έπαιξε ως αμυντικός μέσος στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Πηγή:sport24.gr