Γαλατασαράι – Ρεάλ 3-2

Η Γαλατάσαράι νίκησε 3-2 την Ρεάλ στην Πόλη, αλλά οι Ισπανοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League, καθώς είχαν νικήσει 3-0 στην Μαδρίτη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο και το τελευταίο γκολ του ματς, φτάνοντας τα 11 στην φετινή διοργάνωση.

Κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή οι Τούρκοι και να προηγηθούν 3-1 με τέρματα των Εμπουέ, Σνάιντερ και Ντρογκμπά και όταν έγινε στο 72′ το 3-1 πίστεψαν στο θαύμα (ήταν δύο γκολ μακριά), αλλά τελικά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο.

Αυτή είναι η 24η φορά στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης που προκρίνεται στα ημιτελικά του Champions League (κύπελλο πρωταθλητριών παλαιότερα) και 3η συνεχόμενη.

Θυμίζουμε πως πριν από αυτήν την τριετία οι “μερένγκες” είχαν αποκλειστεί 6 συνεχόμενες χρονιές στην φάση των “16”, ενώ ο Μουρίνιο πάει στα ημιτελικά για 4η σερί φορά, έχοντας προκριθεί και τους 7 προημιτελικούς της καριέρας του.

Η Γαλατάσαράι από την άλλη έχασε την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους “4”, με πρώτη και μοναδική φορά να είναι την σεζόν 1988-89, όταν στον ημιτελικό αποκλείστηκε από την Στεάουα, η οποία εν συνεχεία έχασε στον τελικό από την Μίλαν.

Ρονάλντο με Ριέρα…

 

Στο 7ο λεπτό τελικά η “βασίλισσα” κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έτσι να τελειώσει νωρίς την υπόθεση πρόκριση (αν μπορούσε να κανείς να πει πως είχαν ελπίδες οι Τούρκοι).Η Ρεάλ είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με τον Άνχελ ντι Μαρία να προσπαθεί να τιμωρήσει τον Φερνάντο Μουσλέρα για την κακή έξοδό του, αλλά τελικά ο Αργεντινός αστόχησε.

Ο Πορτογάλος πέτυχε το 10ο γκολ του στο φετινό Champions League, σκοράροντας με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή, έπειτα από την ασίστ του Σάμι Κεντίρα από δεξιά.

 

 

 

Η Γαλατάσαράι κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 38′ με το σουτ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ να είναι αδύναμο και να μπλοκάρει ο Ντιέγκο Λόπεθ, ενώ το σουτ του Ουμούτ Μπουλούτ στο 41′ πέρασε ψηλά άουτ.

 

 

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 57′ αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή, αφού ο Ντι Μαρία του έδωσε έτοιμο γκολ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Γαλατάσαράι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Εμανουέλ Εμπουέ.

Ο Ιβοριανός αμυντικός νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, έπειτα από την προσπάθεια και την μπαλιά του Γουέσλεϊ Σνάιντερ από αριστερά.

 

 

 

Ο Σνάιντερ στο 62′ έχασε μία απίστευτη ευκαιρία, καθώς από λάθος γύρισμα του Σάμι Κεντίρα ο Ολλανδός βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.

Δεν αστόχησε όμως ο Σνάιντερ στο 70′ και ολοκλήρωσε την ανατροπή, σκοράροντας με εντυπωσιακό τρόπο. Από πάσα του Σαμπρί Σαριόγλου ο Ολλανδός κοντρόλαρε προωθώντας την μπάλα και ταυτόχρονα “άδειασε” τον Βαράν, για να πλασάρει εν συνεχεία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα η “Γαλατά” κατάφερε να σκοράρει εκ νέου, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να κάνει το 3-1 με “τακουνάκι” στο ύψος της μικρής περιοχής από την ασίστ του Νορντίν Αμραμπάτ από δεξιά.

 

 

 

Οι Τούρκοι ήθελαν δύο ακόμη γκολ για το θαύμα, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, ενώ στο 93′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μείωσε για το τελικό 3-2, με το 11ο γκολ στην διοργάνωση.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Μουσλέρα, Εμπουέ (80′ Ελμάντερ), Σεμίχ Καγιά, Γκιοκχάν Ζαν, Ριέρα, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Χαμίτ Αλτιντόπ (46′ Αμραμπάτ), Σνάιντερ, Ντρογκμπά, Ουμούτ Μπουλούτ (63′ Σαμπρί Σαριόγλου).ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν (31′ Αρμπελόα), Βαράν, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Μόντριτς, Μεσούτ Εζίλ (81′ Ραούλ Αλμπιόλ), Ντι Μάρια, Κρ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (73′ Μπενζεμά).*κόκκινη 90′ Αρμπελόα

 

Σκόρερς: 57′ Εμπουέ, 71′ Σνάιντερ, 72′ Ντρογκμπά / 7′ και 93′ Κριστιάνο Ρονάλντο

Γήπεδο: “Αλί Σαμί Γεν”, Κωνσταντινούπολη

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

 

Διαβάστε Περισσότερα : Sport24.gr