Βάις: «Όνειρό μας η πρόκριση»

weiss(1)

 

Ο Βλάντιμιρ Βάις έθεσε ως στόχο του Ολυμπιακού την πρόκριση στους «16» τουChampions League, η οποία αν επιτευχθεί θα είναι σαν… όνειρο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Στην κάμερα της Nova μίλησε ο Σλοβάκος άσος των «ερυθρόλευκων» κι αναφέρθηκε κυρίως στο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα, το οποίο θα κρίνει σε τεράστιο ποσοστό και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Όπως δήλωσε ο Βλάντιμιρ Βάις, ο στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τη νίκη σε βάρος των Πορτογάλων και την πρόκριση στην επόμενη φάση, που αποτελεί και προσωπικό του όνειρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Μετά την ισοπαλία στο «Ντα Λουζ», ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του, όπως παραδέχεται ο Βλαντιμίρ Βάις:

«Νομίζω πως περίμεναν αυτό που είδαν. Τώρα, ξέρουν ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες από εμάς, γιατί στο ματς που δώσαμε στην έδρα τους πήραν έναν πόντο. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, στην απόδοση μας και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Οσο για το ευρωπαϊκό όνειρο των «ερυθρόλευκων»; Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός προχωράει βήμα – βήμα:

«Νομίζω πως το όνειρο όλων στην ομάδα είναι να περάσουμε απ’ την φάση των ομίλων στις 16 καλύτερες ομάδες. Θα είναι ένα επίτευγμα. Για εμάς θα είναι κάτι σπουδαίο. Δεν πρέπει, όμως, να επικεντρωθούμε σε αυτό τώρα. Εχουμε τρία σημαντικά ματς στα οποία δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους οπαδούς μας και όλους γύρω απ’ την ομάδα. Υπάρχει ακόμη δρόμος και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο θέμα της πρόκρισης».

Ο Βάις πλέκει το εγκώμιο των φίλων του Ολυμπιακού που ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς:

«Μου είχαν πει ότι θα ταξιδέψουν πολλοί άνθρωποι να μας υποστηρίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω όταν μας ακολουθούν οι οπαδοί μας και τους έχουμε κοντά μας είναι θαυμάσιο. Η αποζημίωση μας είναι τα αποτελέσματα και οι καλές εμφανίσεις μας. Εως τώρα θα πρέπει να απολαμβάνουν τη σεζόν. Όλοι ελπίζουμε να μην στραβοπατήσουμε και να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Βάις άνοιξε λογαριασμό με ένα εκπληκτικό γκολ. Κόντρα στην Μπενφίκα, ελπίζει να πετύχει το επόμενο γκολ στη διοργάνωση.

«Προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο σε κάθε ματς. Μερικές φορές δεν είναι σημαντικό αν πετύχεις ένα απίστευτο γκολ ή ένα απλό. Δυστυχώς το γκολ εναντίον της Παρί δεν μας έδωσε ούτε ένα βαθμό. Όπως είπα δεν ήταν ένα σημαντικό γκολ γιατί δεν μας πρόσφερε βαθμούς. Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για να πετύχω πολλά γκολ για τον Ολυμπιακό και ελπίζω το επόμενο να είναι με την Μπενφίκα».