Άγιαξ – Μίλαν: Έντεκα Κύπελλα Πρωταθλητριών στην αρένα του Άμστερνταμ

ΑΓΙΑΞ – ΜΙΛΑΝ (21:45) 

*Πρόκειται για δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη, με τη Μίλαν να έχει κατακτήσει επτά φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και τον Άγιαξ τέσσερις. Μάλιστα, την τελευταία για τον ‘’Αίαντα’’, το 1995, είχε κερδίσει στον τελικό την Ιταλική ομάδα με 1-0, χάρη σε γκολ του Κλάιφερτ. Ο νυν τεχνικός του Άγιαξ, ο Φραν Ντε Μπουρ, ήταν παίκτης στη συγκεκριμένη ομάδα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής στην καλύτερη τιμή της αγοράς από την insurancemarket. ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

*Πέρα από το Champions League, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1969, με τη Μίλαν να κατακτά το τρόπαιο στη Μαδρίτη, επικρατώντας με 4-1. Μία φορά έχουν συναντηθεί και στον ευρωπαϊκό τελικό (διπλός) του Σούπερ Καπ, το 1974, με τη Μίλαν να κερδίζει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τον Άγιαξ να κάνει την ανατροπή με το εμφατικό 6-0!

*Αυτή η σαιζόν (1994-95), ήταν μία από τις τρεις που συναντήθηκαν στους ομίλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η τελευταία ήταν το 2010, με το παιχνίδι στην Ολλανδία να μένει στο 1-1 και τον Άγιαξ να παίρνει μεγάλο διπλό στο Μιλάνο με 2-0. Στα νοκ άουτ, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά το 2003, με τη Μίλαν να παίρνει την πρόκριση με νίκη 3-2 στο Μίλανο στον επαναληπτικό, ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε μείνει στο 0-0.

Γήπεδο: ‘’Amsterdam Arena’’

Προϊστορία: 1-2-1

Βαθμολογία του 8ου Ομίλου (2η Αγωνιστική): Μίλαν 3 – Μπαρτσελόνα 3 – Άγιαξ 0 – Σέλτικ 0.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας: Μπαρτσελόνα – Άγιαξ 4-0, Μίλαν – Σέλτικ 2-0.

Ο διαιτητής του αγώνα (Γιόνας Έρικσον/Σουηδία): Γεννημένος στις 28 Μαρτίου του 1974 ο Σουηδός διαιτητής της αναμέτρησης, που είναι από τους πλέον έμπειρους στην Ευρώπη, έχοντας διευθύνει συνολικά 83 παιχνίδια στις διοργανώσεις της UEFA, 18 εκ των οποίων ήταν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τρεις φορές έχε βρει στο δρόμο του τις δύο ομάδες, δύο τον Άγιαξ και μία τη Μίλαν. Πιο συγκεκριμένα, ήταν ο διαιτητής του εκτός έδρας 0-0 του ‘’Αίαντα’’ με τη Λυών στους ομίλους του 2011, αλλά και στο βαρύ 1-4 από τη Ρεάλ την επόμενη σαιζόν. Την ημέρα των γενεθλίων του, 28 Μαρτίου 2012, είχε διευθύνει τον προημιτελικό Μίλαν – Μπαρτσελόνα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες, τα αναλυτικά προγνωστικά, απουσίες και όλα τα στατιστικά των δύο ομάδων εδώ :  http://www.betarades.gr/bet.php?act=viewProd&productId=15575

Άγιαξ - Μίλαν Έντεκα Κύπελλα Πρωταθλητριών στην αρένα του Άμστερνταμ