Αναφορά Tης “Record” Στην Τραγωδία Της Θύρας 7

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπενφίκα (5/11, 21:45) στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 4η αγωνιστική του Champions League και ο πορτογαλικός Τύπος θυμάται το τραγικό γεγονός της Θύρας 7.

record

Με την τραγωδία στην θύρα 7 ασχολείται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα της Πορτογαλίας “Record” λίγες ώρες πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα.

To δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει σχετικά:

“Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” προσδιορίζεται ως κόλαση, αλλά στην Μπενφίκα το ξέρουν καλά. Το γήπεδο το οποίο επισκέπτεται και πάλι σήμερα η Μπενφίκα χτίστηκε από το “μηδέν” το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, στο ίδιο σημείο με το παλιό, όπου ανάμεσα σε πολλές ημέρες χαράς και λύπης, βίωσαν και μία τραγική ιστορία.

Την 8η Φεβρουαρίου 1981, λίγα λεπτά μετά από μία ιστορική νίκη (6-0) επί της ΑΕΚ, 21 θεατές έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βγουν από το γήπεδο. Η πόρτα στη θύρα 7 ήταν μισάνοιχτη και οι οπαδοί μέσα σε ευφορία έτρεχαν προς την έξοδο, έπεσαν στις σκάλες και ποδοπατήθηκαν, ή στριμώχθηκαν ανάμεσα στους τοίχους και τον κόσμο που ακολουθούσε.

Τα ονόματα των 21 θυμάτων είναι χαραγμένα σε ένα μνημείο που έχει στηθεί δίπλα στο γήπεδο και στον πάγκο υπάρχουν 21 μαύρες καρέκλες που σχεδιάζουν τον αριθμό “7”. Στην Θύρα 7 υπάρχουν οι πλέον ένθερμοι οπαδοί του Ολυμπιακού”.

 

Πηγή: sport24.gr