Τζόρτζεβιτς: “Θυμάμαι τα ντέρμπι και θα ψήφιζα τον Ζιοβάνι”

tzole

H διαδικτυακή εκπομπή SuperBALL φιλοξένησε αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr.

Aναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής:

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη: “Νομίζω από μόνο του το όνομά του λέει πολλά. Η αγάπη του προς την ομάδα ήταν πολύ μεγάλη. Το όνειρό ήταν να κάνει μεγάλο τον Ολυμπιακό και η ομάδα να έχει διάρκεια. Νομίζω ότι έκανε πάρα πολλά και πρόσφερε πολλά. Είναι δύσκολο να τον περιγράψεις με λόγια, θα πρέπει να το κάνουμε για πολλές ώρες. Ηταν ένας πολύ επιτυχημένος πρόεδρος“.

Για τις αναμνήσεις του και τι κρατά: “Αν ξεκινήσω από το 1996 και την καριέρα μου στον Ολυμπιακό το πιο σημαντικό είναι η πρώτη σεζόν. Σπάσαμε το αρνητικό ρεκόρ και διώξαμε τη σκιά πάνω από την ομάδα. Κρατώ επίσης τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα, ένα ρεκόρ που ήταν στόχος. Από εκεί και πέρα σε όλη αυτήν την πορεία τα περισσότερα ήταν θετικά. Η μία χρονιά που μου έλειψε ο τίτλος ήταν το 2004. Συνεχίσαμε όμως την καλή μας πορεία.

Υπήρχαν και στιγμές πολύ δύσκολες αλλά τα ευχάριστα ήταν περισσότερα. Μου έχουν μείνει τα ντέρμπι, οι ανατροπές, η Ριζούπολη. Και το πρώτο μου ντέρμπι που σκόραρα με πέναλτι.  Είχα τον Βάντσικ απέναντι μου και με τον όγκο του δεν έβλεπα το τέρμα. Θυμάμαι έντονα και το χατ τρικ με την Λεβερκούζεν“.

Για την ανάδειξη το ως καλύτερος ξένος στην ιστορία του Ολυμπακού από τους αναγνώστες της superBALL: “Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα. Να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθειά μου για την ομάδα. Παίζει ρόλο και η διάρκεια και η θέλησή μου να προσφέρω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο,τι είχα να δώσω το έδωσα, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου.

Εγώ δεν θα ψήφιζα Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι θα ψήφιζα. Πολύ μεγάλος παίκτης με χαρίσματα που δύσκολα τα βρίσκεις. Ήταν πολύ θεαματικός αλλά και ουσιαστικός. Θα μπορούσε να είναι και περισσότερο. Μεγάλος παίκτης που πρόσφερε πολλά. Οι επαφές του με την μπάλα, η τεχνική του ήταν εκπληκτικά να τα βλέπει ο κόσμος. Και εμείς χαζεύαμε“.

Για το επικείμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα: “Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Ακόμα και τα πρώτα ματς του Κυπέλλου. Για τον Ολυμπιακό και τα φιλικά είναι κρίσιμα. Η ομάδα προέρχεται από καλό αποτέλεσμα, όχι από καλή εμφάνιση. Αλλά το σημαντικό είναι οι βαθμοί.

Πολλές φορές στο παρελθόν η ομάδα ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της αλλά δεν έπαιρνε τίποτα. Στις Βρυξέλλες πήρε ανάσα ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καλός. Το καθοριστικό παιχνίδι είναι αυτό με την Μπενφίκα. Είναι δύσκολος ο αγώνας. Τα τελευταία χρόνια βέβαια ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τα αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας.

Η Μπενφίκα έχει πολλά προβλήματα και μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το θετικό αποτέλεσμα αν εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει πολύ ενόψει της συνέχειας. Στο Καραΐσκάκη ξέρουμε όλοι ότι η ομάδα είναι πιο δυνατή. Η δεύτερη θέση είναι μέσα στις δυνατότητες του Ολυμπιακού, είναι σε καλύτερη μοίρα από τους αντιπάλους του“.