Τα ρεκόρ που κυνηγά ο Ολυμπιακός

olympiakos (1)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του και κυνηγά εκτός από τίτλους, ρεκόρ που δεν έχουν σπάσει εδώ και δεκαετίες.

Με το ξεκίνημα της σεζόν τα ερωτηματικά όσον αφορά τον φετινό Ολυμπιακό ήταν πολλά. Θα καταφέρει ο Μίτσελ να βγάλει την… παρέλαση; Θα προλάβουν να δέσουν οι πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού; Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη;

Έχοντας συμπληρώσει το 1/3 του πρωταθλήματος και τα 2/3 των αγώνων στην Ευρώπη (στη φάση των ομίλων), οι απαντήσεις έρχονται σιγά-σιγά και είναι όλες κάτι παραπάνω από θετικές.

Εμείς θα σταθούμε καθαρά στα εντός συνόρων και τα ρεκόρ που κυνηγά φέτος ο Ολυμπιακός. Όπως όλα δείχνουν είναι πιθανόν να καταρρίψει αν όχι όλα, μερικά.

Αυτά αφορούν τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το αήττητο πρωτάθλημα, την καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού και φυσικά την καλύτερη επίθεση.

Φωτιά με φωτιά

Ο Αντώνης Αντωνιάδης τη σεζόν 1971-1972 πέτυχε 39 γκολ στο πρωτάθλημα Ελλάδας ρεκόρ που παραμένει μέχρι και σήμερα στα δικά του πόδια. Φέτος ωστόσο υπάρχει μία πιθανότητα να σπάσει. Ακόμα και αν δεν σπάσει έστω να πλησιάσει κάποιος.

Αυτός ο κάποιος είναι ο Κώστας Μήτρογλου που μετά από 11 αγωνιστικές ή αλλιώς το 1/3 πρωταθλήματος μετρά 14 γκολ. Μην ξεχνάμε πως φέτος έχουμε δυο επιπλέον ομάδες οπότε οι αγωνιστικές έγιναν 34. Με το ρυθμό του Μήτρογλου όλα είναι πιθανά…

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ

Αντώνης Αντωνιάδης 1971-72: 39 γκολ (Παναθηναϊκός)

Γιώργος Σιδέρης 1968-69: 35 γκολ (Ολυμπιακός)

Τα τελευταία 20 χρόνια: Βαζέζα 32 γκολ (Παναθηναϊκός)

Το αήττητο και η καλύτερη άμυνα

Την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ του Παναθηναϊκού, όπου είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος το 1963-1964. Η ήττα στο Καραϊσκάκης από τον Ατρόμητο, ωστόσο, έβαλε τέλος στα όνειρα.

Φέτος οι ερυθρόλευκοι έχουν μία ακόμα ευκαιρία να τα καταφέρουν. Παρότι οι αγωνιστικές είναι περισσότερες, το βάθος στον πάγκο δίνει τη δυνατότητα για να καταρριφθεί το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Τέλος πάμε σε επίθεση και άμυνα. Το 1973-1974 ο Ολυμπιακός πέτυχε 102 γκολ, ρεκόρ που δεν έχει καταρρίψει καμία ομάδα μέχρι σήμερα. Μία σεζόν νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί μόλις 13 γκολ.

Φέτος οι ερυθρόλευκοι έχει ξεκινήσει με ενεργητικό 34 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά. Όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον στην άμυνα, υπάρχει πιθανότητα για ένα ακόμα ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

[youtube id=”incTUAXy8q4″ width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”N8fNrR1VNuc” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”igBuclbX3og” width=”620″ height=”360″]

Πηγή:sport24.gr