Σαλίνο: «Νίκες με τον κόσμο μας»

salino1

Τη βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα πορευτεί νικηφόρα στις επόμενες υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξέφρασε ο Λεάντρο Σαλίνο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports.

Λεάντρο, συμφωνείς ότι αρχίζετε, πλέον και βγάζετε ολοένα και περισσότερο στο γήπεδο τη φιλοσοφία παιχνιδιού που θέλει από εσάς ο προπονητής σας;

«Ναι, είναι αλήθεια πως όπως περνάει ο χρόνος, όπως περνάνε τα παιχνίδια και οι ημέρες, εμείς όλο και περισσότερο κάνουμε κτήμα μας αυτό που θέλει ο προπονητής. Και όλο και περισσότερο το δείχνουμε εμείς οι παίκτες».

Επειδή φαντάζομαι θα μίλησες με κάποιους ανθρώπους απ’ την Πορτογαλία, με τους οποίους έχεις επαφές απ’ το διάστημα που έπαιζες εκεί. Τι εικόνα σχημάτισαν για τον Ολυμπιακό απ’ τον αγώνα στο «Ντα Λουζ»;

«Μίλησαν με πολύ καλά λόγια. Έχω πολλούς φίλους στην Πορτογαλία και ιδιαίτερα στην Μπενφίκα. Όλοι μίλησαν με πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό. Υποστήριξαν ότι δείξαμε μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι μας. Και παρόλο που παίξαμε εκτός έδρας, δείξαμε ότι διαθέτουμε μία έμπειρη ομάδα. Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Και γενικώς είπαν πολύ καλά πράγματα».

Μετά το ματς στην Πορτογαλία, έχετε πίστη πως μπορείτε να νικήσετε την Μπενφίκα στο Φάληρο;

«Ναι, όπως είχαμε και στην Πορτογαλία. Πιστεύαμε πάρα πολύ πως θα κερδίσουμε. Η νίκη, όμως, μας ξέφυγε στα τελευταία λεπτά. Είμαστε ήρεμοι. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Μπενφίκα στην έδρα μας. Βέβαια, όπως σεβαστήκαμε την Μπενφίκα εκεί, έτσι θα την σεβαστούμε και εδώ. Στο γήπεδό μας, με την υποστήριξη του κόσμου μας, έχουμε όλες τις πιθανότητες για να την κερδίσουμε».

Υπάρχει μεγαλύτερη κόπωση σε σχέση με προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Και το ρωτάω λόγω της άσχημης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του σταδίου «Ντα Λουζ», εξαιτίας της καταιγίδας.

«Ναι, έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια στην Πορτογαλία. Όμως, δεν έχω το γήπεδο της Μπενφίκα έτσι, σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Ήταν πάρα πολύ η βροχή που έπεφτε. Αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές, γιατί χρειαστήκαμε να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι κάνουμε συνήθως, εξαιτίας του γηπέδου και της βροχής. Τώρα, έχουμε το χρόνο να ξεκουραστούμε, να επανέλθουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ την Κυριακή».

Ο Σα Πίντο έχει αναλάβει πρόσφατα την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Τι εικόνα έχεις για τον νέο προπονητή της ομάδας της Κρήτης;
«Η αλήθεια είναι πως δεν τον γνωρίζω πολύ καλά. Δεν έχω μιλήσει προσωπικά μαζί του. Τον έχω συναντήσει δύο – τρεις φορές. Τον γνωρίζω καλά ως παίκτη. Σίγουρα ήταν ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία. Από ‘κει και πέρα στο παιχνίδι δεν έχει σημασία ποιος είναι προπονητής. Γιατί αυτοί που παίζουν είναι οι παίκτες και όχι ο προπονητής».

Η αλλαγή προπονητή στον ΟΦΗ αυξάνει το βαθμό δυσκολίας της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη;
«Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τον αντίπαλό μας. Όμως πιστεύω πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Θέλεις να στείλεις και ένα μήνυμα προς τον κόσμο, τώρα που πλησιάζει μία τριάδα αγώνων με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού μετά τον ΟΦΗ θα παίξετε κατά σειρά με τον Παναθηναϊκό, την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ.
«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αυτά τα τρία, όμως, είναι συνεχόμενα και έχουν ένα ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Ζητάω την υποστήριξη του κόσμου. Να τους έχουμε πάντα στο πλευρό μας. Να έρθουν στο γήπεδό μας. Γιατί με την υποστήριξή τους θα βοηθηθούμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όπως πάντα τους θέλουμε μαζί μας για να μας υποστηρίζουν».