Πρόκληση ο Ολυμπιακός

kolovos

Ο Δημήτρης Κολοβός μίλησε στην εφημερίδα “Sportday” και μιλήσε για τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

Αναλυτίκα:

Ποιοι ήταν οι λόγοι που επέλεξες τον Ολυμπιακό;

Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαθέτει μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα και αποτελεί μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου. Ηθελα πολύ να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!“.

Φέτος, ωστόσο, καλείσαι να βοηθήσεις τον Πανιώνιο που έχει μπροστά του μια δύσκολη σεζόν. Πώς βιώνεις την προετοιμασία;

Πιστεύω ότι οι αποχωρήσεις των Γουνδουλάκη και Σάμαρη είναι πολύ σημαντικές! Παρ’ όλα αυτά, ευελπιστώ και αισιοδοξώ ότι θα είμαστε καλά. Εχουν έρθει κάποια παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν“.

Ο Πανιώνιος δείχνει ότι έχει πρόβλημα στη δημιουργία και κατ’ επέκταση στο σκοράρισμα. Πού το αποδίδεις;

Είναι αλήθεια ότι έχουμε σκοράρει μόλις μία φορά στα φιλικά με ομάδες της Σούπερ Λίγκας και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Και να παίρνουμε οι επιθετικογενείς παίκτες περισσότερες πρωτοβουλίες. Αποτελεί ανάγκη να γίνουμε πιο επικίνδυνοι για τους αντιπάλους. Αμυντικά, πάντως, έχουμε δείξει καλά δείγματα“.

Οι περισσότερες, αν όχι όλες, καλές σου ενέργειες προέρχονται από τον άξονα και όχι ως εξτρέμ. Το έχει συζητήσει με τους εκάστοτε προπονητές σου;

Ναι. Είναι κάτι που μας απασχολεί. Κατ’ αρχήν, μπορώ να παίξω και στις πτέρυγες και πίσω από τον σέντερ φορ. Ο κ. Παναγόπουλος μου είχε πει πριν αποχωρήσει ότι φέτος θα δοκιμάζαμε να παίξω πίσω από τον σέντερ φορ. Ωστόσο, μίλησα πρόσφατα με τον κ. Παντέλη και μου είπε ότι, επίσης, το σκέφτεται και θα το δοκιμάσουμε“.

Τι θέλεις να πετύχεις φέτος με τον Πανιώνιο;

Πρώτα απ’ όλα, να κάνει μια καλή χρονιά η ομάδα. Να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Στον Πανιώνιο δεν αρμόζει να μάχεται για τη σωτηρία του κι ούτε καν να μιλάει για κάτι τέτοιο“.

Προσωπικοί στόχοι;

Θα ήθελα να βάλω περισσότερα γκολ! Πέρυσι, σκόραρα μόλις τρεις φορές. Φέτος, θέλω να πετύχω τα διπλάσια, σίγουρα. Και βλέπουμε…“.

Φοβάσαι ότι αν κάτι δεν πάει καλά φέτος στον Πανιώνιο, μπορεί να είσαι εσύ αυτός που… θα τα ακούσει;

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι και φέτος θα είμαι αφοσιωμένος στον Πανιώνιο σωματικά και πνευματικά! Σέβομαι όλους μέσα στην ομάδα και τον κόσμο του Πανιωνίου. Και κάθε φορά που θα αγωνίζομαι, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Πανιώνιο. Το ότι θα συνεχίσω από του χρόνου την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυθώ και ότι δεν με νοιάζει πια ο Πανιώνιος“.

Θέλεις να πεις κάτι στους οπαδούς του Πανιωνίου;

Θέλω να τους ευχαριστήσω. Ηταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο για αυτούς όταν βλέπουν παίκτες να φεύγουν και σίγουρα, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και καταλαβαίνω πώς νιώθουν. Εγώ, πάντως, θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα. Θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου“.