Μασάντο: “Έτοιμος στα ντέρμπι”

maschado

O διεθνής Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού Πάουλο Μασάντο, μίλησε στην κάμερα της ΝOVA και υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει πλέον αυτοπεποίθηση.

Πάουλο, καταρχήν πως είναι η κατάστασή σου; Είχες τραυματιστεί στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Σιγά – σιγά επιστρέφεις στις προπονήσεις. Είσαι έτοιμος να ενισχύσεις την ομάδα σου;

Όχι, δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή. Επειδή προσπάθησα να επιστρέψω γρήγορα για να προλάβω το ματς με την Μπενφίκα, αυτή τη στιγμή αισθάνομαι κάποιο τράβηγμα στο πόδι“.

Κόντρα στην Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός έδειξε πως από αγώνα σε αγώνα ανεβάζει διαρκώς την απόδοσή του. Συμφωνείς;

Ναι, δείξαμε πως όλοι οι παίκτες τα πηγαίνουν πολύ καλά. Και όταν η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, όλα βγαίνουν στο γήπεδο καλύτερα“.

Φαντάζομαι μετά το ματς θα είχες τη δυνατότητα να μιλήσεις στην Πορτογαλία με συμπατριώτες σου. Τι εικόνα σχημάτισαν για τον Ολυμπιακό;

Εχει αλλάξει η εικόνα που έχουν για εμάς. Πίστευαν ότι θα πάμε εκεί και η Μπενφίκα θα μας κερδίσει πάρα πολύ εύκολα. Όμως, τώρα που είδαν το παιχνίδι που κάναμε σε εκείνο το γήπεδο, πιστεύουν ότι στην έδρα μας τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για εκείνους“.

Μήπως τώρα θα είναι υποψιασμένοι και θα είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη;

Ναι, πιστεύω πως θα είναι πιο δύσκολο για εμάς. Γιατί σίγουρα θα έρθουν με μεγαλύτερο σεβασμό απέναντί μας. Γιατί γνωρίζουν πως αν κερδίσουμε, τότε εμείς θα προκριθούμε. Αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Να περάσουμε στην επόμενη φάση“.

Στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζετε για μία ακόμη αγωνιστική μία ομάδα, τον ΟΦΗ, η οποία δεν έχει πετύχει νίκη στο πρωτάθλημα. Τούτο αυξάνει το βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης; Είδαμε στα Χανιά πόσο δύσκολο ήταν το ματς, κυρίως στο πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό.

Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί όλες οι ομάδες που έρχονται να παίξουν απέναντι στον Ολυμπιακό θέλουν να πετύχουν κάτι θετικό. Και για αυτό όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Όμως, πιστεύουμε ότι με την αυτοπεποίθηση που έχουμε αυτή τη στιγμή, σίγουρα θα κερδίσουμε“.

Στον πάγκο του ΟΦΗ κάθεται ο Σα Πίντο. Μπορείς να μας μιλήσεις για τον προπονητή Σα Πίντο, διότι ως ποδοσφαιριστή λίγο – πολύ τον γνωρίζουμε.

Ναι, μπορώ να μιλήσω, γιατί γνωρίζω τον Σα Πίντο από τότε που ήταν προπονητής στην Σπόρτινγκ. Ξέρω πως είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στη Λισσαβώνα. Πιστεύω ότι θα κάνει και εδώ πολύ καλή δουλειά και θα βοηθήσει τον ΟΦΗ“.

Μετά τον ΟΦΗ θα παίξετε κατά σειρά με τον Παναθηναϊκό, την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της περιόδου;

Ναι, σίγουρα θα είναι μία δύσκολη περίοδος, αφού μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Όμως, εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε με συγκέντρωση, διότι θέλουμε να περάσουμε αυτά τα τρία εμπόδια με νίκες“.

Θα είσαι έτοιμος για αυτά τα ματς;

Για αυτό δουλεύω κάθε ημέρα. Πάνω σε αυτό προσπαθώ. Κάθε μέρα τα δίνω όλα. Όχι μόνο για να είμαι έτοιμος για αυτά τα τρία παιχνίδια, αλλά γιατί θέλω να παίζω σε όλα“.