“Η Τζένοα εκτίμησε την ποιότητα του”

thumbnail (4)

Ο μάνατζερ του Γιάννη Φετφατζίδη, Γιάννης Ευαγγελόπουλος όνισε πως η Τζένοα εκτίμησε την ποιότητα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣπορFm 94,6:

 

-τον ρόλο των μάνατζερ στις μεταγραφές:

 

“Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλατινί ότι εμείς εκτοξεύουμε τις τιμές των παικτών στα ύψη. Υπάρχει πάντα ο ενδιαφερόμενος αγοραστής και ο πωλητής.

 

Οι νόμοι της αγοράς καθορίζουν τη τιμή πώλησης ενός ποδοσφαιριστή.

 

Στη περίπτωση του Φετφατζίδη, είναι ένα πολύ καλό deal για τον Ολυμπιακό. Και σε αυτή τη περίπτωση οι νόμοι της αγοράς έπαιξαν ρόλο”.

 

-το γιατί επέλεξε η Τζένοα τον Φετφατζίδη:

 

“Εκτίμησε την ποιότητά του. Οι ομάδες έχουν scouting παρακολουθούν τους παίκτες και επιλέγουν. Με τη Τζένοα η κουβέντα είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Περίπου ενάμιση μήνα, άσχετο αν το ενδιαφέρον προβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Τον παρακολουθούσε στη προετοιμασία και κατέληξε σε αυτή τη πρόταση. Ήταν κατόπιν ώριμης σκέψης”.

 

-το γιατί ο παίκτης είπε το ναι;

 

“Ήταν επιλογή του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Οπότε οι συνθήκες ήταν καλές γι’ αυτόν. Τον βλέπουν ως ακραίο επιθετικό. Από τη πλευρά μας ήταν η καλύτερη πρόταση που είχαμε και τον ήθελε περισσότερο. Υπήρχαν και άλλες ομάδες, αλλά δεν θέλω να τις αναφέρω εις ένδειξη σεβασμού. Δύο ομάδες από Ιταλία και άλλες εκτός. Θεωρώ ότι ένας παίκτης πρέπει να πηγαίνει εκεί που τον θέλουν πολύ και θα έχει χρόνο συμμετοχής. Έπρεπε να ικανοποιηθεί και ο Ολυμπιακός. Όλες αυτές τις συνθήκες τις κάλυπτε η Τζένοα”.

 

-το αν έπαιξαν ρόλο οι Έλληνες που παίζουν στην Ιταλία:

 

“Οι έλληνες που παίζουν στην Ιταλία είναι καλοί πρεσβευτές. Η παρουσία του Παπασταθόπουλου και τα έσοδα της Τζένοα από αυτόν έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ακόμα και από τον Ταχτσίδη έβγαλαν χρήματα και έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Μας εμπιστεύονται”.

 

-το πόσες φορές τον είδε και γιατί τον ξεχώρισε:

 

“Υπήρχε εικόνα για τον Γιάννη. Έχει συμμετοχές στις Εθνικές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί η παρουσία του τον τελευταίο χρόνο να μην ήταν αυτή που θέλαμε και έπρεπε, αλλά δεν είναι κανένας άγνωστος ποδοσφαιριστής. Η παρουσία του στα φιλικά ήταν εξαιρετική και διαπίστωσαν ότι είναι έτοιμος για να τους βοηθήσει. Δεν είχαν αμφιβολία για την αξία του, αλλά για την ετοιμότητά του. Είναι μία μεταγραφή που πιστεύουν ότι θα τους αποφέρει έσοδα στο μέλλον, αλλά θα αγωνιστεί και άμεσα”.

 

-την αγορά που ενδιαφέρεται περισσότερο για έλληνες παίκτες:

 

“Είναι προφανές ότι Γερμανία και Ιταλία βλέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευελπιστώ ότι και η Αγγλία που είναι η πιο σημαντική αγορά θα αρχίσει να εξετάζει τους έλληνες παίκτες, Μπορεί να βοηθήσει η παρουσία των Καραγκούνη και Μαυρία”.