“Δεν με γουστάρουν και δεν τους γουστάρω”

ANTONIS

Ο Αντώνης Νικοπολίδης φιλοξενήθηκε στο studio της εκπομπή SuperBALL και δήλωσε μεταξύ άλλων: “Δεν θα πήγαινα στον ΠΑΟ. Δεν με γουστάρουν και δεν τους γουστάρω”

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην SuperBALL:

“Χόρτασα όλα τα χρόνια που αγωνίστηκα και δεν σας κρύβω ότι ακόμα παίζω”, είπε αρχικά ο Αντώνης Νικοπολίδης που προς τιμήν του παραδέχθηκε ότι η γενιά του ίντερνετ δεν γνωρίζει τόσα πολλά για τους έτερους συμμετέχοντες της ψηφοφορίας που διενήργησε η super BALL.

Ερωτηθείς ποιον θεωρεί καλύτερο γκολκίπερ, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού απάντησε: “Ο Κασίγιας. Γενικά, πάντα μου άρεσαν οι τερματοφύλακες. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο Έντβιν φαρ ντερ Σαρ που είχε μεγάλη διάρκεια. Η διάρκεια κάνει τον τερματοφύλακα”.

Κορυφαίοι γκολκίπερ έχουν επισκεφθεί ψυχολόγους. Ο Αντώνης Νικοπολίδης τοποθετήθηκε επ’ αυτού:“Μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία τους. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που επί τόσα χρόνια τον “πυροβολούν” και εκείνος πρέπει να είναι σε θέση άμυνας για να αποκρούει συνέχεια. Κάποια στιγμή θέλεις να ξεσπάσεις. Είναι στο DNA της θέσης να είναι αμυντική”.

“Δεν με γουστάρουν στον Παναθηναϊκό και δεν τους γουστάρω”

Ερωτηθείς αν θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του “τριφυλλιού”, ο Αντώνης Νικοπολίδης απάντησε:“Δεν θα πήγαινα γιατί δεν με γουστάρουν και δεν τους γουστάρω. Το λέω λαϊκά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Το γενικότερο κλίμα δεν με σηκώνει εδώ και πολλά χρόνια. Ξέρετε υπάρχει πολύς κόσμος που δεν πηγαίνει στο γήπεδο, σε βλέπει στο δρόμο και σου λέει συγχαρητήρια. Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που βλέπουμε, δηλαδή σε αυτούς που σε αποδοκιμάζουν”.

Για τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν οι φίλαθλοι που δεν τον συμπαθούν, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων γκολκίπερ απάντησε: “Με ενοχλεί, αλλά δεν με πειράζει. Όταν ήμουν πιο μικρός τα έβλεπα διαφορετικά. Κάποια στιγμή τα αντιμετωπίζεις όλα με ένα χαμόγελο και απλά κοιτάς την επόμενη μέρα”.

“Θέλει γρήγορους παίκτες με Παρί”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Παρί. Αν ήταν προπονητής θα έβαζε έναν ή δύο επιθετικούς; “Πρέπει να υπάρχουν πολλοί παίκτες στο χώρο του κέντρου. Η Παρί πιστεύω θα έχει την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ασκήσει πίεση στο χώρο του κέντρου. Ο Βάις, ο Κάμπελ, ο Φουστέρ και ο Σαβιόλα είναι ταχύτατοι παίκτες και πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ο Κώστας Μήτρογλου έχει βάλει πολλά γκολ στην αρχή της σεζόν, ωστόσο αυτό δεν έχει να κάνει με την απόδοση του παίκτη αλλά με το σύστημα που πρέπει να παίξει ο προπονητής στο εκάστοτε παιχνίδι. Η Παρί είναι μια ομάδα εκατομμυρίων, όμως, δεν έχει τόσο βαριά φανέλα, ενώ η δύναμη των παικτών του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ μεγάλη”.

Αναφερόμενος στον Ρομπέρτο και το γεγονός ότι αποκτήθηκε ως δανεικός, ο Αντώνης Νικοπολίδης εξέφρασε αντίθετη άποψη: “Νομίζω ότι τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Είναι σταθερός, γρήγορος, ξέρει καλή μπάλα… Είμαι αντίθετος στο δανεισμό πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Αν πραγματοποιήσει καλή σεζόν, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον αποκτήσει”.

“Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο Αβραάμ”

Ερωτηθείς αν θα ένιωθε ασφαλής με τον Καπίνο πίσω από τους Σιόβα και Μανωλά, απάντησε με ντρίμπλα: “Θεωρώ ότι το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η απουσία του Αβραάμ. Αποτελεί δύναμη για την ομάδα, είναι υπερπολύτιμος αμυντικός με πολλή μεγάλη εμπειρία. Πάντως και ο Σιόβας είναι πολύ καλός και πιο σταθερός σε σχέση με πέρυσι”.

Ποιο παιχνίδι θα ήθελε να ξαναπαίξει και ποιο να ξεχάσει; “Θα ήθελα να ξαναζούσα τον τελικό του Euro 2004. Αρκεί να ξανακέρδιζα (γέλια). Όλη τη διοργάνωση. Στην καριέρα μου δεν στέκομαι σε μία συγκεκριμένη απόκρουση, αλλά σε όλες αυτές που έκανα στο Euro γιατί ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση. Το χειρότερο παιχνίδι ήταν το 1-4 με την Τουρκία που πάντως λειτούργησε θετικά γιατί με πείσμωσε”.

“Όσα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός…”

Σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε δίκαια όλα τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, ο Αντώνης Νικοπολίδης απάντησε: “Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Αυτό που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός δεν νομίζω να το έχει πετύχει άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Προχθές είδαμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ευνοείται. Πάντα ο ισχυρός έχει τη βοήθεια”.

Με αφορμή την υπόθεση Κάτσε, ο παλαίμαχος γκολκίπερ έδωσε τη συμβουλή του στους νέους ποδοσφαιριστές: “Δεν πρέπει να προκαλούν και να κυνηγούν την προβολή με άλλους τρόπους πλην του αγωνιστικού κομματιού. Πρέπει να κάνουν τον κόσμο να λέει “αυτός είναι καλός αμυντικός, αυτός είναι καλός επιθετικός κτλ”. Ειδικά στις μέρες μας είναι εύκολο να εκτεθούν μέσω των social media”.